Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan: ‘Marifet iltifata tabidir’
Erdoğan: ‘Marifet iltifata tabidir’
'Türkiye Adalet Akademisi Kanunu’ Komisyonda
'Türkiye Adalet Akademisi Kanunu’ Komisyonda
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Uraloğlu: 'Türkiye'yi hak ettiği yere ulaştıracağız'
Uraloğlu: 'Türkiye'yi hak ettiği yere ulaştıracağız'
Yılmaz: 'Her türlü gayreti sarf edeceğiz'
Yılmaz: 'Her türlü gayreti sarf edeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
23 Ekim 2014 Perşembe - 16:06

Yurt Kur çalışanları Danıştay kararını bekliyor

DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışan 15 bin personelin mağduriyet yaşadığı için büyük bir umut ve heyecan içerisinde 20 aydır Danıştay’daki davanın sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

Yurt Kur çalışanları Danıştay kararını bekliyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışan 15 bin personelin mağduriyet yaşadığı için büyük bir umut ve heyecan içerisinde 20 aydır Danıştay’daki davanın sonuçlanmasını beklediğini söyledi.
 ANAYASAYA AYKIRI AMA…
Demokrat Eğitimciler Sendikası DES’in açtığı bu davaya ilişkin olarak; 2012 yılında çıkarılan 666 sayılı Khk ile Yurt Kur çalışanlarına her yıl ocak ayında ödenen ikramiyelerinin kaldırılmasının hak gaspı olduğunu söyleyen DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, Yurt Kur personeline 50 yıl yarım asırdır aralıksız ödenen ikramiyenin kurum içi uygulama olduğu gibi kazanılmış bir hak teşkil ettiğini belirterek, “666 sayılı Khk ile kazanılmış bu hakkın geri alınması Anayasaya aykırıdır ki Anayasa Mahkemesi zaten 666 sayılı Khk’yı Anayasaya aykırı bulduğundan iptal etmiş bu iptal kararı ile Yurt Kur çalışanlarının ellerinden alınan hakları geri verilmesi gerekirken bu güne kadar somut bir adım atılmamış ayrıca diğer bazı haklarda budanmıştır” dedi.
 HAKKANİYETLİ POLİTİKALAR UYGULANSIN!
 Kredi ve Yurtlar kurumunda YHS Bekçi olan personel görevlendirmelerle başka işlerde çalıştırıldığı gibi Şoför olarak görevlendirilen personelin şoför kadrosunun haklarından yararlanamaması ve hak ettikleri elbise, ayakkabı gibi yardım malzemelerinin verilmiyor olmasını örnek olarak belirten Kotanlı, “ Örneğin daha önceleri YHS Bekçi olarak görev yapan arkadaşlarımıza hangi görevde olursa olsun ya bekçi üniforması verilirdi veya karşılığında takım elbise fakat bu hakları şimdi ellerinden alınmış durumdadır. Personel servisleri belli güzergâhlarda personel taşımaktadır taşıdığı personeli de bölge müdürlüğü önünde bırakmaktadır. Bölge Müdürlüğü ile arasında uzun bir mesafe olan yurt müdürlüklerinde personel mağdur olduğu gibi bazı yurt müdürlüklerinde ki personel bu servislerden maalesef yararlanamamaktadır. Bir misalle Erzurum Aziziye ilçesinde bulunan yurtlarda çalışan personel bu servislerden faydalanamadığı gibi şehir içi ulaşım araçları ile iş yerine ulaşmak zorunda bırakılmaktadır ki bu durum personel arasında ayrımcılık olarak da görülmektedir” dedi.
 GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA AYRICA KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ÇAĞRI!
 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunan Kotanlı şunları söyledi; Yurt Müdürleri, Yurt Müdür Yardımcıları ve Yurt Yönetim memurlarının görevde yükselmelerde öncelikli olmaları sağlanmalı, boş bulunan Bölge Müdür yardımcılığı kadrolarına kurum dışından yapılan atamalardan da vaz geçilmesini, önceliğin Yurt Kur personeline verilmesini yıllarca yurtların her kademesinde çalışan bir arkadaşımızın daha üst görevlere getirilmesi yurtlarda kaliteyi daha da artıracaktır. Liyakat ve hakkaniyet esası dışında siyaset anlayışı ile yapılan atamalar, işin ehli olmayan kişilere verilmesi, iş ve kaliteyi etkilediği gibi diğer personelinde kendilerini dışlanmış hissetmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle dışarıdan atanmalar durdurulmalı, kurum personelinden boş kadrolara atama yapılmalıdır. Sözleşmeli Yurt Yönetim Memuru alınacak olması kurum çalışanlarını iyice huzursuz etmiştir.Oysa kurum içerisinde bir sürü fakülte ve yüksek okul mezunu arkadaşımız görevde yükselme beklemektedir
 ADALET İSTİYORUZ!
 Yurt Kur gençliğine hizmet için 24 saat esasına dayalı çalışan yurt müdür yardımcıları ve yurt yönetim memurları her ay yerine göre 6-8 hatta 10 gün nöbet tutuyor. Bu nöbetlerin karşılığında aylık fazla çalışma ücreti olarak 60-70 TL nöbet ücreti alıyor. Aldığı bu ücreti de nöbetlerinde fazlasıyla yemeğe veriyor daha sonrada üvey evlat muamelesine maruz kalıyor.
 EŞİTLİK İSTİYORUZ!
 Daha önceleri öğrencilere verilen sabah kahvaltısından yararlanan tüm kurum personelinin yeniden bu uygulamanın içerisine alınmalarını, nöbet ücretlerinin diğer kurumlarında nöbet ücretleri ile aynı seviyeye taşınması ile personelin moral ve motivasyonuna katkı sağlayacaktır. Güvenlik görevinden ayrılan ve görevleri belli olmayan arkadaşlarımızın bir statüye kavuşturularak en azından Nöbetçi Memurluğu uygulamasına geçilerek bu arkadaşlarımıza da görev yetki ve sorumluluklarının verilmesi ve nöbet ücretinden faydalanmaları gerektiği kanısındayız. Muhasebe Yetkilisi Mutemedi görevini de yürüten Yurt Yönetim Memurlarına yıpranma payı verilmesini, yurt yönetim memurlarının müktesepleri 5. dereceden aşağı düşürülmesi için çalışma yapılmasını VHKİ verilen 3. derecenin yurt yönetim memurlarına da verilmesini istiyoruz.

 
Doğu’da ‘Altın Portakal’ coşkusu
 
140 yıl sonra yeniden…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum rüşdünü ispatladı’
Erzurum adının Yüksek İrtifa Kamp Merkezi olarak her yerde konuşulduğunu ...
Göğebakan New City Mağdurlarına seslendi
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Baro önüne gelerek mağduriyetlerini ...
Türk Diyanet Vakıf-Sen'den yetkili sendikaya çağrı
Türk Diyanet Vakıf-Sen, 75 bin üyesi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına ...
 
Demir'den, nüfus cüzdanı uyarısı
Erzurum merkez Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde 2014 yılının ...
Koop-İş'ten üyelerine destek
Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı bir oto lastik firması ile protokol ...
Duman’dan kardeşlik vurgusu
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah ...
 
‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz 6552 Sayılı Torba Yasa ...
Sağlık Sen Genel Kurul'a gitti
Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, “Biz bu döner sermaye yönetmeliğinin ...
Göğebakan’dan ‘hukukun üstünlüğü’ vurgusu
Baro Başkanı Talat Göğebakan, "Erzurum Barosu olarak hukukun üstünlüğüne ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri