Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
HABERLER>SİYASET
23 Haziran 2013 Pazar - 18:15

Dadaşlar burada, çapulcular nerede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşuyor.

Dadaşlar burada, çapulcular nerede

"BURADAN SİVAS'A GİDEBİLİRİZ"

Kardeşlerim, Kafkas cephesinin, doğu cephesinin, Allahuekber Dağları'nın tüm şehitlerine, Kazıım Karabekir'e buradan bir kez daha rahmet niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.

Bugün burada niye toplandığımızı biliyorsunuz değil mi? Bunun bir anlamı var. Samsun'dan Erzurum'a... Olur ki buradan Sivas'a gidebiliriz.

Bundan yüz yıl önce Erzurum işgal edildiğinde tüm Türkiye'yi hüzün kaplamıştı. Ama o günlerde sadece bu millet değil, tüm dünya müslümanları gözyaşı dökmüştür. Bu gece Berat gecesi. Berat gecesinin gündüzünde sizlerle bir aradayız. Anlamlı bir gün. Çünkü Erzurum Mülki İslam'ın kilididir. Ehli İman'ın muhafızı, kalesidir.

"OYUNU MİLLET BOZAR, FİNALİ SANDIK YAZAR"

100 yıl önce nasıl dünyadaki tüm müslümanlar ellerini bizim için semaya açtıysa bugün de dünyadaki kardeşlerimiz bizim yanımızda. Gezi yalan hedef talan. AK Parti iktidarıyla talanları bitmişti. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz, demokrasiye, milletin iradesine inancınız varsa 8 ay sonra buyrun sandığa. Orada herkes boyunun ölçüsünü alır. Siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Biz iki güç tanırız. Bir hak, bir de halk. Onun dışında güç tanımayız.

Çok uzak diyarlardan bize desteklerini gönderenlere biz de Erzurum'dan sesimizi göndereceğiz.Erzurum, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin Erzurum? Bir miyiz, beraber miyiz, kardeş miyiz, hep birlikte Türkiye miyiz Erzurum? Halep oradaysa arşınErzurum’da… Dadaş, sen burada olduğun müddetçe, sen böyle yiğit olduğun müddetçe Allah’ın izniyle bu ülkeye hiç kimse dokunamaz.
Erzurum’da yer Allahü ekberdir, gök Allahü ekberdir, dağ Allahü ekberdir. Bu Allahü ekberi hiç kimse sarsamaz.

"DADAŞLAR BURADA, ÇAPULCULAR NEREDE"

Kardeşlerim onlar varsınlar tweetlerle, facebooklarla saldırsınlar. Benim vatandaşımın iradesi var, iradesi. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Öyle Taksim Meydanı'nda Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar bunun cevabını sandıkta alacaklar.

(Çapulcular nerede, Dadaşlar burada sloganı üzerine) Ön taraf duymuyor tabii. Dadaşlar burada, çapulcular nerede sloganı atıyorlar. Hepsi bir araya gelsin, üzerimize yürüsünler. Allah'ın izniyle biz ya fettah der bu oyunu bozarız.

Millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bozdu. Bunlar milletin hiç sesi çıkmayacak sanıyordu. Çünkü bunlar, her zaman milleti aşağıladılar, koyun, göbeğini kaşıyan adam, makarnacı, kömürcü dediler.
Kurtuluş Savaşı'ndaki askerleri camide içki içmiyordu,  Türk Bayrağı yakmıyorlardı. Tam tersine Türk Bayrağı için canlarını ortaya koyuyor, hatta Yunan Bayrağı'nı bile yerden alacak kadar vakar gösteriyordu. Kurtuluş Savaşı'nın askerleri kendi halkına savaş açmıyorlardı, kendi polisine saldırmıyor, halkıyla, milletiyle, kardeşiyle istiklale ve istikbale yürüyordu. 
Kurtuluş Savaşı'nın askerleri kendi ülkelerini, şehirlerini yakıp yıkmıyordu, tam tersine yakıp yıkanlarla mücadele ediyordu. Şu Taksim meydanına çıkanlar, İzmir'de, Ankara'da parti teşkilatımıza varıncaya kadar kamu binalarını yakan bu vandallar, bu barbarlar, bu insanlıktan nasibini almamış olanlar değil mi? 
Ben burada gençliğimize bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu oyuna çok kötü geldiniz, sizi çevre diye, yeşil diye aldattılar. Sizi kullandılar. Şimdi karşımda binlerce genç var. Bu gençler kimin genci? O tweet atanlar, faceboklarda dolaşanlar, televizyonlarda yorum yapanlar bu gençleri nereye koyacak söyler misiniz? Oralarda yürüyen halk peki burası ne? Burası halk değil mi, millet değil mi? Dadaşlar bunların adresini şaşırttı.

İstiklal Savaşı'ndaki askerlerimiz hiçbir zaman işgalcilerin yanında durmuyordu. Milletiyle birlikte işgalcilere karşı canlarını ortaya koyuyorlardı. Yapılan Kurtuluş Savaşı'nın aziz şehitlerine, gazilerine çok büyük hakarettir bu yaptıkları. Gazi Mustafa Kemal kendi halkını, kendi ülkesini gidip de başka ülkelere şikayet eden, oralarda ağlayan bir lider değildi.

Bu genel müdür bizi Almanya'ya, Hollanda'ya şikayet ediyor. Senin zerre kadar ferasetin varsa millete git. Millet sana bakalım ne diyor? Onun için de 8 ay var. Sandık gerçeği meydana çıkaracak. Ne diyeceksen orada de. Şimde CHP ne diyor, 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' diyor, 'Biz Cumhuriyet'in en eski partisiyiz' diyor. Peki yaptıkları ne? Her fırsatta Türkiye'yi bazı ülkelere şikayet ediyor. 
Atatürk'ün partisi dedikleri partiyi Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapan bir konuma düşürdüler. En azılı terör örgütlerine kol kanat gerdiler. Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi var. AKM'de teröristlerin pankartlarıyla, illegal örgütlerin, legal örgütlerin Başbakan'a hakaret içeren o paçavralarla onu yanyana koydular. 
Cumhuriyet Anıtı'nda yine aynı şekilde bölücülerle Atatürk'ün posterini ve Türk Bayrağı'nı yanyana koydular. Nerede o ulusalcılar? Nerede bu CHP'liler? Niye bunları indirmediler. Orada üç gün dört gün beş gün burada kaldılar. Baktım orada hala duruyorlar. İçişleri Bakanıma '24 saat içerisinde Atatürk Kültür Merkezi'ni temizleyeceksiniz' dedim. 'Meydanı ve anıtı temizleyeceksiniz arkasından da Gezi Parkı'nı temizleyeceksiniz' dedim. Diyorlar ki 'Polise talimatı kim verdi?' Ben verdim. İşgal kuvvetlerini izleyecektik. Dünya zil takıp oynasın diye bunu mu seyredecektik. 
Şimdi Gezi Parkı'nı benim vatandaşlarımın hepsi gezecek. Benim gençliğim, çocukluğum oralarda geçti. Kusura bakmasınlar oralar belli bir grubun parkı değildir. Tüm halkındır, turistler buraları gezmeli. Dün yine böyle bir şeye tevessül ettiler.

 
Halkın sırtı kızacak
 
‘Çözüm süreci boyun eğme asla değildir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli MHP'lilere seslendi
MHP’nin “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” adı altında düzenlediği mitinglerin ...
Bahçeli Erzurum'da
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Birlik Mitingi'ne katılmak üzere havayoluyla ...
ABD'deki Müslümanlardan teşekkür
ABD'deki Müslümanlar, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dünya ...
 
Tarihimizin en önemli mitingi
AK Parti Erzurum İl Teşkilatı’nca düzenlenen basın toplantısıyla Pazar ...
Bölge illerderden katılım
AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy bir basın toplantısı düzenleyerek, ...
Bu hafta Erzurum'a baksınlar
Eğer Türkiye'nin gerçek hissiyatını anlamak istiyorlarsa buyursunlar bu ...
 
Kaya'dan Miting yorumu
MHP İl Başkanı Kaya Milli iradeye Saygı Mitingi'ni yorumladı
PTSO'da seçim heyecanı vardı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimi 5 grupta yapıldı.
'Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz'
Erdoğan, "Biz bu yola dik çıktık, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ama yolu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri