Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Göktaş Aile Akademisi’ne seslendi
Göktaş Aile Akademisi’ne seslendi
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
'Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek'
'Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek'
'Ebruyla dua eden, tezhiple sabrı resmeden bir milletiz'
'Ebruyla dua eden, tezhiple sabrı resmeden bir milletiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
18 Nisan 2025 Cuma - 06:37

Çiftçi hafızlara seslendi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’ni takip etti.

Çiftçi hafızlara seslendi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’ni takip etti.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 16 ilden İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerinden öğrenciler katıldı.

Yarışma öncesi salondakilere hitap eden Vali Çiftçi, "Galip sayılır bu yolda mağlup." dizelerini hatırlatarak, bu tür yarışmaların kaybedeni olmadığını vurguladı ve "İşte bu da tam anlamıyla mağlubun da galip olduğu yarışmalardan biridir." dedi.

Valimiz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hafızlık; özel, zor, meşakkatli ve sabır gerektiren bir eğitimdir. Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki: ‘Şüphesiz Kur’an’ı biz indirdik ve onu muhafaza edecek olan biziz.’ Kur’an-ı Kerim’in günümüze kadar ulaşmasında iki temel etken vardır: Yazılı olarak mushaf hâline getirilmesi ve hafızlar tarafından ezberlenmesi. Cenab-ı Hak bu koruma görevini hem yazılı hem sözlü olarak gerçekleştirmiştir."

Fâtır Sûresi’nden, "Biz kullarımızdan dilediklerimizi kitaba vâris kılarız." ayetini hatırlatan Vali Çiftçi, burada bahsedilen seçilmiş kullardan maksadın hafızlar olduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan öğrencilerin gayretini tebrik eden Vali Çiftçi, "Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldular Bu süreç ciddi bir azim, sabır ve disiplin gerektiriyor. Allah hepsinden razı olsun." dedi ve şu ifadeleri ekledi: "Hafız olmak birkaç yıllık bir gayret, ama hafız kalmak bir ömür boyu o emaneti taşımayı gerektiriyor. Kur’an-ı Kerim’i sadece ezberlemek değil, manasını öğrenmek ve hayatımıza aktarmak da bu sorumluluğun bir gereğidir."

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise şöyle oldu:

Lise kategorisinde Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Berat Gürbüz birinci, İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Selahaddin Benli ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hamza Güllü üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde ise Trabzon Arsin Yeşilyalı Anadolu İmam Hatip Ortaokulundan Osman Halil birinci, İstanbul Asımın Nesli imam Hatip Ortaokulundan Aras Porsuk ikinci, Kocaeli Gölcük Mecit Kovan İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Aşkın üçüncü oldu.

 
Gazze’de can kaybı 51 bin 65’e yükseldi
 
Sıfır Atık Proje'sine Türkiye genelinde destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi İl turizm potansiyelini değerlendirdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi 'nin Turizm Haftası vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
Bak gençlere seslendi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, '65. Gençler Bakanlığında' programı ...
Çiftçi’den Şehitler Haftası mesajı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi "Şehitler Haftası" vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
 
Polat’tan ‘Dadaşlar günü’ talebi
Erzurumlu emekli öğretmen Kadir Polat, dadaşlık kültürünün gelecek nesillere ...
Zengezur Koridoru bilimsel araştırma konusu oldu
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyeleri, ...
SOLOTÜRK Erzurum semasında olacak
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan ...
 
Gençler umre için yarıştı
Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde, ülke genelinde lise ve üniversite ...
ASHM Aileleri tarihle buluşturdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2025 Aile Yılı çalışmaları kapsamında ...
9 İlin çocukları Erzurum’da yarıştı
Erzurum, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 9. ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri