Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
30 Nisan 2020 Perşembe - 00:55

Uzaktan Eğitimde yeni süreç

Selçuk, “Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde Uzaktan Eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

Uzaktan Eğitimde yeni süreç

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde Uzaktan Eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde okullarda eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecini değerlendirdi. Bakan Selçuk, sürecin takvimine ilişkin açıklamalarda bulunarak daha önceden 30 Nisan’a kadar sürmesi planlanan uzaktan eğitimin tarihinin 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.
Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesi üzerine Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu önerisine uyarak hızlı bir karar alan Milli Eğitim Bakanlığı, ilk olarak 23 Mart tarihinde uzaktan eğitim sürecine başladı. 25 Mart tarihinde alınan Bilim Kurulu kararı ile okulların 30 Nisan tarihine kadar uzaktan eğitime devam etmesi uygun görüldü. Türkiye’de yaklaşık 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmeni ilgilendiren, uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Bilindiği üzere ülkemiz tüm dünyada baş gösteren Korona virüsle mücadele içindedir. Zamanın ve zamanlamanın salgınla mücadele konusunda oldukça önemli olduğu bir döneme hep birlikte şahit olmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve ilgili birimlerle birlikte gerekli değerlendirmeleri yapıp gereken önlemleri ivedilikle alma kararlılığı içinde olduk. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Bakanlığımız bu süreçte isabetli ve kısa sürede sonuca gitmeye odaklanmış bir şekilde uzaktan eğitim ve okullarımızdaki koruyucu sağlık ürünleriyle ilgili üretim hizmetlerine kesintisiz devam ediyor” şeklinde konuştu.
“UZAKTAN EĞİTİMİN 31 MAYIS’A KADAR DEVAM ETMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR”
Avrupa’nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla sayıda Türkiye’de öğrenci olduğuna değinen Bakan Selçuk, alınan tüm kararların birçok hane halkını doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirdiğini söyledi. Salgının başladığı tarihten itibaren dünya ülkelerinin birçoğundan daha kısa sürede Uzaktan Eğitime geçme kararı almış olmanın faydalarının ortaya çıktığını vurgulayan Selçuk, “Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde Uzaktan Eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Şu an çocuklarımızın en güvende olacakları yer evleri, hepimizin elden bırakmayacağı yegane şey tedbir ve birbirimize göstereceklerimiz sabır, anlayış ve dikkattir” dedi.
“GERİYE DÖNDÜĞÜMÜZDE BURADA GÖSTERDİKLERİ ÖZEN BİZİ ÇOK RAHATLATACAK”
Uzaktan Eğitim süreci uzadıkça öğrencilerdeki motivasyonun düşeceğine ve sıkılma durumları olabileceğine dair endişelerini dile getiren Selçuk, “Bir an önce normalleşme adımlarını atabilmemiz, okullarımızı sağlıkla açabilmemiz, eskisi gibi okul bahçelerinde koşup sınıflarda gülebilmemiz için bu süreci hep birlikte böyle yönetmek durumundayız. Uzaktan eğitim şu an elimizdeki tek seçenek. Biz onu sımsıkı tuttuk ve ‘çocuklarımız bu süreçte öğrenme kaybı yaşamasınlar, okuldan, eğitimden kopmasınlar, telafi eğitiminin zeminini sağlam atsınlar’ diye yüzbinlerce öğretmenimizle tüm enerjimizi oraya vererek uzaktan eğitim üzerinde çalışıyoruz. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam, uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları. Geriye döndüğümüzde burada gösterdikleri özen bizi çok rahatlatacak. Hep beraber başaracağız diyoruz ya hani, o birlikteliklerden biri de bu” diye konuştu.
“11’İNCİ VE 12’NCİ SINIFLARDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZE EBA AKADEMİK DESTEK PLATFORMUNA YOĞUN TALEBİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”
Okullardaki yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından eş zamanlı olarak uzaktan eğitim konusundaki eylem planını yürürlüğe koyduklarını ve bir hafta gibi kısa bir süre içinde, TRT ve TÜRKSAT iş birliğinde EBA TV ekranlarından yayınların başladığını hatırlatan Selçuk, süreç boyunca gönüllü olarak faaliyet gösteren öğretmenler ve teknisyenlerin çabalarını dile getirdi.
Merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilere ayrı bir parantez açan Selçuk, “Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz bu süreçte bizlerin en hassas olduğu konudur. Tüm hazırlıklarımızı öğrencilerimizin bulunduğu koşullar perspektifinde etraflıca düşünerek hazırlamaktayız. 11’inci ve 12’nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimize EBA Akademik Destek platformuna yoğun talebi olduğunun farkındayız. Yapay zeka destekli öğretim sistemi öğrencilerimize kendi hızında ve sıfırdan alarak öğretme üstüne kurulu bir sistem. EBA Akademik Destek platformuna son birkaç gün içinde kayıt olan ve kullanan 11’inci ve 12’nci sınıf öğrenci sayısının da 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim. 13 Nisan tarihinden itibaren EBA Canlı Sınıf Uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı. İkinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 bini ise hafta sonu yapılarak eğitime yeni bir zaman boyutu kazandırdı. Öğrencilerimiz EBA’yı kullanarak zaman kavramından bağımsız bir şekilde çalışmalarını sürdürecekler” ifadelerini kullandı.
“BİZİM İÇİN HER ÇOCUĞUN EĞİTİMİ ÖNEMLİ”
Uzaktan Eğitim sürecinde öğrenciler ve velilerin sürekli yanlarında olduklarını ileten Selçuk, “Bu zorlu süreçte sürekli yanlarında olmak için psikososyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor. Bu kapsamda daha önce öğrencilerimiz, velilerimize yönelik salgının oluşturduğu kaygıyı normalleştirmelerine destek olabilmek için ayrı ayrı kılavuzlar yayımlamıştık. Yayımlanan kılavuzların sahada aktif olarak kullanıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca 81 ilde ‘Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı’ çağrı merkezi kurarak Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde görevli özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerimiz telefonla öğrenci ve velilerimize destek oluyorlar. İki gün önce ‘Özelim Eğitimdeyim’ adlı mobil uygulamayı paylaştık. Bu uygulama dünya ölçeğinde standartlara sahip. Her bir çocuğumuzun eğitimi önemli bizim için” diye konuştu.
“TELAFİ EĞİTİMİ BİR BÜTÜNDÜR”
Sürecin normale dönmesinden sonra telafi eğitimleriyle ilgili bilgi veren Selçuk, “Unutulmasın; televizyon eğitimi, internet tabanlı EBA eğitimi ve yüz yüze yapılacak telafi eğitimi bir bütündür. Bu parçaların her biri öğrencilerimizin öğrenme ortamından uzaklaşmamasını sağlamaktadır” dedi.
“GÜNEŞLİ VE GÜZEL GÜNLERİN ÜLKEMİZE EN KISA SÜREDE DOĞACAĞINI TEMENNİ EDİYORUM”
Basın açıklamasının son kısmında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Selçuk, “Öğrencilerimizin bu geçici durumda bol bol kitaplarla zaman geçirmelerini tavsiye eder ve onların sağlığının bizler için ne denli önemli olduğunu söylemek isterim. Güneşli ve güzel günlerin ülkemize en kısa sürede doğacağını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
“LGS TARİHİYLE İLGİLİ, CUMHURBAŞKANI BİR AÇIKLAMA YAPACAK”
Sınırlı sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda soruları da cevaplayan Bakan Selçuk, LGS’yle ilgili 4 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak kabine toplantısını işaret ederek, “LGS tarihiyle ilgili, hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı bir açıklama yapacak. Sosyal mesafe konusunda da arkadaşlarımızla beraber simülasyonlar yapıyoruz. Nasıl bir oturma düzeni olur diye, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluyla da iletişim halindeyiz. Dün de bir toplantı yaptık konuyla ilgili. Her türlü tedbiri en güçlü şekilde alacağız” ifadelerini kullandı.
“TELAFİ EĞİTİME İLİŞKİN TAKVİMİMİZ SÜREKLİ DEĞİŞEN, CANLI BİR TAKVİM”
Telafi eğitimlerin takvimine dair gelen soruya ise Bakan Selçuk, “Bizim telafi eğitime ilişkin takvimimiz aslında sürekli değişen, canlı bir takvim. Çünkü durum değiştikçe telafi eğitiminin gereksinimlerini de dönüştürebiliyoruz. Birazdan 81 ilimizin Milli Eğitim Müdürüyle, telafi eğitimi konusunda bir toplantımız olacak. Telafi eğimin her yaş grubu ve her bölge için ayrı olarak oluşturulduğu bir dönem yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi televizyondaki eğitim, internet tabanlı eğitim ve yüz yüze yapılacak eğitim de telafi eğitimidir. Bütün bunların hepsi öğrencilerimizin gelecekteki öğrenimlerinin zeminini sağlamlaştırma çabası ve çocuklarımızın okuldan uzaklaşmaması çabasıdır” cevabını verdi.
“İKİNCİ DÖNEMDE NOT VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
2019-2020 eğitim öğretim yılında ikinci dönemin neredeyse tamamının Covid-19 salgını dolayısıyla uzaktan eğitimle geçmesi üzerine Bakan Selçuk, sınıf geçmeyle ilgili soruda ise, “Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Öğrencilerimiz not ortalamaları kaç olursa olsun, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Şu anda ikinci dönemde not verilmesi söz konusu değil. Birinci dönemin notları geçerli. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, diyelim ki bir not zayıf olma durumu varsa herhangi bir şekilde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler” ifadelerini kullandı.

 
Dijital Tarım Pazarı devrede
 
Kırmızı listedeki kadın terörist, kanserden ölmüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÖF online sınav yapacak
Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi vize (ara) sınavları 04-15 ...
Küçük öğrencilerden anlamlı 23 Nisan mesajı
Erzurum Kayakyolu İlkokulu minik öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
İlkokul öğrencilerinden anlamlı klip
Erzurum Sabancı İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Münise Serap ...
 
Ceylan: ‘TBMM demokrasimizin beşiği’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Üniversite hastanelerine 14 bin 500 kadro
Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
ATAUNİ’den Canlı Sanal Dersler
Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde geçilen uzaktan eğitimde, öğrencilerin ...
 
MEB’den 100’üncü yıl marşı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya ...
YÖK’ten bir ilk
Saraç, “İlaç, aşı, tohum gibi stratejik önem taşıyan projelerin desteklenmesi ...
ATAUNİ Tabip Box Kiosku, hizmete açıldı
Atatürk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan TABİP ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri