Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>EĞİTİM
3 Temmuz 2012 Salı - 09:33

42. dönem mezunları diplomalarını aldı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 42. Dönem Mezunlarını verdi.

42. dönem mezunları diplomalarını aldı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 42. Dönem Mezunlarını verdi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende mezunlar adına konuşan Dr. Burhan Başkan, mesleklerinde, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin başarılı hekimler tarafından en iyi şekilde yetiştirildiklerini anımsatarak, kutsal bir meslek olan hekimliği en iyi şekilde yapacaklarını, üzerlerine aldıkları sorumluluğun farkında olarak mesleğe adım attıklarını ifade etti. Başkan, doktorların çalışma saatleri ve hekimlere yönelik şiddete de değinerek, bu konularda düzenleme yapılmasını istedi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemal Gündoğdu da konuşmasında, 20’si Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olmak üzere, 180 doktoru daha bilgili, becerili ve donanımlı hocalar tarafından yetiştirip meslek hayatına uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden altı yıl okuyup mezun olan doktorların özgüvenli, etik değerleri gelişmiş, topluma karşı sorumluluk sahibi insanlar olarak meslek hayatına başlayacaklarını anımsatan Gündoğdu, tıp bilimlerinde olduğu gibi, hayatın diğer alanlarında da bilginin dev boyutlarda artmaya devam ettiğini, mesleğin başarılı bir şekilde yürütülmesinin bu gelişmelerin yakından takip edilmesine bağlı olduğunu da mezun doktorlara hatırlattı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, kendisinin de tıp mensubu olduğunu anımsatarak, “Bugün ailelerinizle birlikte haklı bir gurur yaşıyorsunuz, biz de sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz” dedi.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan doktorların eğitim süreçlerinde tıp fakültesi hastanesinde çok sayıda hasta ile muhatap olduklarını anlatan Koçak, bu sürecin doktorların iyi yetişmesine katkısının çok büyük olduğunu ifade etti.
Doktorlara hitap eden Koçak, “Hastayı her zaman muhatap alın, güzel davranın, güzel konuşun” öğütlerinde bulundu. Altı yıl boyunca çok ağır bir eğitim süreci yaşayan çocukları için yaptıkları fedakârlıkları da hatırlatan Koçak, mezun olan doktorların ailelerini de kutladı.
Tıp Fakültesi Hastanelerinin asistan, hemşire ve sağlık personeli sıkıntısının devam ettiğini belirten Koçak, bu sorunların en kısa sürede giderilmesini beklediklerini ifade etti.
Doktorlara yönelik şiddetin önlenmesi için atılan adımları da hatırlatan Koçak, “Bir ay kadar önce çıkan yasayla doktorlarımız artık kurumsal düzeyde avukatlık hizmetleriyle korunacaktır” bilgisini verdi.
“Zahmetsiz rahmet olmayacağını” hatırlatan Koçak, büyük gayretlerle Atatürk Üniversitesi’nin hastaneleri tek çatı altında topladıklarını, en son teknolojilerle donatılmış modern hastane binalarına kavuştuklarını da anlattı ve bölge ülkelerine hizmet verecek bir seviyeye geldiklerini vurguladı.
Konuşmalardan sonra ödül töreni yapıldı. Acil Tıp Uzmanları (UTUDER) tarafından her yıl geleneksel olarak seçilen yılın intörü ödülünü alan Dr. Şamil Mutlu’ya, Mezuniyet Tertip Komitesine, 25. Yıl Spor Şenliklerinde dereceye giren doktorlara ödülleri verildi. 42. Dönem birincisi Dr. Burhan Başkan, ikincisi Dr. Turap Yakışan ve üçüncü Dr. Yıldız Akgüney’in yaş kütüğüne plaketi çakmasının ardından mezun doktorlara diplomaları verildi.
Mezuniyet törenine Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenci velileri katıldı.

 
Tatil aralık ayına kaldı
 
Judoda ikinci olduk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden diploma sevinci yaşadılar
Atatürk Üniversitesi ve Erzurum eski mezunlarıyla nostalji dolu bir hafta sonuna sahne oldu.
Başbakan'a Fahri Doktora verildi
Başbakan Erdoğan’a, Erzurum’daki son programında Atatürk Üniversitesi'nde ...
Kardelentv yayına başlıyor
Erzurum merkezli Kardelen TV test yayınlarına başladı.
 
400 konuk öğrenci Erzurum'da
Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Seyyah ulu ...
“A.Ü. Europe” kurulma aşamasında
A.Ü tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ilk üniversitesini ...
Başarıya Çanakkale Ödülü
Erzurum’un Pasinler Kaymakamlığı 25 ilköğretim öğrencisini SODES kapsamında ...
 
Korkmaz seminer verdi
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, tarafından ...
Yaylalı ETÜ vizyonunu paylaştı
Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı TV8 Ekranlarında, ...
36 yılda bin 443 mezun
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1976’dan günümüze bin 443 mezun verdi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri