Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ziya Gökalp, vefatının 102. yılında dualarla anıldı
Ziya Gökalp, vefatının 102. yılında dualarla anıldı
Yusufeli Barajı, dört barajın da verimini artırdı
Yusufeli Barajı, dört barajın da verimini artırdı
Galatasaray ile Fenerbahçe 407. randevuda
Galatasaray ile Fenerbahçe 407. randevuda
Aydemir: Gökalp Türk milletinin birleştirici kültürünü ilimle ortaya koydu
Aydemir: Gökalp Türk milletinin birleştirici kültürünü ilimle ortaya koydu
Aydemir: Bereketin yolu helal kazanç ve paylaşmaktan geçiyor
Aydemir: Bereketin yolu helal kazanç ve paylaşmaktan geçiyor
HABERLER>GUNDEM
26 Ekim 2026 Pazartesi - 06:30

Yavi Şehitleri dualarla anıldı

Erzurum Valisi Aydın Baruş, Yavi Katliamı’nda hayatını kaybeden vatandaşları rahmet, minnet ve derin bir hüzünle andıklarını ifade etti.

Yavi Şehitleri dualarla anıldı

Yavi Merkez Camisi’nde Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başlayan anma programı, öğle namazının ardından Yavi Şehitliği’nde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Baruş: “Vatan Sevgisi ve Kardeşlik Hukuku Hiçbir Hain Planla Yıkılamaz”

Erzurum Valisi Aydın Baruş, Yavi Katliamı’nda hayatını kaybeden vatandaşları rahmet, minnet ve derin bir hüzünle andıklarını ifade etti.

25 Ekim 1993 gecesi Yavi’de yaşanan katliamın milletin hafızasında derin yaralar açtığını belirten Vali Baruş, teröristlerin köy kahvesinde bir araya gelen masum vatandaşların üzerine kurşun yağdırarak bir köyün geleceğini, ailelerin umutlarını ve çocukların hayatlarını hedef aldığını dile getirdi.

 Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bağımsız ve hür yaşamanın birlik ve beraberliği korumaktan geçtiğine dikkat çeken Vali Baruş, milletin sarsılmaz imanı ve eşsiz vatan sevgisi sayesinde asırlardır bu topraklarda varlığını sürdürdüğünü vurguladı.

 Vatanın yalnızca sınırları belirlenmiş bir toprak parçası olmadığını belirten Vali Baruş, vatanın çocukların doğduğu, ailelerin sevinç ve üzüntülerini paylaştığı, ataların emaneti ve özgürce yaşamanın kaynağı olan mukaddes bir değer olduğunu ifade etti. Van’dan Başbağlar’a, Çat’tan ülkenin dört bir yanına kadar binlerce şehidin kanıyla sulanan bu toprakların, milletin en kıymetli emaneti olduğunu kaydetti.

 Yavi Katliamında eşini, evladını, babasını ve kardeşini kaybetmesine rağmen “Vatan sağ olsun” diyerek metanetini koruyan şehit yakınlarının duruşunun, milletin en büyük manevi güçlerinden biri olduğunu belirten Vali Baruş, şu ifadeleri kullandı:“Bu milletin bağrındaki vatan sevgisi ve kardeşlik hukuku hiçbir kurşunla vurulamaz, hiçbir hain planla yıkılamaz ve hiçbir surette vicdanlarımızdan silinemez.”

“Devletimiz, Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin Daima Yanındadır”

 Terörün kökünü kazımak için yurt içinde ve sınır ötesinde mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet ve jandarma teşkilatları ile devletin tüm birimlerinin vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığında olduğunu vurgulayan Vali Baruş, milletin birlik ve beraberliğine, devletin bekasına ve ay yıldızlı bayrağın kutsiyetine yönelik hiçbir tehdide fırsat verilmeyeceğini ifade etti.

 Yavi’de toprağa düşen her bir canın bağımsızlık ve kardeşliğin simgesi olduğunu belirten Vali Baruş, şehitlerin yakınları ve gazilerin millete emanet olduğunu dile getirerek devletin bütün imkânlarıyla onların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

 Konuşmasının sonunda Vali Baruş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan terörsüz Türkiye sürecinde kardeşliğimiz ve beraberliğimiz ilelebet yüreklerimizde yaşayacak ve yaşamaya devam edecek. Bu büyük millet, içerisine sokulmak istenen fitnelere fırsat vermeden kıyamete kadar baki kalacaktır. Aziz şehitlerimiz; ruhunuz şad, mekânınız cennet, dereceniz âli olsun. Cenab-ı Hak, bir daha milletimize Yavi’de yaşadığımız gibi acıları asla yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” ifadeleriyle şehitleri andı.

 Anma programının sonunda Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler, şehit yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti ve şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

 
Kazakistan Cumhuriyet Günü’nü kutluyor
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazakistan Cumhuriyet Günü’nü kutluyor
Kazakistan’da 25 Ekim Cumhuriyet Günü kapsamında, Cumhurbaşkanı Kasım ...
Ziya Gökalp, vefatının 102. yılında dualarla anıldı
Türk Dünyası’nın fikir hayatına önemli katkılarda bulunan büyük düşünür, ...
Aydemir: Gökalp Türk milletinin birleştirici kültürünü ilimle ortaya koydu
Serdengeçti Ocaklarının Ankara'daki Ziya Gökalp anma toplantısında konuşan ...
 
Şehit Savcı Kıraz'a vefa
Vali Aydın Baruş, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Orman Bölge Müdürlüğü ...
Aydemir: Azerbaycan’ın istiklali Türk dünyasının ortak gururudur
Aydemir, Azerbaycan’ın Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü dolayısıyla ...
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
 
Taşçı Ailesi yasta
Oltu ilçesinin eski ve tanınmış esnafından Abdullah Taşçı, geçirdiği kalp ...
Muharip Gaziler Vali Baruş'u ağırladı
Erzurum Valisi Aydın Baruş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesini ...
Baruş'tan Şehit ve Gazilere vefa
Erzurum Valisi Aydın Baruş, Türkiye Gazileri ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir şehri kurtaracak olan şey asfalt değil, aidiyettir.
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri