Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
15 Aralık 2021 Çarşamba - 06:51

Yanık kadın kooperatiflerinin önemini vurguladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadın kooperatiflerine yönelik yürütülen faaliyetlerde bugüne kadar 810 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yanık kadın kooperatiflerinin önemini vurguladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadın kooperatiflerine yönelik yürütülen faaliyetlerde bugüne kadar 810 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu faaliyetlerde toplamda 39 bin 124 kişiye ulaştık. 367 kooperatifi ziyaret ettik, 510 yeni kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettik” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ankara’da bir otelde düzenlenen Kadınların Kooperatif Yoluyla Güçlendirilmesi Projesinin Açılış Toplantısı’na katıldı.
Bakan Yanık burada yaptığı konuşmasında kadınların işgücüne ve istihdama katılmasının en önemli yollardan birisinin kooperatifler olduğunu ifade ederek, “Kooperatifler bütün dünyada istihdamı artıran ve ekonomileri büyüten etkilere sahiptir. Dünya genelinde 3 milyon kooperatif bulunuyor ve 1 milyardan fazla kişi kooperatiflerin bir parçası durumunda. Kooperatifler dünya genelinde 280 milyon kişiye istihdam sağlıyor; bu oran çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 10’una tekabül etmektedir. Türkiye’de de benzer biçimde yaklaşık 85 bin kooperatif ve 8 milyonu aşkın kooperatif ortağı bulunmaktadır” dedi.
Bakanlık olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile iş birliği sağlayarak Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş birliği Protokolü’nü yürürlüğe koyduklarını hatırlatan Bakan Yanık, “Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları oluşturarak yıllık faaliyet planları hazırlayıp uyguladık. Söz konusu planlarda; atölye çalışmaları ve seminerlere yer verdik, kooperatif ziyaretleri ile bilgi, deneyim paylaşımını ve görüş alışverişlerini sağladık. Aynı zamanda kadın kooperatiflerinin satış konusunda desteklenmesi ve kooperatiflere satış yerleri tahsis edilmesine yönelik çalışmalar başlattık. Bu süreçte yeni kadın kooperatifleri kurduk ve mevcut kooperatiflerin ortak sayılarını arttırmaya çalıştık” diye konuştu.
“YAPTIĞIMIZ FAALİYETLERİMİZLE 39 BİN 124 KİŞİYE ULAŞTIK, 367 KOOPERATİFİ ZİYARET ETTİK, 510 YENİ KADIN KOOPERATİFİ KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETTİK”
Kadın kooperatiflerine yönelik yürütülen faaliyetlerde bugüne kadar 810 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yanık, “Bu faaliyetlerde toplamda 39 bin 124 kişiye ulaştık. 367 kooperatifi ziyaret ettik, 510 yeni kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettik” dedi.
“BİLİMSEL VE TEKNİK ÇALIŞMALAR İLE KADIN KOOPERATİFLERİNİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI GİDERMEK İÇİN DÜNYADA NASIL ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINI İNCELEYECEĞİZ”
Bakan Yanık, bilimsel ve teknik çalışmalar alanında Türkiye’de kadın kooperatiflerinin ortak sayıları ve çalışma alanlarına ilişkin haritalandırma yapacaklarının bilgisini vererek, “Bu çalışmadan hareketle iyi uygulamalar ve yenilikçi alanlar araştırmasını gerçekleştireceğiz. Bu araştırma ile özellikle kadın kooperatiflerinin karşılaştığı sermaye azlığı ile ortaya çıkabilen ürün geliştirme, satış ve pazarlama, markalaşma ve iş birliği kurma gibi ihtiyaçları gidermek için dünyada nasıl çalışmalar yapıldığını inceleyeceğiz. Böylece kendi ‘kadın kooperatifleri ekosistem modelimizi’ geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.
KOOPERATİFLERİN ARALARINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK AMACIYLA İNTERNET SİTESİ YOLDA
Kooperatifler Yoluyla Kadınların Güçlendirilmesi Projesi kapsamında mevcut kadın kooperatiflerinin aralarındaki iş birliğini kolaylaştırmak amacıyla internet sitelerine bağlantıların listelendiği bir site oluşturmayı planladıklarını dile getiren Bakan Yanık, şunları söyledi:
“Sitede kooperatifler ile ilgili tanımlar, istatistikler, mevzuat ve politika dokümanları sunacağız. A’dan Z’ye bir kooperatifin ihtiyaç duyduğu hizmetler için başvuru mekanizmaları; kadın kooperatiflerinin mevcut durumu, iletişim bilgileri ile asıl önemlisi ürün ve hizmet katalogları ve e-ticaret satış linklerine de bu sitede yer vereceğiz. Yani artık kooperatif üyesi kadınlarımız derli toplu bir şekilde herkes tarafından kolayca erişilebilen bir internet sitesi yardımıyla ürünlerini hem iç, hem de dış pazarlara sunabilecekler. Bu müjdeyi sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Söz konusu proje için düzenlenen toplantı, Bakan Pakdemirli ve Bakan Yanık’ın katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 
‘Siyaseti ahlaki prensipler çerçevesinde yapıyoruz’
 
'33 bin 112 terörist etkisiz hale getirildi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca’dan sağlık personeli alım müjdesi
Koca, ”Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30.000’i ...
Bitki çayları için ezber bozan açıklama
İlhan, adı bitkisel olunca her şeyin kolay ve zararsız olarak algılanmasının ...
Koca: ‘Hastamızı dermansız bırakmayız’
Koca, “'Türkiye'de ilaç bulunamıyor’ haberlerinin somut gerçekle ilgisi ...
 
81 il valiliğine “hava kirliliği" genelgesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ...
Gençler için ETÜ – GSİM işbirliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ...
Alkan Kadının Türk Medeniyetindeki rolünü anlattı
Erzurum Kent Konseyince ‘’Türk Kadınının Seçme Ve Seçilme Hakkı’ ’paneli düzenlendi.
 
Mehmetçik Vakfı’ndan gazi ve şehit yakınlarına ziyaret
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tuğgeneral ...
Isınmak için tenekeye tiner attı, eli ve yüzü yandı
Erzincan’da Karayollarına ait köprü boyama işlerinde işçi olarak çalışan ...
MÜSİAD istişare etti
Erzurum Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi Bursa’da düzenlene ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri