Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
27 Ekim 2020 Salı - 05:26

‘Türkiye gönüllerde taht kurmuştur’

Erdoğan, 'Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde, mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurmuştur” dedi.

‘Türkiye gönüllerde taht kurmuştur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da yaptığı konuşmada, “Hamdolsun bugüne kadar, terörle mücadeleden sınır ötesi harekâtlarımıza kadar hiçbir konuda, milletimizin başını yere eğdirecek bir yanlışımız, ihmalimiz olmadı. Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde, mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Miting Alanı’nda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 7. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın yiğit insanlarının Türkiye'nin her mücadelesinde ilk safta yer aldığını dile getirerek, AK Parti'nin 19 yıllık geçmişinde Malatya'nın daima en önde olduğunu söyledi.

Malatya ve Elazığ'da meydana gelen depremleri hatırlatarak, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin hemen ardından yaraları sarmak için harekete geçtiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da bin 555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladıklarını, bugün Pötürge'de 208, Kale'de 238 konut olmak üzere, 446 konutun vatandaşa teslim edileceğini söyledi.

“MİLLETİMİZİN DEĞERLERİNE SAVAŞ AÇANLAR DIŞARIDAN DESTEK ALMIŞLARDIR”

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin uzun ve meşakkatli bir süreci ifade ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir yanda halka rağmen halkçılık, bir diğer yanda güya halkının yanında olduğunu ifade ederken halkının duygularını sömürenler. Güya ülkeyi asrileştirmek isteyen jakoben bir zihniyet, diğer yanda ise gönlü ve gözü milletimizle aynı istikamete bakan bir anlayış var. Milletimizin değerlerine savaş açanlar kimi zaman darbelerle, kimi zaman siyasi ve ekonomik krizlerle somutlaştığı şekliyle dışarıdan da destek almışlardır” dedi.

Dünyanın pek çok yerinde ve bölgedeki kimi ülkelerde de benzer mücadelelerin yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkelerin bir kısmında kendi tarihine, inancına, kültürüne yabancı hatta husumet besleyen yönetimlerin yol açtığı felaketlere şahit olduk. İşte şu son zamanlarda Fransa'nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor, kalkıyor Erdoğan'la uğraşıyor. Ya önce sen kendine bir bak, nereye gidiyorsun bir ona bak. Dün Kayseri'de de söyledim bu bir vaka. Onun için bir hakikaten kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. O da kalkmış bizimle ilgili yine bir şeyler yapıyor. Ya bir defa haddini bil, haddini bil, kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin. Faşizm bizim kitabımızda yok faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya'da yaşadık, İtalya'da yaşadık, nazizmi yaşadık. Siz onlarla beraber yol yürüdünüz ama bizim kitabımızda ne faşizm ne nazizm, bizim kitabımızda sosyal adalet var ve biz bu sosyal adaletle yol yürüyoruz.”

“KENDİ TOPRAKLARINI SAVUNAN AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA YER ALDIĞIMIZ İÇİN SUÇLANDIK”

Fırat'ın doğusunda bir terör devleti kurma hazırlığı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da ülkenin meşru yönetiminin yanında yer aldıkları için destek beklerken Türkiye'nin iftiralar ve ithamlarla bölgeden dışlanmaya çalışıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oradaki kardeşlerimizin ve meşru hükûmetin daveti ile Libya'dayız. Suriye'de Suriye halkının daveti ile oradayız. İlla zalim Esed'in davetini beklememize gerek yok. Zalim Esed işine gelenleri davet edebilir ama biz orada o mazlum milletin davetiyle varız” diye konuştu.

Doğu Akdeniz'de haksızlığa ve hukuksuzluğa, açıkça ortada olan girişimlere karşı hamleler geliştirirken tehdit derecesine varan engelleme çabalarına maruz kaldıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Kafkasya'da kendi topraklarını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldığımız için suçlandık. İşte şimdi duyuruyorum. Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor ve diyor ki 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye'de yeri gelirse yaptırım uygularız.' Ya sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin ya. Yaptırımın neyse geç kalma yap. F-35 için adım attık, paramızı ödedik, vermediniz. Vermiyorsunuz ve bizi tehdit ettiniz. 'S-400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz. Biz Türkiye'yiz Türkiye.”

“TEK GAYEMİZ İNANCIMIZIN VE TARİHİMİZİN BİZE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLARI HAKKIYLA YERİNE GETİRMEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığını ifşa ettikleri için hedef hâline getirildiklerini, daha önce Balkanlar'dan Güney Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında yer aldıklarında da benzer saldırılara uğradıklarını söyledi.

Zenginliğini sömürgeciliğine, güvenliğini katliamlarla dolu tarihine, huzurunu sadece kendi çıkarları için kullandığı demokrasi ve özgürlük söylemine borçlu olanların Türkiye'nin onurlu duruşundan memnun kalmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bizim de onları memnun etmek gibi amacımız zaten yoktu. Bizim tek gayemiz inancımızın ve tarihimizin bize yüklediği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmektir. Hamdolsun bugüne kadar, terörle mücadeleden sınır ötesi harekâtlarımıza kadar hiçbir konuda milletimizin başını yere eğdirecek bir yanlışımız olmadı, evvel Allah da olmayacak. Bugün Türkiye, dünyanın her yerindeki toplumların gönüllerinde, mazlumların hamisi, hakkın ve adaletin savunucusu olarak taht kurmuştur. İnşallah bundan sonra da sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunun yolu da kendimiz ve tüm dostlarımız için her alanda gelişmemizden, büyümemizden, güçlenmemizden geçiyor."

“TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ VE KALKINMA MÜCADELESİNDE KAT ETTİĞİ MESAFE MİLYARLARCA MAZLUMUN DA SEVİNÇ VE GÜVEN KAYNAĞI”

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde kat ettiği her mesafenin 83 milyon vatandaşın yanında milyarlarca mazlumun da sevinç ve güven kaynağı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten savunmaya, sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye kadar tüm alanlardaki çalışmalarını bu anlayış ve azimle yürütmeleri gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçleri yetse, ellerinden gelse ülkemizi bir kaşık suda boğmaya niyetli olanların heveslerini kursaklarında bıraktıkça yeni sinsiliklerle, yeni ahlaksızlıklarla karşımıza çıkıyorlar. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle, ne yaparlarsa yapsınlar bu kutlu yürüyüşü durduramayacaklar. Hakkın ve adaletin güneşi yükseldikçe zulmün ateşi sönecek, zalimin gücü tükenecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin her bir karış toprağına, Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını beşe, ona katlayan eserlerle, hizmetlerle, yatırımlarla donattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Malatya'ya 23 milyar lira yatırım yapıldığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı önündeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise Cumhuriyet’in 100’üncü yılına her alanda en güçlü şekilde girmeyi arzu ettiklerini belirterek, “Ekonomide, savunmada, ticarette, diplomaside olduğu gibi siyasette de ülkemizi hedefleriyle buluşturmak istiyoruz” dedi.

MALATYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Malatya’da toplu açılış töreniyle 1 milyar 600 milyon lirayı aşan kamu ve özel sektör yatırımını hizmete aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Eğitimde sekiz ilçemizde inşası tamamlanan okullar ile lojmanları. Sağlıkta Arguvan ilçemizde inşa edilen aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, acil sağlık istasyonu ile Kuluncak İlçe Entegre Hastanesi’ni insanımızın hizmetine sunuyoruz. Sanayi ve teknolojide Yeşilyurt Türk Standartlar Enstitüsü Araç Kontrol Merkezi’nin, enerjide 380 kilovatlık Keban Şalt 2. Özel Bölge Güçlendirmesi’nin açılışını yapıyoruz. Gençlik ve Sporda ilçelerimizdeki futbol sahalarını, gençlik merkezlerini, olimpik kapalı yüzme havuzu ve öğrenci yurtlarını devreye alıyoruz. İnönü Üniversitemize ait 217 yataklı İnönü Onkoloji Hastanesi’ni, Turgut Özal Üniversitemizin özellikle attığımız bu adımlarla çok daha güçlenmesine imkân sağlıyoruz.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam yatırım tutarı 438 milyon lirayı geçen hizmet binalarını, tesisleri, yol, bulvar, meydan ve çevre düzenlemelerinin de açılışının gerçekleştirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektör yatırımlarının da Malatya’ya kazandırıldığına işaret etti.

“KURU KAYISIDA MALATYA’YI EN ÜST LİGE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Açılışı yapılan 5 bin ton kapasiteli kuru kayısı depolama tesisinin kayısı üreticileri ile tüccarlarına nakliye, depo kirası ve vergi alanlarında ciddi avantajlar getireceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle toplam yatırım tutarı 13 milyon Euro’yu geçen ikinci bir depoyu daha inşallah 2021 senesinin ikinci yarısında şehrimize kazandırmayı ümit ediyoruz. Böylece kuru kayısıda dünya ihracatının yüzde 60’dan fazlasını yapan Malatya’yı bu alanda en üst lige taşımayı hedefliyoruz” dedi.

“Kayısı üreticilerimizin verdiği emeğin karşılığını alması ana önceliğimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “2020 senesi içinde bu doğrultuda devrim niteliğinde bir atım attık. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa kuru kayısıyı Toprak Mahsulleri Ofisimizin alımlarına dâhil ettik. Bu kapsamda dört numara kuru kayısıda kilogram başına kükürtlenmiş için 21 liradan, gün kurusu için ise 23 liradan alım başlattık. Piyasaya denge getiren belirsizliği sona erdiren bu çalışmanın kayısı üreticilerimizi de memnun ettiğini görüyoruz. Önümüzdeki dönem de bu alımları devam ettirerek üreticimizi korumayı sürdüreceğiz. Malatyalı çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun diyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılan en önemli yatırımlardan birinin de TOKİ’nin inşasını bitirdiği deprem konutları olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Malatya ve Elazığ’da meydana gelen depremden sonra insanımızın yaralarını sarmak için hemen çalışmalarımızı başlattık. Bugün Pütürge’de 208, Kale’de 238 konut olmak üzere toplam 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. İnşası devam eden diğer konutlar tamamlandıkça inşallah hak sahiplerine teslimini peyderpey gerçekleştireceğiz. Depremde kaybettiğimiz canların sızısını aradan geçen süreye rağmen yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Rabbim bizi her türlü afetten, musibetten, görünür, görünmez kazadan korusun diyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından açılışı yapılan hizmet ve yatırımların toplu açılış kurdelesini kesti.

 

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Soylu: “Küresel olarak da iddialı bir ülkeyiz”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hakkın yanında olmayı sürdüreceğiz’
Erdoğan, ‘Biz Türkiye olarak hakkın ve mazlumun yanında olmayı sürdüreceğiz. ...
Erdoğan Türkiye’nin BM Siyasetini paylaştı
Erdoğan, ‘2016 yılında ilk Dünya İnsani Zirvesine ev sahipliği yapan Türkiye, ...
Oktay: ‘Asla yalnız değilsiniz’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs Türk ...
 
‘Hiçbir sorumluluktan kaçmadık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milletimizden istiklalini ve istikbaline, bayrağımıza, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğu Akdeniz'in tamamını kapsayan ...
‘Müslüman olmak, bize şeref olarak yeter’
Erdoğan, “Bizim dinimiz İslam’dır. Müslüman olmak, âlemlere rahmet olarak ...
 
Şentop: "Ermenistan kalleşçe sivilleri saldırmaktadır"
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop ve beraberindeki ...
‘TBMM insanlığı hatırlatmak için gitti’
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Dünyanın uzun zamandır adaletli ...
‘Allah makamlarını âli eylesin’
TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Bakü'de Azerbaycan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri