Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Gazze'de can kaybı 42 bin 10’a yükseldi
Gazze'de can kaybı 42 bin 10’a yükseldi
Erbaş: '593 gençlik merkezimiz var'
Erbaş: '593 gençlik merkezimiz var'
Tekin: Adalet, hak ve sorumluluk diyalektiğidir
Tekin: Adalet, hak ve sorumluluk diyalektiğidir
Kurtulmuş Rektörlere seslendi
Kurtulmuş Rektörlere seslendi
‘Kesinlikle taviz vermeyeceğiz’
‘Kesinlikle taviz vermeyeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
6 Haziran 2014 Cuma - 13:32

Ziraat Fakültesi Erzurum çiftçisine ufuk çiziyor

Erzurum ekonomisinin bel kemiği olan Ziraat Fakültesi tarım ve hayvancılığın, geleneksel üretimden modern üretime geçiş yolunda bölge çiftçisine tam destek veriyor

Ziraat Fakültesi Erzurum çiftçisine ufuk çiziyor

Erzurum ekonomisinin bel kemiği olan tarım ve hayvancılığın, geleneksel üretimden modern üretime geçiş yolunda Ziraat Fakültesi tam destek veriyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, ““Kırsal kalkınmaya yardımcı olma anlamında kapılarımız her zaman herkese açıktır.”

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

“Kırsal kalkınmaya yardımcı olma anlamında kapılarımız her zaman herkese açıktır.” diyen Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Muhlis Macit, “Fakülte, toprak işleme, tarla tarımı, bölge koşullarına uygun tohumluk üretimi, yem bitkileri, hayvan yetiştirme ve besleme, çayır ve mera yönetimi, sulama, sulama sistemlerinin geliştirilmesi, gübreleme, organik tarım, tarımsal inşaat, yöre çiftçisine damızlık hayvan sağlanması, arıcılık, hayvan barınaklarının planlanması, yem, toprak ve gıda analizlerinin yapılması, bitki hastalık ve zararlılarının teşhis ve tedavisi, gıda üretimi ve işleme teknolojileri, hijyen, bitki hastalık ve zararlıları, yabancı ot kontrolü, sebze, meyve ve mantar yetiştiriciliği, seracılık, tarımsal mekanizasyon, tarım işletmelerinde organizasyon, pazarlama, tarım politikalarının geliştirilmesi, ve teknik personel eğitimi gibi konularda öncülük etmekte ve bölgesel kalkınma faaliyetlerine katkıda bulunmaktadır.” diye konuştu.

ERZURUM TARIM VE HAYVANCILIĞINA TAM DESTEK

Seracılık, hayvan barınakları ve mekanizasyon konuları ile değişik kuruluşların yem ve gıda analizlerinin yapılması, çevrede görülen bitki hastalıkları ve zararlılarının tespiti, teknik personel eğitimi, çeşitli verim denemelerinin izlenmesi, ürün miktarları ve giderlerinin tespitine yönelik Ziraat Fakültesinin faaliyetleri hakkında konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Fakültenin yaptığı projeler ile ilgili bilgi verdi. Dekan Macit, “Fakültemizdeki çeşitli projeler kapsamında farklı kamu kurum ve sivil toplum teşkilatlarıyla birlikte sahadaki uygulamacılara yönelik bilgilendirme, gösteri ve proje çalışmaları yapılmaktadır. Örneğin, geçtiğimiz 2013 yılında, il dışında (Trabzon) yapılan “Hayvancılık Paneli” Fakültemiz öğretim üyeleri eğitimci olarak iştirak ettiler. Benzer biçimde, son yıllarda ülkemizde sayısı hızla düşen manda yetiştiriciliğine yönelik bilgilendirme yapmak, farkındalık oluşturmak, sektörün sorunlarını dinlemek ve manda sütünden elde edilen kaymak üretimini Pilot Süt Fabrikamızda öğretim üyelerimizin nezaretinde Erzurum yetiştiricisine öğretmek suretiyle cazibe oluşturmak ve bu hayvancılık kolunun yeniden canlanmasını sağlamak için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile beraber “Kaymak Proje”yi gerçekleştirdik. Aynı şekilde, geçtiğimiz günlerde Oltu ilçesinde arıcılık, kaliteli bal ve ana arı üretimine ilişkin konularda bölgeye yönelik çalışmalar yapıldı. Kezâ, KUDAKA ile beraber yürütülen ve Fakültemizin de ortak olduğu, uygulaması dünyada ilk olan kanal suyunda alabalık üretimine yönelik “Daphan Ovası Kuzgun Barajı Kanal Suyunda Alabalık Yetiştiriciliği Projesi” devam etmektedir. Ayrıca, Atatürk Üniversitesi Erzurum Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi ve UNDP tarafından desteklenen Büyükbaş Hayvancılıkta Suni Tohumlama Projesi de bölgede tamamlanan ve sektöre katkısı olan önemli çalışmalardandır. Geçen hafta, Fakültemiz ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından müştereken yürütülen proje çerçevesinde 1 haftalık eğitim programı ile yöre çiftçisinden yaklaşık 40 kişiye tarımın her kolunda Fakültemizin çok kıymetli öğretim üyeleri tarafından teorik ve pratik eğitim verildi.” dedi.

ÇİFTÇİ UMUTLANDIRIYOR

Erzurum çiftçisinin geleneksel üretimden modern üretime geçemeyişinin nedenlerine değinen Muhlis Macit, “Bu durumla ilgili olarak birçok faktörün etkisinden bahsetmek mümkündür. Geçmişte dünyada olduğu gibi ülkemizde de kırsaldaki nüfusun tarımdaki yenilikleri benimseyip kolay kolay pratiğe aktarmadığı bilinmektedir. Şüphesiz bunda sermaye, eğitim ve pazarlama yetersizliğinin payı büyüktür. Ancak son zamanlarda burada zikredilen olumsuz faktörlerin çözüme kavuşturulmasıyla sektördeki nüfusun yeniliklere daha açık ve bilgiye dayalı hususları çok rahat pratiğe tatbik edebildiğini görmekte sevindiricidir.” ifadelerini kullandı.

 
Vergide müjdeli süreç
 
Metin’e, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATA Teknokent’te yazılım atılımı
2010 da 16 olan Ar-Ge ve Yazılım firmaları sayısı 42’e ulaşarak yüzde ...
Doğa katliamını fotoğraflarla anlattılar
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, geri dönüşümü mümkün ...
Erzurum Milli Eğitimden istişare turu
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “2015-2019 Yılları Erzurum Milli Eğitim ...
 
Kaymakam Katırcı başarıyı ödüllendirdi
Kaymakam Katırcı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi ...
Pazaryolu'nda İmam Hatipler ilk yardım kursu aldı
Erzurum'un Pazaryolu İlçesinde görev yapan imamlara yönelik Halk Eğitim ...
Uzundere Tarla Okulu ilk mezunlarını verdi
Uzundere ilçesinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ...
 
Erzurum Milli Eğitimden istişare turu
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “2015-2019 Yılları Erzurum Milli Eğitim ...
Pazaryolu’nda ‘Güzel Ezan Okuma kursu’ tamamlandı
Palandöken İlçesi Tarbasar Camii Müezzin Kayyımı Fakirullah Kaçar ’ın ...
ATAÜNİ AÖF sınav sürecini başarıyla tamamladı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri