Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SİYASET
6 Ocak 2022 Perşembe - 13:44

Aydemir’den Şair Asya ve Şehit Sekin’e vefa

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz değerlerimizle yaşayan ve onlarla tarif edilen bir milletiz. Değerlerimize sahip çıkmak, hep diri ve kıyamda tutmak durumundayız' dedi.

Aydemir’den Şair Asya ve Şehit Sekin’e vefa

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz değerlerimizle yaşayan ve onlarla tarif edilen bir milletiz. Değerlerimize sahip çıkmak, hep diri ve kıyamda tutmak durumundayız. ‘ dedi.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR GÜNDEMİ YORUMLADI

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iç ve dış siyasi ve iktisadi gündemi değerlendiren Milletvekili Aydemir, Kazakistan’da yaşanan toplumsal olayları ele aldı, nümayişlerin dışarıdan yönlendirildiğine işaret ederek, ülkenin bayrak ismi Nur Sultan Nazarbayev ufkunda yürüyen Kazakistan’ın bu olayları durduracağına inandığını vurguladı.

ŞÜHEDAYA SAYGI VE MİNNET

Adana’nın 100’üncü şahlanış yıldönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, 5 Ocak 1975’te hakka vuslata eren Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’yı rahmet niyazlarıyla andı. Şehit Fethi Sekin’in şüheda ordusunun mümtaz simalarından olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, O’nun Türk Milletinin yüreğinde ebediyen yaşayacağını belirtti. 

KADINA HAKARETİ TELİN EDİYORUZ

Milletvekili Aydemir’in basın toplantısının bir diğer gündemi ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a verilen uyarı cezasına tepki oldu. CHP Disiplin kurulunca verilen cezanın yetersiz olduğunu savunan Milletvekili Aydemir, ‘Başı örtülü veya örtüsüz kadına yönelik her türlü hakaret ve saldırıları telin ediyoruz. ‘ dedi.

‘KAZAKİSTAN’DAKİ OLAYLAR DIŞARIDAN YÖNLENDİRİLMİŞTİR’

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi(TÜRKPA) Üyesi, TBMM Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Aydemir, TBMM’deki basın toplantısında, Kazakistan'da birtakım olayların yaşandığını, dışarıdan yönlendirmeyle, manipülatif yaklaşımlar sergilendiğini fark ettiklerini söyledi.

TÜRK DÜNYASINDAKİ MÜESSİF OLAYLAR

Türk Dünyası’ndaki gelişmeleri yakinen takip ettiklerini kaydeden Aydemir, ‘Kazakistanda gelişen bir takım toplumsal olaylar var. Şunu fark ediyoruz ki, dışarıdan yönlendirerek içeriyi karıştırma adına farklı ülkelerde bir takım manipülatif yaklaşımlar sergileniyor. Bunu biz Türkiye olarak çok yaşadık, yaşıyoruz.  Zaman zaman bu nevi nümayişlerle, ara ara kurumlara saldırılarla iktisadi düzeni bozmaya dönük girişimlerle bunu biz de yaşadık, yaşıyoruz, görüyoruz. Aynı hal şimdi Kazakistan’da varit. ‘ kaydını düştü.

KAZAKİSTAN OLAYLARI

Türkiye'nin de benzer nümayişleri yaşadığını anımsatan Milletvekili Aydemir, "Kazakistan, Türk dünyasının gönlünde yer bulmuş bir ülkedir. Birbirimizle münasebetlerimiz zirve noktalardadır. Bu nedenle Kazakistan'a dönük dışarıdan yönlendirmeleri mutlaka yakından takip etmek durumundayız. Kazakistan elbette kendi iç yapısını tanzim edecek, düzene sokacaktır ancak yapılan müdahaleleri Türk dünyasının kabul etmesi mümkün değildir. Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı ve TÜRKPA üyesi olarak Kazakistan'daki kardeşlerimize Cenabıhak yardımcı olsun. Türk Dünyası ve Kazakistan’ın Bayrak ismi Nur Sultan Nazarbayev çok değerlidir. İnşallah onunla birlikte Kazakistan bu sorunları giderecek ve Türk Dünyasının bir güzide parçası olarak zirve yürüyüşünü sürdürecektir.’ diye konuştu.

‘ŞEHİT SEKİN YÜREĞİMİZDE YAŞIYOR’

Milletvekili Aydemir, terör örgütü PKK'nın 2017'de İzmir Adliyesine düzenlediği saldırıyı canı pahasına gösterdiği kahramanlıkla engelleyen Elazığlı şehit polis memuru Fethi Sekin'i, şehadetinin yıl dönümünde rahmetle andı. Sekin'in, sembol isim olduğunu vurgulayan Aydemir, "Vatanın birliğine, dirliğine kastedenler böylesine bir yiğidi, evlatlarından aldılar. Onların vatanseverliği hepimizin azmini artırmıştır." diye konuştu.

BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA’YA VEFA

Milletvekili Aydemir’in basın toplantısının bir diğer gündemi Bayrak Şairi arif Nihat Asya’ya vefa oldu. Milletvekili Aydemir, ‘5 Ocak 1975 yılında darı bekaya hicret eden Arif Nihat Asya, Bayrak şairimiz. Onu rahmeti rahmana kavuşmasının 47’inci yılında şükran, minnet ve rahmetle yad ediyoruz. Ruhu hep aziz olsun. Ruhuna, Yasini Şeriflerle, Fatihalarla yöneliyoruz.’ mesajını verdi. Adana’nın 100’üncü şahlanış yıldönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, Bütün Adanalıların milli coşkusunu paylaşıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’ dedi.

ÖZCAN’A TEPKİ, UYARI CEZASINA ELEŞTİRİ

Basın Toplantısının son bölümünde Bolu Belediye Başkanı Özcan’a verilen uyarı cezasını az bularak tepki veren Milletvekili Aydemir, ‘ Biz değerlerimizle yaşayan ve onlarla tarif edilen bir milletiz. Değerlerimize sahip çıkmak durumundayız.’ dedi.

Milletvekili Aydemir, Başörtülü bir kadına hakaret eden Bolu Belediye Başkanına CHP Disiplin kurulunca verilen cezanın yetersiz olduğunu savundu. ‘Başı örtülü veya örtüsüz, kadına yönelik her türlü hakaret ve saldırıları telin ediyoruz.’ diyen Milletvekili Aydemir, CHP'nin, partisine mensup belediye başkanına, başörtülü bir kadına hakaret ettiği için uyarı cezası verdiğini, bu yaptırımın yeterli olmadığını belirtti. Aydemir, "O başörtü, milletimizin değeridir ve sahiplenmek gerekir. Verdiğiniz uyarı cezası o değerlere uzak olduğunuzu gösterir. CHP'nin bu yaklaşımını kınıyorum. Göstermelik bir uyarı ne demektir? Aslında bu durumdan örtülü şekilde 'bu ifadelere iştirak ediyoruz' anlamı çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

 
TKDK’dan Erzurum’a 42 milyon hibe desteği
 
Kolordu komutanı Uzun’a ‘Sarıkamış’ kitabı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir Olur ilçesini gündeme taşıdı
AK Parti Grubu Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, ‘Bizim gündemimiz ...
Milletvekili Aydemir’den CHP’ye sert tepki
Milletvekili Aydemir, ‘CHP'nin kodlarında bir değişiklik yok. CHP değişmedi, ...
Aydemir: ‘Arvasi Asım’ın Neslinin yüreğindedir’
Milletvekili Aydemir, ‘‘Davasında yol arkadaşı olmaktan daim huzur ve ...
 
Aydemir: ‘Arvasi Asım’ın Neslinin yüreğindedir’
Milletvekili Aydemir, ‘‘Davasında yol arkadaşı olmaktan daim huzur ve ...
Yılmaz: ‘Bu suni bir artıştı’
Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız 20 Aralık’ta bir tedbir paketiyle birlikte bu ...
Büyükşehir Bakan Karaismailoğlu’nu ağırladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Aydemir Erzurum Caddelerinin nabzını tuttu
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir 2021’in ...
Sekmen Kent Konseyine seslendi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kent Konseyi Başkanı Hüseyin ...
Milletvekili Aydemir yine sahadaydı
AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili Aydemir 2021 saha çalışmalarının ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri