Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çelik: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Çelik: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Yerlikaya göçmen kaçakçılığı verilerini paylaştı
Yerlikaya göçmen kaçakçılığı verilerini paylaştı
Erdoğan’dan Milli Şuur vurgusu
Erdoğan’dan Milli Şuur vurgusu
'Türkiye Filistin halkının yanında'
'Türkiye Filistin halkının yanında'
Bayraktar enerji gündemini paylaştı
Bayraktar enerji gündemini paylaştı
HABERLER>GUNDEM
22 Mayıs 2014 Perşembe - 10:40

Yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı...

18. Dönem Erzurum Milletvekili, Ufuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Karaman, Sağlık Eski Bakanı Nihat Kitapçı’nın vefatının ardından bir yazı kaleme aldı.

Yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı...

18. Dönem Erzurum Milletvekili, Ufuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Karaman, Sağlık Eski Bakanı Nihat Kitapçı’nın vefatının ardından bir yazı kaleme aldı. ‘Nihat Bey’in ardından’ başlıklı yazısında Karaman, “Dürüst namuslu ve haysiyetli bir adamdı, yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı.” tanımlamasında bulundu.

İşte o yazı:

NİHAT BEYİN ARDINDAN

Allah rahmet etsin Erzurum’un eşrafından, Erzurum’da doğup büyüyen, Erzurum’a hizmet veren, her şeyden evvelbir Erzurum sevdalısı abimizi, Nihat Kitapçı’yı ahirete uğurladık. Allah rahmet etsin, taksiratlarını affetsin. Fani, son derece geçici, fakat o derecede aldatıcı dünyanı hali bu.  Herkes takdir edilen, uzaması kısalması elimizde olmayan ömrü tamamlayıp gidecektir. Asıl önemli olan bu ömrü; şerefle,helal rızıkla, hak gasp etmeden, kutsal değerlere saygı göstererek, istismar etmeden tamamlamaktır.

Nihat Bey ilkeli, beğenin beğenmeyin kendine göre doğruları olan ve o doğrulardan taviz vermeyen bir insandı. Kimselerle uğraşmaz, kendi işine ve dünyasına dönüktü.  Asla yalan söylemez, devlet malına ve kul hakkına son derece mesafeli ve hassastı. Kursağına haram lokma yemedi, yediği şeklinde bir fikre de hiç kimse sahip değildir. Siyasette belediye başkanı, milletvekili ve bakan olarak bulunmasına rağmen baba malı satarak yaşadı ve mütevazi bir ömürle hayatını noktaladı. Kötü örneklerinden nefret ettiğimiz sonradan zengin olan siyasilere hiç benzemedi.

Nihat Bey’i öncelerden ismen tanırdım. Asıl tanışıklığımız, 12 Eylül’de ben Aşkale kaymakamı iken oda, önce seçilmiş, sonrada atanmış belediye başkanlığı sırasında oldu. Daha sonrada kısmet oldu, aynı dönemde Erzurum’umuza TBMM deberaber hizmet verdik.Daha da yakinen tanıma imkânım oldu. Bu nedenle hakkında hüsnü şehadette rahatlıkla bulunabilirim. Dürüst namuslu ve haysiyetli bir adamdı, yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı.

İnsanlarımız hüküm verirken çoğu zaman kendi dünyasına bakan tarafıyla ilgilenir, perde arkasını, işin derununu pek araştırmaz. Nihat Bey 12 Eylül’de Erzurum Belediye Başkanıydı o günkü komuta heyetine çok yakındı. Yanlış bir insan olsaydı Erzurum’da çok insanın canı yanardı. Hatta Erzurum’daki cemaatleri, diğer siyasi gurupları korumuş kollamıştır, fitneye asla mahal vermemiştir. Bu hizmeti dahi onu rahmetle anmaya yeter de artar.

İnsanımız geçmişi çabuk unutmakta, vefa duygusu eskisi gibi muhafaza edilmemektedir. Sayın Bakanım,Nahat Ağabeyi diye peşinden koşturanların çoğunu cenazede göremedik. Hâlbuki meşhur sözdür “Dışarıda yaşasan da Erzurum’da öl”.Çünkü bizim cenazeye ilgimiz çok farklıdır. Katılırız, yakinen ilgileniriz. Bunu bir insani görev telakki ederiz, karşılık asla aramayız.

Sanırım Erzurum’dan ayrılanlar bu alışkanlıklarını sürdüremiyorlar. Meclisteki törende iki yeni, iki eski mebus, ikide Erzurumlu, biriİl Başkanı Murat Kılıç, diğeri de Vahit Bingöl vardı. Kocatepe’de yirmi dolayında hemşerimizi gördük. Mezarlıkta da bir eski bir yeni mebus, birde Vahit Bingöl. Beraber mesai yaptıkları, siyasette beraber oldukları insanları, güçlü zamanlarında arkasından soluksuz koşturanlarıgörememekne kadar acı.Bu insani bir vecibedir, bu işin bahanesi olamaz.Bugün ona yarın size.

Erzurum, dünden bugüne bir marka şehirdir. Havası sert, insanları mert, vefalı, edepli, minarelerinde her gün sala okunan, inancına itikadına bağlı, ticaret ve maddi menfaat karşılığında inançlarını istismar etmeyen, seçkin insanların memleketidir. Erzurumlu; sevinçleri kederleri paylaşan, Hak’kın rızasından asla şaşmayan, vatanperverlerin, tarih yazanların evladıdır.

Canım Erzurum! Senden ayrılan bizler, bu kadar değiştik. Sende kalanlar bu ölçüden ne kadar ayrılıp değişti onu bilemiyorum. Dürüstlüğü ve Doğruluğu ile andığımız Nihat Ağabeye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine ve biz Erzurumlulara başsağlığı diliyorum.”

 
Erzurum'da Traktör Sayısı Giderek Artıyor
 
Erzurum'da Mart ayı taşıt devir sayısı bakın ne kadar?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALUK VEFİK ŞENGÖZ 22 Mayıs 2014 Perşembe 16:10

Baba dostu olan büyüğümüzün cenazesine katılamadığım için üzgünüm.Ama Allaha şükürler ediyorum ki Erzurum az da olsa böyle insanları çıkarmış ve çıkarmaya devam edecek.Erzurum dan selam ve saygılar sunarım.54267

Yorumu oyla      5      0  
HALUK VEFİK ŞENGÖZ 22 Mayıs 2014 Perşembe 15:54

Haysiyet şeref abidesi bir ağabeyimize böyle bir yazı yazmak ancak geriden gelmekte olan abide şahsiyetlerin kalemlerinden çıkar.Ne gariptir ki sayılarınız hızla azalıyor. Allah razı olsun.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çarşı var, ticaret yok!
Gürcü Kapı Yer Altı Çarşısı, sağlıksız ve tehlikeli bir halde. 2002 yılında ...
Korsan taşımacılık son bulsun
Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar korsan taşımacılığının ...
El Halıcılığı, zamana karşı direniyor
Genç kızların hayalleri, el emeği göz nuru, el dokumacılığı halılar, zamana karşı direniyor.
 
Üniversite-Sanayi işbirliği adına önemli adım
ATA Teknokent ile Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi arasında yapılan ...
Atatürk sevgisiyle hayata tutunuyor
Olur ilçesi Ormanağzı Köyü’nde ikamet eden 63 yaşındaki Yunus Korkmaz’ın ...
‘19 Mayıs Türk Milleti’nin tarih sahnesinde dirilişidir’
Koçak, ‘Millet olarak sınava çekildiğimiz tarih sahnesindeki her anımızdan ...
 
İşte Erzurumlu gençlerin AB'ye destek oranı
İllere ve cinsiyete göre Türkiye'nin olası Avrupa Birliği üyeliğinin gençlerin ...
Erzurum’dan Soma’ya bin 200 hatim
Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden alınteri ...
Dadaşlardan Soma'ya Bin 200 hatim
Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden alınteri ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri