Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
16 Şubat 2021 Salı - 03:24

'Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye ile birleşiyor'

Aliyev, işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyareti sırasında, “Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olan Nahçıvan ile birleşmesi de bu açıklama belirtiliyor. Ayrıca bu demiryolu altyapısı Türkiye'ye kadar uzanacak' dedi.

 Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye ile birleşiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyareti sırasında, “Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olan Nahçıvan ile birleşmesi de bu açıklama belirtiliyor. Ayrıca bu demiryolu altyapısı Türkiye'ye kadar uzanacak ve Azerbaycan'ı Türkiye'ye bağlayan ikinci bir demiryolu ağı oluşturacak” dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyev'a ve kızları Leyla Aliyev'a ile işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyaret etti. Aliyev, Gülebirt köyünde Azerbaycan bayrağını öperek göndere çektikten sonra yaptığı konuşmada, “Bugün kurtarılmış topraklara döndüm. Bugün bu topraklarda çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların yürütülmesinin amacı, işgalden kurtarılmış toprakların bir an önce eski haline getirilmesi, böylece insanların buraya dönüp bu topraklarda yaşasınlar. Bugün Gülebirt köyündeki hidroelektrik santralinin açılışı. Laçın bölgesinin kurtarılmasının üzerinden 2 aydan az bir süre geçti. Bir buçuk ay sonra hidroelektrik santrali burada faaliyete geçti. Asıl mesele şu ki bu istasyonun hizmete girmesinden sonra burada üretici güçler oluşturulacak ve böylece doğamızı verimli bir şekilde kullanacağız” dedi.
Kelbecer ve Laçın illerinde Ermeniler tarafından uzun yıllar boyunca yasa dışı işletilen ve tahrip edilen tüm hidroelektrik santrallerinin restore edileceğini belirten Aliyev, “Düşman, sadece Laçin bölgesinde 5 hidroelektrik santralini yok etti. Hepsi restore edilecek. Kelbecer bölgesinde 12 hidroelektrik santrali yeniden inşa edilecek. Böylece, sadece Kelbecer ve Laçın bölgelerindeki yıkılan ve restore edilen istasyonların üretim kapasitesi 120 megavat olacak. Bu çok büyük bir üretim kapasitesi. Bu sayede sürdürülebilir enerji sağlayacağız. Yenilenebilir enerjinin bu bölgede büyük potansiyele sahip olduğunu görebiliriz. Bunların arasında, Hudaferin ve Kız Kulesi hidroelektrik santralleri en büyük potansiyele sahip olacak. Bu istasyonların inşası için İran İslam Cumhuriyeti ile anlaşmaya vardık. Yakın gelecekte bu hidroelektrik santralleri kurulacak ve bu nedenle Azerbaycan tarafının bu istasyonların işletmesinden üretim kapasitesi 120 megavat olacak. Bu, toplamda 240 megavatlık üretim kapasitesi anlamına gelir. İşgalden kurtarılan topraklar ‘yeşil enerji’ bölgesi olacak. Zaten yerli ve yabancı yatırımcıları davet ettik. Yabancı ve yerli yatırımcılar, yatırım yaparak hem ticari çıkarlarını güvence altına alabilir hem de Azerbaycan'a uzun vadeli, sürdürülebilir, ucuz ve çevre dostu enerji kaynakları sağlayabilirler” diye konuştu.
“AZERBAYCAN, NAHÇIVAN VE TÜRKİYE İLE BİRLEŞİYOR”
Savaşta, Ermenileri işgal altındaki Azerbaycan topraklarından kovduklarını ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü sağladıklarını belirten Aliyev, “Halkımızın gücünü, devletimizin gücünü, halkımızın ruhunu tüm dünyaya gösterdik. Aynı zamanda ülkemizin geleceği için stratejik hedeflere ulaşmak için önemli adımlar attık. 10 Kasım'da imzalanan anlaşmayla Laçın, Kelbecer ve Ağdam bölgelerini geri aldık ve biz bunu bir kurşun bile sıkmadan yaptık. Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olan Nahçıvan ile birleşmesi de bu açıklama belirtiliyor. Ayrıca bu demiryolu altyapısı Türkiye'ye kadar uzanacak ve Azerbaycan'ı Türkiye'ye bağlayan ikinci bir demiryolu ağı oluşturacak. Bölgemizin uzun vadeli kalkınması, istikrarın sağlanması ve savaş riskinin sıfıra indirilmesi için ulaştırma projelerinin bölgede özel bir rolü vardır ve buna katılan tüm ülkeler bundan faydalanacaktır. Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye ile birleşiyor. Aynı zamanda Rusya'dan Ermenistan'a bir demiryolu hattı da açılabilir. Bu hat sadece Azerbaycan topraklarından geçebilir. Nahçıvan topraklarından Rusya ile İran arasında da bir demiryolu bağlantısı olacak. İran ile Ermenistan arasında demiryolu bağlantısı olacak. Türkiye ile Rusya arasında demiryolu bağlantısı olacak. Yani bundan sadece bölge ülkeleri faydalanacaktır” ifadelerini kullandı.
“ERMENİ FAŞİZMİNİN YENİDEN YÜKSELMESİNE ASLA İZİN VEREMEYECEĞİZ”
Ermenistan'da bazı güçlerin Azerbaycan’a karşı ayaklanmaya çalıştığını belirten Aliyev, “Azerbaycan'ı başka bir provokasyonla, başka bir savaşla tehdit etmeye çalışıyorlar. Her şeye dikkat ettiğimizi, her şeyi kontrol ettiğimizi ve Ermeni faşizminin yeniden yükselmesine asla izin veremeyeceğimizi anlamalılar. Ermeni faşizmini yok ettik. Düşmanı memleketlerimizden kovduk. Biz onları topraklarımızdan inkar ettik. Ermeni ordusu artık yok, yok edildi. Hem ekipman hem de insan gücü yok edildi. Savaş sırasında 10 bin kaçaklarının olduğunu kendileri itiraf etti. Savaş alanında kazandık. Bu toprakları savaşarak işgalcilerden kurtardık. Ermenistan'ı 10 Kasım'da kapitülasyon imzalamaya ve Laçın, Kelbecer ve Ağdam bölgelerini bize geri vermeye zorladık. Bu toprakları düşmandan kurtaran şanlı ordumuzun Başkomutanı olarak Azerbaycan bayrağını göndere çekiyorum ve bu bayrak altında Azerbaycan halkına Laçın'dan sesleniyorum. Zaferimiz tarihi bir zaferdir. Tarihi adaleti yeniden sağladık. Haklarımızı geri kazandık, şehitlerimizin kanını aldık, düşmandan intikam aldık ve geri döndük. Şimdi restorasyon çalışmaları devam ediyor ve devam edecek. Karabağ'ı bu bölgeyi cennete çevireceğimizi söyledim. Tüm talimatlar verildi. Tüm işler yapılıyor, planlı bir şekilde yapılacak ve sonsuza kadar bu topraklarda yaşayacağız. Artık kimse bizi bu topraklardan çıkaramayacak. Karabağ bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır” diye konuştu.

 
Din istismarına karşı bilinçli mücadele
 
‘Türk Ordusunun önünde duracak güç yoktur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay: 'Hezimete uğradılar’
Oktay, ‘15 Temmuz’da canımıza, egemenliğimize ve geleceğimize kastettiler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Gençlik Kolları Olağan Kongrelerinde ...
Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, ...
 
Cumhurbaşkanından Yeni Anayasa açıklaması
Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerini paylaştı
Erdoğan, “Demokrasimize sahip çıkarak, ekonomimize sahip çıkarak, özgürlüğümüze ...
'Çığır açmış bir medeniyetin mirasçılarıyız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah devlet, millet ele verecek göklere en ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İftihar ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak İl ...
Erdoğan: ‘Hedeflerimizi sürekli büyüttük’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri ...
‘Meselesi millet olan herkese kapımız açık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin bu günlere ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri