Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Göktaş Aile Akademisi’ne seslendi
Göktaş Aile Akademisi’ne seslendi
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
'Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek'
'Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek'
'Ebruyla dua eden, tezhiple sabrı resmeden bir milletiz'
'Ebruyla dua eden, tezhiple sabrı resmeden bir milletiz'
HABERLER>SİYASET
18 Nisan 2025 Cuma - 06:39

Sıfır Atık Proje'sine Türkiye genelinde destek

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan'ın öncülüğünde başlatılan kampanya ile 81 ilde belediye meclis kürsülerinden okunan metinlerle, Sıfır Atık projesine destek verildi.

Sıfır Atık Proje sine Türkiye genelinde destek

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan'ın öncülüğünde başlatılan kampanya ile 81 ilde belediye meclis kürsülerinden okunan metinlerle, Sıfır Atık projesine destek verildi.
Nisan ayı belediye meclis toplantılarında, Türkiye genelindeki AK Parti'li kadın belediye meclis üyeleri çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam için ortak bir duruş sergiledi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan'ın öncülüğünde başlatılan kampanya ile 81 ilde belediye meclis kürsülerinden okunan metinlerle, Sıfır Atık projesine güçlü bir destek verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ve 2022 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 105 ülkenin desteğiyle 30 Mart'ın Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edilmesiyle taçlandırılan Sıfır Atık hareketine, yerel düzeyde kadın temsilcilerin verdiği destek dikkat çekti. Meclis kürsülerinden okunan metinde, "2017'de yüzde 13 olan atıkların geri kazanım oranı, 2024 yılında yüzde 36,08'e çıkmıştır. Sıfır Atık hareketiyle geri dönüşümden 256 milyar TL ekonomiye kazandırılmıştır. Petrolden 54,6 milyar litre tasarrufla, Türkiye'deki tüm araçların yıllık yakıt tüketimi kadar kazanım elde edilmiştir. Bu vesileyle, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye ortaya koyduğu liderlik, vizyon ve kararlılık için en içten şükranlarımızı sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Belediye meclis üyeleri, tüm doğa dostlarını ‘Ortak Evimiz Dünyamız' için bu farkındalık hareketinde yer almaya davet etti. Daha temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir gelecek için ‘Sıfır Atık' ilkesiyle yerelde atılan bu adım, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine güçlü bir katkı sunduğu belirtildi. AK Parti kadın meclis üyeleri, çevre mücadelesinde sergiledikleri ortak irade ve farkındalık çağrısıyla toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefledi.

 
Çiftçi hafızlara seslendi
 
SOLOTÜRK gösterisi ilgiyle izlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Tekin’e destek açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Bakanı. Prof. ...
Sekmen Büyükşehir Meclisine seslendi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, meclis üyelerine gösterdikleri ...
‘Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM’de Şehitler Haftası ...
 
‘AK Gençlik Her Anında, Hep Yanında’
İbiş, "Ramazan geleneği haline gelen 'İftara 5 Kala' programımızla bugüne ...
Tekin’den sert tepki
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Özgür Özel, CHP kongresinde delege satın ...
Fırat bölgesel besiciliği değerlendirdi
Milletvekili Abdurrahim Fırat, hayvancılığın bölge ekonomisi açısından ...
 
AK Parti'den Türk Dünyası'na güçlü kadro
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu'nun Türk Devletleri ile ...
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" hedefine ilişkin "İmralı'dan gelen açıklama ...
Bahçeli’den CHP’ye tepki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cunta ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri