Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bahçeli: 'Su uyusa da İsrail ayaktadır'
Bahçeli: 'Su uyusa da İsrail ayaktadır'
Kurtulmuş: 'Her kimlik milletimizin asli rengidir'
Kurtulmuş: 'Her kimlik milletimizin asli rengidir'
Genelkurmay Başkanlığına Bayraktaroğlu atandı
Genelkurmay Başkanlığına Bayraktaroğlu atandı
Erdoğan: ‘Türkiye bölgesinin kutup başı ülkesi’
Erdoğan: ‘Türkiye bölgesinin kutup başı ülkesi’
Erzurum'da ata sporu cirit tutkusu
Erzurum'da ata sporu cirit tutkusu
HABERLER>GUNDEM
6 Ağustos 2025 Çarşamba - 06:06

YAŞ kararları açıklandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel atandı.

YAŞ kararları açıklandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel atandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev süreleri bir yıl uzatıldı.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.
2025 yılı Yüksek Askerî Şûra Toplantısı, 5 Ağustos 2025 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye terfi edecekler, görev süresi uzatılacaklar ile kadrosuzluktan emekliye sevk edilecek personelin durumları görüşülerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla karara bağlandı.
Alınan kararlar doğrultusunda, 30 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Ayrıca 29 generalin görev süresi bir yıl, 478 albayın görev süresi ise iki yıl süreyle uzatıldı.
Kararda, 2 generalin yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2025’ten, 43 general ve amiralin ise kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2025’ten geçerli olmak üzere emekliye sevk edildiği belirtildi.
Kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Genelkurmay Başkanlığına atanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev sürelerinin bir yıl süreyle uzatılmasına karar verildi.
Hâlihazırda 316 olan general ve amiral sayısının, 30 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla 332 olacağı kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla alınan kararlar doğrultusunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral Bahtiyar Ersay ile Hava Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral Rafet Dalkıran orgeneralliğe terfi ettirildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneraller İlkay Altındağ, Sebahattin Kılınç, Rasim Yaldız, Fedai Ünsal, Muammer Alper, Tuncay Altuğ ve Ahmet Kurumahmut korgeneralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral Ergin Dinç korgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tümamiral Rafet Oktar ise koramiralliğe yükseltildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli Tuğgeneraller Aydın Kılıç, Süleyman Akbay, Tolga Genç, Gökhan Çelik, Levent Sabahattin Güldağı, Cem Kamil Sağcan, Nurettin Hakan Büyükçulha, Soner Oruçoğlu, İlker Ertuğrul, Sebahattin Kalkan, Ümit Durmaz, Eray Üngüder, Osman Akyıldız, Ercan Eroğlu ve Ahmet Hamdi Ataç tümgeneralliğe terfi ettirildi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tuğamiraller Mehmet Savaş Eser, Aziz Bakioğlu ve Timur Yılmaz tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller Ertan Uzun, Vedat Öncel ve Serkan Gökhan Can tümgeneralliğe yükseltildi.
Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde, kendilerine ve ailelerine mutluluk ve esenlikler temenni ederiz" ifadeleri kullanıldı.

 
Erzurum'da ata sporu cirit tutkusu
 
Erdoğan: ‘Türkiye bölgesinin kutup başı ülkesi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Enver Paşa bu milletin vicdanında ebedî bir hatıradır
MİLLİ MÜCADELENİN GİZLİ DESTANI: ENVER PAŞA
Kacır’dan Erzurum’a davet
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem ...
Akpunar Ailesi yasta
Bir süredir çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden Fadime Akpunar (75), ...
 
BM’de Filistin gündemi
BM Genel Kurulu’nda düzenlenen Filistin ve İsrail için iki devletli çözüm ...
Erzurum Müftülüğüne Çapçı atandı
Erzurum İl Müftülüğüne Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla İl Müftülüğüne ...
IDEF 2025’te 270 anlaşma imzalandı
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 120 binden fazla kişinin ziyaret ...
 
Yılmaz ailesi yasta
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. ...
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
‘Erzurum Kongresi ‘devlet ebed müddet’ kararlılığıdır’
Aydemir, ‘ Milli dirilişin ifadesi olan Erzurum Kongresinin 106’ıncı yıldönümünde, ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri