Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
22 Aralık 2021 Çarşamba - 08:31

Varank Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini açıkladı

Varank’ın duyurduğu ilk 10 üniversitede, sırasıyla ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, İTÜ, Bilkent Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Özyeğin Üniversitesi yer aldı.

Varank Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini açıkladı

Varank’ın duyurduğu ilk 10 üniversitede, sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Özyeğin Üniversitesi yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, asgari ücrette sağladıkları artışın, gelir vergisi istisnası ile tüm kesimlere yansıyacağından herkesin emin olması gerektiğini belirterek, “Türkiye ekonomisini muhalefetin yaptığı gibi demagoji ile laf salatasıyla da büyütmeyeceğiz. Daha çok üretimle, daha çok istihdamla, daha çok yatırımla ve daha çok ihracatla büyüteceğiz” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Varank, burada yaptığı konuşmasında pandeminin, tüm ekonomileri olduğu gibi Türkiye’yi de birçok yönden etkilediğini belirterek, bu konuda etkili ve sonuç odaklı politikalara uyguladıklarını dile getirdi.
Bakan Varank, Türkiye ekonomisini ve üretim kabiliyetini, pandemi döneminde tüm dünyaya ispat ettiklerini ifade ederek, “Uzak doğudaki tedarikçilerine ulaşamayan pazarlar, Türkiye’deki üreticilerin taahhütlerini yerine getirmesi sayesinde arz problemlerini aşmaya çalıştı” dedi.
“Pandemi sonrası dünyaya Türkiye’yi en güçlü şekilde hazırlıyoruz”
Bakan Varank, tedarik zincirlerinin oldukça bozulduğu bir dönemde olunduğunu kaydederek, “Böyle, bir dönemde küresel ekonominin ağırlık merkezi de elbette değişiyor. Artık tek kutuplu değil çok kutuplu bir küresel ekonomiye doğru hızla ilerliyoruz. Bu yüzden de pandemi sonrası dünyaya Türkiye’yi en güçlü şekilde hazırlıyoruz” diye konuştu.
“Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tek bir hedefe odaklandıklarını belirterek, “Türkiye’yi küresel ekonominin yeni kazananı yapmakta kararlıyız. Bu kabiliyet, bu güç en önemlisi de bu irade Türkiye’de var” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Ekonomisini Sadece Kurlar Üzerinden Ölçmek Haksızlıktır”
Varank, Türkiye ekonomisinin, büyümede pozitif ayrıştığını, istihdamda önemle mesafeler kaydettiği ve üretimde çarklarını güçlü bir şekilde döndürdüğünü söyleyerek, “Türkiye ekonomisini sadece kurlar üzerinden ölçmenin nasıl haksız bir yaklaşım olduğunu daha önce de ifade etmiştim” dedi.
“Yaşanan enflasyon sorununu bir tek ülkemize özgü bir sorun gibi yansıtanların oluşturduğu kara bulutları artık geride bırakıyoruz”
Bakan Varank, konuşmasına şöyle devam etti:“Son dönemde kurlar üzerinden yaptıkları yorumlarla Türkiye ekonomisinin gücünü görmezden gelenlerin, tüm dünyada yaşanan enflasyon sorununu bir tek ülkemize özgü bir sorun gibi yansıtanların oluşturduğu kara bulutları artık geride bırakıyoruz.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün ilan ettiği ekonomiye destek paketinin reel sektör tarafından olumlu bir şekilde karşılandığını gözlemleyebildiğini ifade ederek, “Ülkemizi serbest piyasa rejiminden, temel iktisattan kopuk gibi göstermeye çalışanların Türk ekonomisine nasıl açıktan düşmanlık ettiğini hep beraber izledik. Serbest piyasa koşullarında nasıl araç çeşitliliğine sahip olduğumuzu herkese tepeden bakan kendilerine ekonomist diyen ukalalar herhalde anlamıştır diye düşünüyorum” diye konuştu.
“İHRACAT YAPMAK İSTEYEN ÖNÜNÜ GÖREBİLECEK”
Türkiye’de yatırım yapmak isteyen girişimcilerin finansmana düşük maliyetle ulaşabileceğini dile getiren Varank, “İhracat yapmak isteyen önünü görebilecek. Üretimini çeşitlendirmek, istihdamını artırmak isteyen herkes yanında devletini en güçlü şekilde görecek. Türkiye ekonomisi yoluna emin adımlarla devam edecek. İstikrarı öngörülebilirliği sağlamak temel önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.
“Türkiye ekonomisini muhalefetin yaptığı gibi demagoji ile laf salatasıyla değil, ihracatla büyüteceğiz”
Bakan Varank, asgari ücrette sağladıklarını artışla bir rahatlama sağladıklarını belirterek, “Verdiğimiz gelir vergisi istisnası ile tüm kesimlere yansıyacağından da asla şüpheniz olmasın. Türkiye ekonomisini muhalefetin yaptığı gibi demagoji ile laf salatasıyla da büyütmeyeceğiz. Daha çok üretimle, daha çok istihdamla, daha çok yatırımla ve daha çok ihracatla büyüteceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türk milletinin ekmeğini ve umudunu büyütecekleri bir döneme hızlı girildiğini kaydeden Varank, bu yolda ayakları yere sağlam basan politikalar ve araçlar üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Bakan Varank, TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinin bu yılki sonuçlarını açıklayarak, şunları kaydetti:“Bu endeks, üniversitelerin eğitim kalitesine göre sıralandığı bir liste veya bu hususta en başarılı üniversiteyi ortaya koyan bir çalışma asla değildir. Biz bu çalışma ile üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını, böylelikle de girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedefliyoruz. Gençlerimiz artık kendi işlerini kurmanın, girişimci olmanın hayallerini kuruyor. Akademisyen ve araştırmacılar da artık çalıştıkları kurumlarda girişimciliğe, yenilikçiliğe dair fırsat ve kaynakların olduğu yerlerde toplanıyor. Dolayısıyla artık üniversitelerimiz için, girişimci ve yenilikçi olmak bir tercih meselesi değil, bir zorunluluk.”
Bakan Varank, oluşturdukları endekste üniversitelerin “bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “iş birliği ve etkileşim”, “ekonomik katkı ve ticarileşme” olarak dört boyutta ve 23 göstergeye göre sıraladıklarını dile getirdi.
Bakan Varank’ın duyurduğu ilk 10 üniversitede, sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Özyeğin Üniversitesi yer aldı.
Bu üniversitelerin sıralamasının belirlendiği 23 göstergeler ise bilimsel yayın sayısı, atıf sayısı, proje sayısı, proje fon tutarı, ödül sayısı, doktora mezun sayısı, ulusal patent belge sayısı, ulusal faydalı model belge sayısı, uluslararası patent başvuru sayısı, uluslararası patent belge sayısı, iş birliği ve etkileşim boyutu, sanayi iş birlikli proje fon tutarı, uluslararası proje sayısı, uluslararası iş birlikli proje fon tutarı, dolaşım sayısı, TÜNİTAK Sanayi Doktora Programı Öğrenci Sayısı, akademisyen firma sayısı, öğrenci/mezun firma sayısı, akademisyen firmalarının net satış geliri gibi başlıklar altında ele alındı.

 
Ekonomide tarihi süreç
 
Soylu’dan 2021 değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ ile İTÜ iş ortağı oldu
Erzurum ve bölgesindeki girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sunan ...
ATAUNİ’de bilimsel istişare
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı ...
ETÜ’de Bilim ve Teknoloji gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından ...
 
Atatürk Üniversitesinde YÖKAK mesaisi
Atatürk Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Enstitüsünü incelemek ve çeşitli ...
Anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftasını kutladı
Erzurum Sabancı İlköğretim anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftasını kutladı.
Özer’den Meslek Liselerine övgü
2021 yılının ilk on bir ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen ...
 
ATAUNİ Araştırma Üniversitesi süreci başladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde gerçekleştirilen ...
2022 YKS 18 -19 Haziran'da
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2022 yılı sınav takvimini açıkladı. ...
Öğrencilerin Yurt etkinliklei başladı
Pandemi sonrası eğitimin başlamasıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığına ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri