Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>SİYASET
16 Mayıs 2023 Salı - 07:05

Tipioğlu Milletvekili seçildi

Erzurum’da görev yapan efsane Emniyet Müdürlerinden Veysel Tipioğlu AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi. Seçimlere yine Atatürk Üniversitesi mezunları damga vurdu, tarihi yükseköğretim kurumu mezunu çok sayıda siyesi yeni dönemde Milletvekili oldu.

Tipioğlu Milletvekili seçildi

Erzurum’da görev yapan efsane Emniyet Müdürlerinden Veysel Tipioğlu AK Parti Kocaeli Milletvekili seçildi. Seçimlere yine Atatürk Üniversitesi mezunları damga vurdu, tarihi yükseköğretim kurumu mezunu çok sayıda siyesi yeni dönemde Milletvekili oldu.

Kocaeli'de kesin olmayan sonuçlara göre, TBMM'ye en çok milletvekili çıkaran isim AK Parti oldu. AK Partiden 6, CHP'den ise 4 isim, 28. dönemde mecliste söz sahibi olacak. İYİ Parti'nin Kocaeli'den tek milletvekili Lütfü Türkkan ve MHP'den Saffet Sancaklı da, bu dönemde meclisteki yerini korudu. 27. dönemde HDP Kocaeli Milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu ise 28. dönemde YSP çatısı altından Kocaeli Milletvekili oldu. Kocaeli'de ilk kez seçime giren Yeniden Refah Partisi de bir milletvekili çıkardı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, dün Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Kocaeli'de kesin olmayan sonuçlara göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) en fazla milletvekilini meclise gönderebilmek için yarışan partilerden Kocaeli'den en fazla milletvekilini AK Parti çıkardı. AK Parti'nin 27. Dönem Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman ve Sami Çakır yeniden milletvekili olma hakkı kazanırken, Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu ise yeni dönem seçilen isimler oldu.Kocaeli'deki diğer partiler arasında meclise en çok milletvekili çıkaran partilerden AK Parti'de, 1. sıra milletvekili Sadettin Hülagü, 2. sıra milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 3. sıra milletvekili Veysel Tipioğlu, 4. sıra milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, 5. sıra milletvekili Cemil Yaman ve 6. sıra milletvekili Sami Çakır, 28. dönemde mecliste söz sahibi olacak.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ KİMDİR?

Sadettin Hülagü, 1959 tarihinde Erzurum'da doğdu. 1975 yılında Erzurum Lisesi Fen Bölümünden, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Pekiyi derecesiyle mezun oldu. Başarılı bir kariyeri bulunan Hülagü, 2000 yılında profesörlüğe yükseldi. 2014-2022 yılları arasında 2 dönem Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nü yürüten Hülagü, 2022 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliği görevine atandı. İleri seviyede İngilizce bilen Hülagü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, 1965 yılında Malatya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olarak yükseköğrenimini tamamladı. 25 ve 26. dönem AK Parti Kocaeli milletvekilliği yapan Katırcıoğlu, 27. dönemde yeniden seçildi ve görevini sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili ebru sanatçısı olup uzun yıllar eğitici olarak çalışan Katırcıoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.

Veysel Tipioğlu, 1966 yılında Kars'ta doğdu. 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun olan Tipioğlu, 1993-2003 yılları arasında Erzurum’da görev yaptı. 2003-2009 yılları arasında Tuzla, Ümraniye ve Kadıköy’de İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. 2009 yılında İl Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. 2013 yılında 1. sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 2014-2016 yılları arasında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, 2016-2019 yılları arasında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 2019 yılından 18 Mart 2023'e kadar Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttü. Tipioğlu, Evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Akif Yılmaz, 1975 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini İzmit'te lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirerek yükseköğrenimini tamamladı. Refah Partisi Rize milletvekilliği yapan Şevki Yılmaz'ın oğlu olan Yılmaz, 25 ve 26. dönem AK Parti Kocaeli milletvekilliği görevini sürdürdü, 27. dönemde de yeniden seçildi. Mehmet Akif Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Cemil Yaman, 1970 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde dünyaya gelen Cemil Yaman, 1975 yılında henüz 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Kocaeli'nin Dilovası ilçesine taşındı. Tüm çocukluğu ve eğitim hayatı Dilovası’nda geçen Yaman, Dilovası Belediye Spor Kulübünde yöneticilik, birçok sivil toplum kuruluşunda üyelik, yöneticilik ve başkanlık gibi görevlerde bulundu. Gençlik yıllarında da aktif şekilde siyasette rol alan Yaman, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Sami Çakır, 1958 yılında Trabzon'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirerek yükseköğrenimini tamamladı. 26. dönem AK Parti Kocaeli milletvekili olarak görev yapan Çakır, 2018 genel seçimlerinde yeniden seçilerek 27. dönemde de Kocaeli milletvekili olarak seçildi. Sami Çakır, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 
Erzurum’da kentsel dönüşüm sürüyor
 
Doğu Anadolu ‘Başkan Erdoğan’ dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 28. Dönem Milletvekili dağılımı belli oldu
Erzurum’da sandıkların yüzde 99,91'i açıldı. Milletvekili kesin olmayan ...
Dadaşlar’dan Erdoğan’a vefa
Erzurum yine ‘Reis’ dedi. Son 21 yıldan bu yana AK Parti’ye rekor oranda ...
Öncü, Hınıs’ta oy kullandı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Fatma Öncü, oyunu Hınıs’ta Ovakozlu ...
 
Erzurumlular sandık başına gitti
Erzurum’da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel ...
Milletvekili Aydemir TBMM’deki 3 dönemi paylaştı
Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de son defa basın toplantısı düzenleyerek, ...
Akdağ: ‘14 Mayıs’ta destan yazacağız’
Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı Sağlık Eski Bakanı Erzurum Milletvekili ...
 
Çelik: ‘Kazanan 85 milyon olacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Ayşe Deniz Çelik, seçim gezisini Uzundere İlçesi’nde yaptı.
Sekmen: Erzurum geliştikçe ilçelerimiz gelişecek
“Dünya Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ...
Kocaaliler: ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’
Milletvekili Adayı Kocaaliler, Horasan halkına seslenerek hafta sonu yapılacak ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri