Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş: ‘Sorumluluğumuzun bilincindeyiz'
Göktaş: ‘Sorumluluğumuzun bilincindeyiz'
Erdoğan gündeme ilişkin tespitlerini paylaştı
Erdoğan gündeme ilişkin tespitlerini paylaştı
'Gazze'deki barbarlığın sorumluları hesap verecek'
'Gazze'deki barbarlığın sorumluları hesap verecek'
600 milyon TL'lik vurgun: 400 kişi mağdur edildi
600 milyon TL'lik vurgun: 400 kişi mağdur edildi
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
HABERLER>BÖLGE
9 Ağustos 2023 Çarşamba - 02:45

AFAD belediyeleri eğitiyor

AFAD personeli, belediyelerde kurulması zorunlu hale getirilen hafif, orta ve ağır seviyedeki arama kurtarma ekiplerini muhtemel afet olaylarına karşı hazırlıyor.

AFAD belediyeleri eğitiyor

AFAD personeli, belediyelerde kurulması zorunlu hale getirilen hafif, orta ve ağır seviyedeki arama kurtarma ekiplerini muhtemel afet olaylarına karşı hazırlıyor.
18 Aralık 2021 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan belediye itfaiye yönetmeliğinde yapılan değişiklikte; nüfusu 50 bin ila 100 bin olan yerleşim yerlerinde "hafif," 100 ila 300 bin olan yerleşim yerlerinde "orta", 300 bin üzeri yerleşim yerlerinde ise "ağır" seviyede arama ve kurtarma ekibi oluşturulması zorunlu hale getirilmişti. Bu çerçevede, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personeli, belediyelerin itfaiye müdürlüğü bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibine eğitimlerini sürdürüyor. AFAD Eğitim ve Tatbikat Alanı'nda düzenlenen 6 haftalık "kentsel arama kurtarma" eğitiminde; afet, temel afet bilinci, acil durumlarda hareket tarzı ve kurtarma operasyonlarında kullanılan teknik malzemelerin kullanımı uygulamalı olarak anlatılıyor. AFAD, şu ana kadar 57 belediyenin arama kurtarma personeline hafif, orta ve ağır seviyede eğitim programları düzenledi. Eğitimlerini tamamlayan arama kurtarma ekibi, AFAD koordinasyonuyla muhtemel afet olaylarında görev alacak.
Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi tarafından kurulan 20 kişilik arama ve kurtarma ekibi, eğitimlerin 6'ncı haftasında çeşitli tatbikatlar gördü. Yahşihan Arama ve Kurtarma (YAK) personeline verilen eğitimde, enkaz inceleme, enkazda canlı arama usulleri, enkazdan yaralı çıkarma, yüksek katlı binalardan insanların tahliyesi gibi konular işlendi.
Eğitimler uygulamalı olarak düzenleniyor
AFAD Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Grubu Sorumlusu Serdar Türker, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, saha operasyonlarında "kentsel arama kurtarma" alanına giren tüm faaliyetlerde uygulamalı olarak eğitimlerin düzenlendiğini belirterek, kamu kurumlarına, STK'lara, belediyelere, üniversitelere ve gönüllülere yönelik eğitimlerin verildiğini söyledi.
Hafif, orta ve ağır seviye düzeyinde eğitimlerin devam ettiğini anlatan Türker, "Eğitim faaliyetlerimiz uygulamalı şekilde devam ediyor. Son yayınlanan itfaiye yönetmenliğinde de bazı değişiklikler var, bu değişikliklerin içeriği şu şekilde: Nüfusu 100 bin ila 50 bin aralığında olan belediyelerimiz hafif seviyede, 100 bin ila 300 bin nüfusa sahip belediyelerimiz orta düzey ve 300 bin üzeri nüfusa sahip olan belediyelerin de ağır seviyede arama kurtarma ekibi kurma zorunluluğu var" dedi.
Şu ana kadar 57 belediyenin arama kurtarma ekibine hafif, orta ve ağır seviyede eğitim faaliyetlerinin düzenlendiğini belirten Türker, 23 belediyenin de hafif seviyede akredite edildiğini aktardı. 55 belediyenin eğitimlerini tamamladığını ifade eden Türker, 2 belediyenin de eğitim sürecinin devam ettiğini bildirdi.
Yahşihan Belediyesi Afet İşleri Müdürü Osman Türkyılmaz, büyük deprem felaketinden sonra Yahşihan Belediye Başkanı'nın direktifleriyle Afet İşleri Müdürlüğünün kurulduğunu ifade ederek, "Afet İşleri Müdürlüğü'müzün aktif bir şekilde rol oynayabilmesi için 20 kişiden oluşan Yahşihan Arama Kurtarma (YAK) ekibini faaliyete geçirmek amacıyla Ankara'ya uluslararası standartlarda zorluk seviyesi yüksek arama kurtarma eğitimi almaya geldik. Temennimiz tüm Türkiye'deki büyük küçük demeden il ve ilçe belediyelerine örnek olabilmek. Hedefimiz ise gerek çalışarak gerek eğitimlerimizle gerek tatbikatlarımızla en önemlisi düşünerek başımıza gelebilecek bütün afetlere hazır olmaktır" diye konuştu.
Yahşihan Arama ve Kurtarma (YAK) personeli Senanur Şahin ise, "AFADEM'de 6 haftalık eğitimlerin 4'üncü modülündeyiz. Burada deprem sonrasında 'Enkaza nasıl giriş sağlarız? Nasıl çıkış yaparız? İçerideki kazazedeyi sağlıklı şekilde nasıl çıkarırız?' Bunları öğrenmekteyiz. AFADEM'de olabildiğince detaylı bilgi öğreniyoruz" dedi.

 
KOSGEB'den KOBİ’lere yeni destek
 
Trendyol 1’inci Ligde nefesler tutuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karasu renk değiştirdi
Erzurum Dumlu Dağı'ndan doğan, Muş Ovası’nın ortasından geçen Karasu Nehri'nde ...
Doğu’da kadınların zorlu hasat mesaisi
Muş’ta kadınlar, sıcak havaya rağmen nohut tarlalarında çalışarak aile ...
Doğu Anadolu'da bereket zamanı
Bol yağışlı geçen yaz ayı arpa, buğday, ayçiçeği ve silajlık mısırda yüzde ...
 
Büyükşehir’den ulaşım projesi
Büyükşehir Belediyesi ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi. Terminal ...
TMO depolarında yer kalmadı
Muş’ta cumhuriyet tarihinin en yüksek verimlilik seviyesine ulaşan buğdayda ...
Bayraktar müjde verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yapımı tamamlanarak ...
 
Doğu’da hasat zamanı
Temmuz ayı içinde ot biçiminin tamamlandığı Doğu Anadolu Bölgesinde buğday, ...
Ahlat Taşı Doğu mimarisinin vazgeçilmezi
Doğu Anadolu’nun hemen tüm illerinde ve özellikle de Erzurum’da yapıları ...
Alvarlı Muhammed Lütfi Efe’ye vefa
Tasavvuf büyüklerinden alim ve edip Alvarlı Efe Hazretleri’nin 21 yıl ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri