Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>TÜRKİYE
16 Haziran 2013 Pazar - 15:29

Biz duamızla direniriz

Gezi eylemleriyle başlayan 'sivil darbe' girişimine 'Milli İradeye Saygı Mitingi' ile karşı durdu.

Biz duamızla direniriz

Sincan'da yüzbinlerce kişi, Gezi eylemleriyle başlayan 'sivil darbe' girişimine 'Milli İradeye Saygı Mitingi' ile karşı durdu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, milletten 17 gündür dua aldıklarını belirterek, 'Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar. Biz, duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, susarak, sabrederek direniriz' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Sincan'daki 'Milli İradeye Saygı Mitingi'nin ilkinde vatandaşlara seslendi. Mitingin yapıldığı alana dün sabahtan itibaren akın eden yüzbinlerce vatandaş, Erdoğan'ı coşkulu bir şekilde karşıladı. 'Gezi Parkı eylemleri'ne yönelik mesajlarla pankartların süslediği alanda yoğun sloganlar eşliğinde konuşan Başbakan Erdoğan, 'Bu millet oynanan tüm oyunları bozacak' mesajını verdi.
'Ankara'da öyle bir haykıralım ki 80 vilayet sesimizi duysun' diyerek kalabalığa seslenen Başbakan'ın, 'Mesele bu kardeşliği anlamak, bir ve beraber olmak. Allah bize böyle bir millet ve kardeşlik nasip etti. Hiç endişeniz olmasın, biz bu yola kefenimizle çıktık. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Siz oynanan oyunları gördünüz. Siz yapılan saldırıların hedefini anladınız. Bugün bu meydanda bunun için varsınız' dedi. İstanbul-Taksim'de eylemcilerin Gezi Parkı'ndan çıkmayacaklarını açıklamasına yönelik Erdoğan, 'Biz birilerine el uzattık fakat birileri bize yumruk uzattı. Yumruk uzatanla tokalaşılabilir mi?' ifadelerini kullandı. Erdoğan şunları söyledi:
ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞI BU MU!
'Bizim millet olarak öyle direniş tarzımız var ki, tüm oyunları bozar ve alt üst ederiz. Biz duada yakarış ile direniriz. Biz 27 Mayıs'ın karanlığını böyle bir direniş ile aştık. Biz 28 Şubat'ın karanlığını böyle bozduk. Birileri gibi sokaklara dökülerek değil, molotof kokteyli ile değil, sabahlara kadar korna çalarak ya da tencere tava çalarak göstermedik. Düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir. 12 tane parti teşkilatımız yakıldı yıkıldı. Hani demokrasi diyordunuz, hak hukuk diyordunuz. Ben başta Taksim Meydanı olmak üzere, ülkemin değişik yerlerinde olanlara sesleniyorum. Sizin demokrasi özgürlük anlayışınız bu mu? Bu iş dışarıda ve içerde koordineli olarak yürüyen bir süreçtir. Hepsinin belgeleri elimizde. Bu ihanet şebekesini milletimize tanıtacağız.'
CAMİDE İÇKİ İÇTİLER
'Başörtülü bir bayan araba sürüyor, arabaya vuruyorlar. Yavrusuyla eşini bekliyor, ona saldırıyorlar. Taciz ediyorlar. 6 aylık çocuğunun aracıyla orada tekmeyle yerde süründürüyorlar. Sizin özgürlük anlayışınız bu mu? Başı açığı da burada, başörtülüsü de burada. El ele omuz omuza, hep birlikte Türkiye. Polisimize başında maalesef milletvekili sıfatı bulunan bir CHP'li tarafından en ahlaksız en edepsiz şekilde dil uzattılar. Sabrettik. Başörtülü kızlarımıza el uzattılar, sabrettik. Okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar. Camilerimize ayakkabılarıyla girdiler. Camilerimizde içki içtiler. Sabrettik. Sabrediyoruz.'
EYLEMCİLERE SON UYARI
Başbakan, Gezi Parkı'ndaki eylemcileri de son kez uyardı. Erdoğan, 'Açık ve net söylüyorum. Taksim Meydanı boşaldı, boşaldı. Boşalmadığı takdirde artık güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir. Şu anda orada duran kardeşlerim varsa lütfen orayı artık terk etsinler. Çünkü orası İstanbullularındır, orası illegal örgütlerin işgal mekanı değildir' dedi.
Seyircilerin arasına girecek
AK Parti'nin bugün İstanbul-Kazlıçeşme'de gerçekleşecek miting de ilginç bir uygulamaya imza atacağı öğrenildi. Bugüne değin hiçbir partinin uygulamadığı plana göre, Kazlıçeşme'de Başbakan Erdoğan'ın vatandaşa sesleneceği platform, katılımcıların arasında yer alacak şekilde kurulacak. Böylece kürsüdeki özel platformdan hem sağa hem de sola seslenebilecek Erdoğan, vatandaşla daha yakın bir iletişime geçecek. Miting, Üsküdar, Kadıköy, Söğütlüçeşme, Yenikapı ve Cevizlibağ gibi alanlarda kuluracak dev ekranlardan canlı yayınlanacak.
İzmir'e de geleceğiz meydan sorun değil
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin sorular sorulan Çelik'e, gelecek haftasonu İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak AK Parti mitingi hatırlatıldı. Çadırların kurulu olduğu bu alanda miting yapılması için öncelikle polis müdahalesi gerçekleşeceği söylentileri hatırlatılan Çelik, miting yapılacak alanın Gündoğdu Meydanı olmasının şart olmadığını dile getirdi. Çelik, 'Öncelikle İzmir'de hangi tarihte miting yapılacağı belli değil. Yeter ki biz miting yapalım, meydan buluruz, o önemli değil' diye konuştu. Çelik ayrıca, Başbakan'ın İstanbul'da belediye başkanlığı döneminde sökülen 8 bin ağacın yerine 165 bin ağacın dikildiğini hatırlattı.
'Dik dur eğilme ülkücüler seninle'
'Milli İradeye Saygı' mitingi için Ankara'nın Sincan ilçesine giden Başbakan Erdoğan'ın konvoyunu MHP'li gençler karşıladı. 'Dik dur eğilme ülkücüler seninle' sloganları atan grup, Başbakan'ı bozkurt işaretleri ile selamladı. Erdoğan, konvoyunu durdurarak ülkücü gençleri selamladı. Başbakan'ı bozkurt işareti yaparak uğurlayan MHP'li gençlerin elinde 5'er metre uzunluğunda 3 hilal bayrakları vardı. Ayrıca gençlerin ellerinde 'Dik dur eğilme ülkücüler seninle', 'Sen yanmazsan ben yanmazsam biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa', 'Bize Allah'tan korkmayı öğrettiler kuldan değil. Tehditlere boyun eğmedin asla eğme Etimesgutlu bozkurtlar' yazılı dövizler vardı.
İnternet şifresi: RTE2071
AK Parti Gençlik Kolları, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ankara-Sincan mitinginde duvarları renkli pankartlarla süsledi. İstanbul'da bugün yapılacak Kazlıçeşme mitinginde de yer alacak döviz ve pankartlarda dikkat çekici ifadeler yer aldı. Alana bakan binalara asılan pankartlarda 'Bırak Tencereyi Tavayı Gel Gör Buradaki Havayı', 'The World İs Wathcing The Realities Now', 'İnönü'yü Park Yapalım Adını Çarşı Koyalım', 'Son Sözü Çapulcular değil Aziz Milletimiz Söyler', 'Kazlıçeşme'nin wifi şifresi: RTE2071' yazıları dikkat çekti. Basının büyük ilgi gösterdiği mitingde yaklaşık 200 gazeteci görev aldı.
CHP Reyhanlı'da katillerle irtibatlı
Reyhanlı'da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Bu 53 şehidimizle ilgili ilerde konuşacağım, sabrediyorum. Onun da vakti saati gelecek. Ama anamuhalefetin genel başkanının konuşması lazım. Şu anda dört kişi tutuklandı. Şifre çözülüyor. CHP'nin milletvekilleri Suriye'ye niye gittiler? Ve onları getirip götüren kim? Oyunun içinde kimler var. Hepsi yavaş yavaş çözülüyor. Bu daha başlangıç. İtibarı her gün artan Türkiye'nin bu acıyı yaşanmasını istediler. Reyhanlı saldırısını planlayan uygulayan alçağın, CHP heyetini iki kez Şam'a götürüp Esed alçağı ile görüştüren kişi olduğunu öğrendik. CHP Genel Başkanı'na 'istifa et' dedim. Pişkin, sonra nereden koltuk bulacak. CHP Genel Başkanı'na 'cevap ver' dedik. Ama kardeşim, bu iş maalesef yüz ister. Hani CHP Genel Başkanı sürekli söylüyor ya. 'Yalancıdan başbakan olmaz' diyor ya. Evet yalancıdan bu ülkede başbakan olmaz. İşte onun için Kılıçdaroğlu geldiğinden beri başbakan olamadı, olamayacak da. Sen öyle diyorsun, millet böyle diyor. Demek ki yalancı sensin, doğru burada. 'Çarşıdan başbakan olmaz', onun için Kılıçdaroğlu başbakan olamayacak. Pişkinden, mezhep ayrımcılığı yapandan da başbakan olmaz. Reyhanlı saldırısının hemen ardından büyüyen güçlenen Türkiye'ye bu sefer bir başka tuzak kurdular.
O MESAJIN HESABINI SORACAĞIZ
Taksim olaylarının başında sözüm ona bir sanatçı çıktı, bir tweet attı. Bunun kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş sen hâlâ anlamadın mı?' Eğer bu ülkede hukuk varsa sana bunun hesabını soracağız. İşte bu bir itiraftır. Nerede ne var, çok açık ortaya çıkıyor. CHP'nin milletvekili de çıkıyor, mesele Gezi Parkı değil anlamadın mı? Neymiş mesele? AK Parti iktidarını devirmek.

 
Kod adı İstanbul isyanı
 
Yüzbinler Kazlıçeşme'ye akıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük bir facia önlendi
Suriye'ye kaçmaya çalışırken Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi ...
'Başbakan’ı öldürmeye çalışıyorlar'
A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı’nda ...
TOMA'nın altına yatan eylemci kim çıktı?
Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak ...
 
Balkan Türkleri Erdoğan için meydanda
‘Gezi Parkı’ eylemleri ile gergin günler yaşayan Türkiye’ye 7 ülkeden daha destek geldi.
Ardahan Cumhurbaşkanı'nı ağırladı
Ardahan’da cuma namazı sonrası sokaklarda dolaşarak vatandaşlarla bir ...
Kahraman teyzeleri terörist çıktı
Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar sırasında bazı basın yayın organlarında ...
 
‘Senin Haddine mi?
Erdoğan, Avrupa Birliği Parlamentosu’nu (AP) eleştirdi. AB Parlamentosu’na ...
AP’nin alacağı kararı tanımıyorum
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Parlamentosunun Türkiye ...
Türkiye, tahminlerin üzerinde büyüdü
Geçen sene yüzde 2,2 ile fren yapan büyüme, bu yılın ilk üç ayında yükselişe ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri