Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
HABERLER>SPOR
12 Temmuz 2012 Perşembe - 05:24

Yula’ya tepki..

Spor yazarı Selçuk Yula’nın ‘Artık şartlar eşit’ başlıklı yazısında, Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmasına yönelik eleştirisi tepki topladı.

Yula’ya tepki..

Spor  yazarı Selçuk Yula’nın ‘Artık şartlar eşit’ başlıklı yazısında, Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanmasına yönelik  eleştirisi tepki topladı.
ERZURUM OLGUNLUKTA İSTANBUL’UN ÖNÜNDE
Yazısında, FB-GS maçlarının olaylara açık karşılaşmalar olduğu, Erzurum’da da taraftarlar arasında tartışma yaşanabileceğini vurgulayan Yula’nın, Yahu ver Olimpiyat'a, iki İstanbul takım oynasın, bitsin’ vurgusunu değerlendiren taraftarlar, Erzurum’un sportif olgunluk bakımından İstanbul’un önünde olduğunu, ilde emniyet güçlerinin çıkması muhtemel taraftar kavgalarına izin vermeyeceğini belirterek, Yula’nın Erzurum’u tanımadığını, bu sebeple de böyle bir yanlış tespitte bulunduğunu öne sürdüler.
GEL DADAŞ OLGUNLUĞUNU GÖR…
Erzurum’da, her FB-GS karşılaşması sonunda kazanan takım taraftarlarının sevinç gösterisi yaptığını, bu durumu kaybeden takım taraftarlarının ise her zaman olgunlukla karşıladığını ifade eden Erzurumlu GS ve FB taraftarları, “Erzurum akıl şehri. Taşkınlıkların ve kavgaların değil, dadaşça efendilik ve centilmenliğin sergilendiği şehir. Hayatında hiç Erzurum’a gelmemiş olan yazarın Erzurumluyu tanımaması normal, fakat tespitleri oldukça yanlış’ şeklinde değerlendirmede bulundular.
Futbolun artık yalnızca bir spor alanı değil aynı zamanda bir gösteri sektörü olduğunun da altını çizen taraftarlar, büyük takımların Anadolu’da taraftarlarla buluşmasının hem Türkiye’de futbol mantalitesinin gelişmesine katkı sağlayacağını, hem de sportif olgunluğun yaygınlaşmasına zemin oluşturacağını kaydettiler.
TARAFTAR KİTLESİ AZALIR
Futbol’un yalnızca İstanbul’da oynanır, Anadolu’nun taşrasında seyredilir bir olgu olmadığını Yula’ya hatırlatan taraftarlar bu tip etkinliklerin Türk futboluna kaynak oluşturmak bakımından gençleri özendireceğini, FB ve GS gibi takımlara yeni bir sempati kanalı oluşturacağını vurguladılar.
SEMPATİ BAĞLARI KOPAR
Büyük takımların Anadolu kentlerinde gerçekleştirecekleri böylesi etkinliklerin ekonomik manada da büyük önem taşıdığını söyleyen taraftarlar, “Yula’nın dediği gibi eğer İstanbul kulüpleri Erzurum gibi Anadolu’nun kilit şehirlerinde karşılaşma yapmaktan geri kalırsa, bu büyük takımların Anadolu’daki taraftar kitlelerinin de azalmasına yol açar. Futbola ilgi azalır, büyük kulüplerin taraftar sayısı da düşer. Yula’nın söylediği gibi büyük takımların karşılaşmaları ‘ver Olimpiyat'a, iki İstanbul takım oynasın, bitsin’ anlayışıyla İstanbul’a hapsedilecekse bu Anadolu’da futboldan ve büyük takımlara karşı duyulan sempatiden kopmalara yol açar ” tespitinde bulundular.
Erzurum Emniyetinin bu tip organizasyonlarda gerekli güvenlik ortamını her zaman sağladığını, Erzurum’da bugüne dek sportif kavgaların yaşanmadığını kaydeden taraftarlar, Yula’yı Erzurum’a davet ederek, dadaş olgunluğunu Erzurum’a gelerek gözlemlemesini istediler.
YULA’NIN YAZISI
Fotomaç yazarı Selçuk Yula ‘Artık şartlar eşit’ başlıklı yazısını son bölümünde şunları kaydetmişti:
‘Bir kez daha düşünün’
Almanya ve Avusturya'da F.Bahçe ile G.Saray'ın maç yapmasını yasaklıyorlar. Buna ses çıkaramıyoruz. Biraz ayıp oluyor. O ayrı konu, tartışılır. Ama şu da var. Neden istemiyorlar? Çok basit çünkü sıkıntı yaşayacaklarını biliyorlar. Olaylara açık maçlar. Peki biz ne yapıyoruz? Süper Kupa finalini Erzurum'a taşıyoruz. Elalemin gördüğünü göremiyoruz. Yahu ver Olimpiyat'a, iki İstanbul takım oynasın, bitsin. Yüzlerce kilometrelik yolda birbirleriyle her an sıcak temas kurabilecek binlerce F.Bahçeli ve G.Saraylı. Umarım hiçbir şey olmaz. Ama bir kişinin bile burnu kanasa bu sorumluluğu kim alacak? Şu işi bir daha düşünmekte yarar yok mu Allah aşkına?”

 
Ölen yolcularım kimlikleri belirlendi
 
Gurmeler bile şaşırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Futbol Köyde ilk etap tamamlandı
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Erzurum’da ikinci kez yapılan Futbol Köyü Projesi tamamlandı.
22 madalya ile 2'inci olduk
7. GAP Yaz Spor Oyunları’nda madalya sıralaması belli oldu.
Erzurum 30 bin taraftarı ağırlayacak
12 Ağustosta yapılacak olan Süper kupa finali için Erzurum’a 30 bini aşkın ...
 
Futbol Köy ilgi odağı
TFF tarafından Türkiye’de yedi ilde uygulamaya konulan Futbol Köyü Projesi ...
İl Genel Meclisi'nde Spor Gündemi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Genel ...
Basketbol'da Erzurum farkı
Erzurum basketbol takımı oyuncuları başarılı bir performans ortaya koyarak ...
 
İzciler Liderlik kursunda buluştu
Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen İzci Liderlik Kursu ...
Judoda ikinci olduk
Erzurum'da düzenlenen 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında ...
Kayak Çalıştayı tamamlandı
Palandöken’de “Kayak Merkezlerinin Yönetimi” çalıştayı düzenlendi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri