Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi açıklandı
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Bakan Tekin’den bir ilk
Bakan Tekin’den bir ilk
HABERLER>TÜRKİYE
3 Ekim 2012 Çarşamba - 05:40

Erdoğan Türkiye gündemini değerlendirdi

Erdoğan, CHP'nin AK Parti kongresine bazı gazete temsilcilerinin çağrılmaması nedeniyle katılmama kararına tepki gösterdi

Erdoğan Türkiye gündemini değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin AK Parti kongresine bazı gazete temsilcilerinin çağrılmaması nedeniyle katılmama kararına tepki gösterdi. Erdoğan, "Mecbur muyum davet etmeye? Her gün her türlü hakareti yapacaksın; yalan yanlış yazacaksın, söyleyeceksin; buna rağmen biz yine davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit. Niyeymiş? Basına, medyaya engel konulmazmış; doğru konulmaz, biz zaten koymuyoruz. Ama o medya bize saygısızlık ettiği zaman, bize yalan yanlış her gün küfür yağdırdığı zaman ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır” dedi.
Başbakan Erdoğan, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Pazar günü gerçekleşen 4. Olağan Büyük Kongresi’ne CHP ve MHP’nin katılmamasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, CHP MHP’nin kongreye katılmama konusunda ileri sürdükleri bahanelerin dahi tek başına nasıl bir tahammülsüzlük içinde olduklarını gösterdiğini belirterek, “AK Parti'yi çekemeyebilirsiniz, kıskanabilirsiniz ama siyasetin asgari müşterekleri, asgari uyulması gereken nezaket kuralları vardır. Bunları hiçe sayarsanız sadece kendi ciddiyetinizi, kendi ağırlığınızı ortadan kaldırırsınız” dedi.
“O MEDYAYA HADDİNİ BİLDİRMEK BİZİM CEVABIMIZDIR”
CHP’nin bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesini bahane ettiğini kaydeden Erdoğan, “Etmem, o bizim sorumluluğumuz. Mecbur muyum etmeye? Nereden çıkıyor bu? Her gün her türlü hakareti yapacaksın; yalan yanlış yazacaksın, söyleyeceksin; eee buna rağmen biz yine davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit ya. Niyeymiş? Basına, medyaya engel konulmazmış; doğru konulmaz, biz zaten koymuyoruz. Ama o medya bize saygısızlık ettiği zaman, bize yalan yanlış her gün küfür yağdırdığı zaman ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır” dedi.
O gün salonda olan yazılı ve görsel medyada kendilerine saldıranlar bulunduğunu, salonun yine onlarla tıklım tıklım dolu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Ama biz üç beş tanesine böyle bir şey uyguladık. Niye rahatsız oluyorlar? Onlar bu ülkenin Başbakanını remz edecek kendilerine göre ifadeler kullanırken, attığımız her adımı ağza gelmeyecek ifadelerle değerlendirirken, buna kimsenin sesi çıkmayacak; bunun muhatabı olan bir parti kongresiyle ilgili böyle bir tavır takındığı zaman hemen suçlu duruma düşecek. Soruyorum ben Sayın Kılıçdaroğlu, sen İstanbul’da belediye başkan adayıyken, yaptığın basın toplantına bazı gazeteleri çağırmadığını niye unutuyorsun? Niye onları çağırmadın. Yani isim mi vermem lazım. Dürüst ol. Ama bu anamuhalefet liderlerinin kitabında böyle bir anlayış yok.”
Ama CHP, AK Parti’yi davet ettiği zaman iki arkadaşının CHP kongresine ‘yuhlamalara rağmen’ gittiğini belirten Erdoğan, “Biz siyaseti böyle anlıyoruz” dedi.
“KUZU KUZU GELİR OTURURSUN”
MHP’nin bahanesinin ise, kongreye çağırdıkları bir misafirleri (Barzani) olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:“Biz onları kongremizi organize etmeleri, kimleri çağırıp, kimleri çağırmayacağımızı belirlemeleri için o salona davet etmedik ki. Biz kimleri çağırıp çağırmayacağımızı MHP’ye mi soracağız? Böyle şey olabilir mi? Bu da hadde tecavüzdür. Anadolu’da bir sözümüz var; ‘misafir ev sahibinin kuzusudur’. Seni ev sahibi davet ediyor, sen de kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun. Ne ikram edilirse yersin, içersin, teşekkür eder ayrılırsın. Ama bunlarda Anadolu kültürü de yok.Biz onları kongremizi yerinden izlemeleri, bu demokrasi şölenine bizzat şahit olmaları için davet ediyoruz Kongre salonunda gördüklerini, kendi kongrelerine uyarlamalarından da hiçbir rahatsızlık duymayız. Kongremize gelmeyerek, oradaki muhteşem demokrasi şölenini görmeyerek kaybeden sadece kendileri olur. Çünkü gözünü kapatmakla gündüz gece olmaz. Siz sadece gündüzü kendinize gece yaparsınız. Zaten yıllardır yaptığınız da bu. Artık uyanın, artık gözünüzü açın.”
“CHP MARMARAY’DAN NASIL GELİP GEÇECEK, SIKILMAYACAK MI?”
Bugün bir AK Parti gerçeği ve hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyen büyük bir Türkiye gerçeği olduğunu belirten Erdoğan, bu manzaranın kendilerini üzdüğünü söyledi.
Rekabetin kaliteyi yükselten bir unsur olduğuna inandıklarını ifade eden Erdoğan, “Karşımızda projeleriyle, programlarıyla, teklifleriyle rekabet edecek bir muhalefet bulunmaması bizi adeta siyaset üretmekte tek başımıza bırakıyor. Biz ‘Marmaray’ diyoruz; onlar ‘ah yaya kaldık’ diyorlar. Biz ‘Üçüncü köprü’ diyoruz, onlar ‘çevre bozulur’ diyorlar. Biz ‘tüp geçit’ diyoruz, ‘hayal’ diyorlar. Ya başlandı, gidiyor. 2015’te açacağız. İnşallah önümüzdeki 29 Ekimde Marmaray’ı açacağız. Bunu söyleyen bu CHP zihniyeti acaba buralardan nasıl gelip geçecek? Hiç sıkılmayacak mı?” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun gazetecilerle bir araya geldiğini ve ‘yaptıkları hiçbir şey yok, 10 sene boşuna gitti’ dediğini kaydeden Erdoğan, MHP7nin de aynı şeyleri söylediğini belirtti. Erdoğan, “Elinize, dilinize dursun ya. Yani şu 10 yılda, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, enerjide, adalette, emniyette, tarımda… Bakın bu yıl Kurban Bayramında artık dışarıdan kurban almıyoruz. Çünkü hamdolsun artık fazlamız var. Nasıl? Hayvancılıkta attığımız adımlarla. İnşallah biraz daha ilerleyerek ihracına başlayacağız. Buralar durup dururken gelmedik. Önümüzde güzel günler var bütün ekonomik krizlere rağmen var” dedi.
KÖŞE YAZARLARINA TEPKİ
Kongrede kendilerini yenilediklerini ve diğer partilerin de yeni bir sayfa açarak yeni yasama yılına hazırlanmalarını dilediklerini belirten Erdoğan, bazı köşe yazarlarının da ‘bu kongreden hiç bir şey çıkmadı’ dediğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
“Ya daha ne çıkacaktı? MKYK’ya bakıyorsunuz, bütün başarılarına rağmen yüzde 30 ay yakın hücre değişimi oldu. Daha baştan bir ilke koyduk; omurgası korunacak ama hücreler değişecek, dinlenecek. Aynı şeklinde Disiplin Kurulunda ve Hakim Kurulu’nda, şimdi açıklayacağımız MYK’da… Bütün bunlarla beraber daha güçlü, daha heyecanlı ve yeni heyecanla önümüzdeki 3 yılı yoğun şekilde harmanlayan bir yönetim…Bir siyasi partinin zaten ‘kongresi ne’ desen bir köşe yazarı anlamaz. Onların anladığı çok şeyler var, onlardan da ben anlamam. Aramızda böyle bir fark var, varsın olsun. Biz diyoruz ki, bu işi en iyi takdir eden millettir. Millet ne diyor. Al sana yüzde 50 diyor.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kedileri Türkiye’yi terör belasından kurtarmak için hem kişisel, hem siyasal her türlü riski sonuna kadar alırken, CHP’nin bu mesele üzerinden kendilerini köşeye sıkıştırmaya çalıştığını belirterek, “Ana muhalefet partisi bugüne kadar izlediği politikayla, ortaya koyduğu tavırla terör sorununun çözümünün önündeki engellerden biri olduğu intibaını vermiştir, vermeye de devam ediyor” dedi.
YOL HARİTASI
Erdoğan, pazar günü yapılan AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık bir çağrı yaptığını, ‘Gelin terör meselesine köklü bir çözüm getirmek için birlikte çalışayım, arkadaşlarımız hemen görüşmelere başlasınlar, karşılıklı yol haritalarımızı ortaya koyalım, ortak bir mutabakata varınca süratle bunları hayata geçirelim. Böylece hem anaların, babaların gözyaşlarını dindirelim, hem de Türkiye’yi 2023 hedeflerine doğru bir adım daha ilerletmiş olalım’ dediğini söyledi. Bu çağrıda samimi olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Bu çağrının içinde en küçük bir riya, en küçük bir siyasi hesap yok. Bizim derdiniz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek. Ülkemizi bu büyük sıkıntılardan, her gün gelen veya gelebilecek o sıkıntılı haberlerden kurtarmak” dedi.
Kendileri olaya bu şekilde yaklaşırken, Kılıçdaroğlu’nun eline tutuşturulmuş ve yalan olduğu daha önce defalarca ispatlanmış notlarla hareket ettiğini belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun edebe, ahlaka, nezakete uymayan kelimelerle sorumluk sahibi, vicdan sahibi kimsenin söylemeyeceği ifadelerle kendilerine saldırdığını söyledi. AK Parti olarak Meclis açılırken tüm partilere yeni bir sayfa açma, üslubunu, tavrını gözden geçirme, siyaset kurumu olarak hep birlikte sorumluluk üstlenme çağrısı yaptıklarını belirten Erdoğan, “Onlar hükümeti ihanetle suçlama yarışına giriyorlar. Bizim çağrımız, kendisine sorulduğunda verdiği cevap şu; ‘Gelsin bakalım, kapımız açık’. Bu ifade daha işin başında ortaya konulmuş bir gönülsüzlük, oyun bozanlık ifadesidir” diye konuştu.
“KILIÇDARLOĞLU’NUN DERDİ BAŞKA”
CHP ‘hazırız’ derse bu terörle mücadele konusunda birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bizim ülkenin böylesine önemli bir sorununun çözümü söz konusu olduğunda hiç kimseye gitmekte sorunumuz yok. Biz bu meseleyi çözmek için gidilmesi gereken her yere gittik, gideriz. Görüşülmesi gereken herkesle görüştük, görüşürüz. Bunu milli birlik ve kardeşlik projemizde de yaptık, yapıyoruz. Benim Başbakan Yardımcım gitti, bazıları randevu vermedi. Biz bu adımları attık. Ama CHP Genel Başkanının derdi başka. Bunlar hatırlarsanız geçen yıl Meclis açılırken de böyle garip tavırlar içine girmişler, hatta ‘bize diz çöktürmekten’ bahsetmişlerdi. Sonra kim diz çöktü? Kendileri diz çöktü. Niye? Dürüst olacaksın, samimi olacaksın. Eğer dürüst, samimi olmazsan, Arapların bir atasözü var, tekrar söylüyorum; men dakka dukka. Biz Türkiye’yi bu terör belasından kurtarmak için hem kişisel, hem siyasal her türlü riski sonuna kadar alırken maalesef ana muhalefet partisi bu mesele üzerinden bizi köşeye sıkıştırmanın gayreti içinde. Açık söylüyorum ana muhalefet partisi bugüne kadar izlediği politikayla, ortaya koyduğu tavırla terör sorununun çözümünün önündeki engellerden biri olduğu intibaını vermiştir, vermeye de devam ediyor. Terör meselesi bizim şahsi meselemiz değil, partimizin kurumsal sorunu da değil. Terör bu ülkenin ortak meselesidir. Bu meselenin çözümüne katkı sağlamak, destek vermek ülkedeki her kişinin, en başta da ene muhalefet partisinin ve diğer partilerin asli görevidir. Ana muhalefet partisi bu görevini sadece ihmal etmekle kalmıyor, bunun yanında bize karşı kullanmaya çalışarak suiistimal etme çalışıyor. Biz milletimizi ve ülkemizi bölücü terör örgütünün tasallutundan kurtarmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Ana muhalefet partisini ve diğer muhalefet partilerini de bu tavırlarından dolayı milletimizin engin ferasetine havale ediyoruz.” Başbakan Erdoğan, geçen üç milletvekili seçimi, iki mahalli idareler seçimi ve iki referandumda CHP ve MHP’ye gerekli mesajı verdiğini ifade ederek, “Ancak hala akıllarını başlarına almadıkları üzülerek görüyoruz” dedi.
TÜRKİYE VİZYONU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer partiler kongrelerinde ‘nasıl bir parti’ tartışması yaparken, kendilerinin kongrede ‘nasıl bir Türkiye’ vizyonunu ortaya koyduklarını belirterek, “Başka partiler kongrelerindeki kavga ve çekişmelerle kendi birliklerini sağlayamazken, biz kongremizde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü güçlendirecek vurgular yapıyor, bütün halkımıza kucağımızı açıyoruz; farkımız bu” dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda önümüzde önemli bir dönüm noktası bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin 27 Ekim 2013’te yapılacak mahalli idareler seçimleri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu seçimde milletimin gönlünü bir kez daha fethederek, başarı çıtamızı yukarı taşıyacağımıza inanıyorum. Belediyecilik bizim işimiz, buradaki başarımız bellidir. Biz halkımıza çok daha hizmetleri götürmek istiyoruz “dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
İkinci dönüm noktasının 2014 Ağustos ayı sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirten Erdoğan, “İlk defa cumhurbaşkanı halkın doğrudan kendi oylarıyla belirlenecek. Bu yine AK Parti’nin demokraside attığı önemli adımlardan biri olmuştur. Bu bakımdan gerçekten tarihi önemde bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. AK Parti olarak bu süreci de en ideal şekilde geride bırakacak, yine ilklere imza atan başarılı bir performans sergileyeceğiz” diye konuştu.
Üçüncü dönüm noktasının ise 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçimi olduğunu söyleyen Erdoğan, “2015 seçimi bilhassa bizim 2023 hedeflerimizi hayata geçirmemiz bakımından kritik önem taşıyan bir seçim olacak. İşte bu önemli dönüm noktalarını milletin desteğini sürekli artırarak aştığımızda Türkiye 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda epeyce mesafe katetmiş olacak” dedi.
“SEÇİM SİYASETİNE TEVESSÜL ETMEYECEĞİZ”
Türkiye’nin gelecek 3 yılda 3 seçim yaşayacağını belirten Erdoğan, “Ama biz kesinlikle bir seçim siyasetine, popülizme tevessül etmeyecek ve hedeflerimize ulaşmak için aynı kararlıkla yolumuza devam edeceğiz. Bizim için aslolan Türkiye’dir, Türkiye’nin selametidir” şeklinde konuştu.
Türkiye’ye kaybettirecek hiçbir uygulamanın veya politikanın içinde olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Diğer partiler kongrelerinde ‘nasıl bir parti’ tartışması yaparken, biz kongremizde ‘nasıl bir Türkiye’ vizyonu ortaya koyuyoruz; aramızdaki fark bu. Başka partiler kongrelerindeki kavga ve çekişmelerle kendi birliklerini sağlayamazken, biz kongremizde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü güçlendirecek vurgular yapıyor, bütün halkımıza kucağımızı açıyoruz; farkımız bu. Bu yüzden AK Parti kongreleri siyasete güç katıyor, toplumsal barışımızın ve kardeşliğimizin gücünü artırıyor. Biz AK Parti olarak kişisel ihtirasların, bireysel hesapların peşinde koşmuyoruz. Biz Türkiye’nin aydınlık geleceğini konuşuyoruz.”
Türkiye’nin artık 2023 hedeflerinden geriye dönüşünün asla söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, “İnşallah 2071 hedeflerini somutlaştırmak yine AK Parti’ye nasip olacak. Böylece ülkemizi 22. yüzyıla hazırlama konusunda bizden sonraki nesillerimize, torunlarımıza, bugünün çocuklarına, gençlerine sağlam bir miras bırakmış olacağız” dedi.
Bu vizyonun, bu fikir ve hedef derinliğinin diğer partilere de örnek olmasını dilediğini belirten Erdoğan, “Ama onlar bırakın bunu planlamayı, ecdadımız Fatih’in ifade ettiği gibi ‘bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz’; bizim farkımız bu. Biz nasıl projelerle, icraatlarla konuşuyorsak onların da kendi vizyonlarını ortaya koymalarını bekliyoruz. Biz 2071 dedik. İnşallah onlar da kendi perspektiflerine uygun başka tarihler belirleyip, proje programlarıyla milletimizin önüne çıkarlar Biz bu yarışın öncüsü olmaktan, içinde bulunmaktan sadece şeref, onur duyarız” diye konuştu.
AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy ve Kartal’da CHP’li belediyeler olsa da bu hatta inşa edilen Kadıköy-Kartal metrosunu Ağustos ayında açtıklarını hatırlatarak, “Sayın Kılıçdaroğlu, sana da hayırlı yolculuklar temenni ederim. İstifade et. Her zaman İstanbul trafiğine saldırıyorsun, buna saldırmana gerek yok. Hemen Kadıköy'den bin Kartal'da iniver, hiç yorulmazsın” dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Meclis’in tatil olduğu dönemde yaptığı açılışlar ve ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Kadıköy-Kartal metrosunun açılışını Ağustos ayı içinde yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, Kadıköy ve Kartal'da CHP belediyeleri var. 'CHP belediyeleri var' diye metroyu durdurmadık. Temeli attığımız zamanda da CHP belediyeleri vardı. Bizim derdimiz hangi parti değil, halkımıza ve ülkemize hizmet” dedi.
Metro ile artık Kadıköy'den Kartal'a 27 dakikada ulaşıldığını belirten Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, sana da hayırlı yolculuklar temenni ederim. İstifade et. Her zaman İstanbul trafiğine saldırıyorsun, buna saldırmana gerek yok. Hemen Kadıköy'den bin Kartal'da iniver, hiç yorulmazsın” diye konuştu.
“YENİ ANAYASADA MASADAN KALKMAYACAĞIZ”
Meclis'in yoğun bir çalışma gündemi olduğunu dile getiren Erdoğan, yeni Anayasa ile ilgili çalışmaların tatilde de sürdüğünü söyledi. Yeni Anayasa yapımı konusunda verdikleri sözden asla geri adım atmayacaklarını ifade edin Başbakan Erdoğan, “Anayasa masasından kalkan taraf asla olmayacağız. O masada tek başımızı kalsak dahi elimizden gelen gayreti göstereceğiz'” dedi.
Meclis'in öncelikli gündemi hakkında da bilgi veren Erdoğan, mahalli seçimlerin öne alınması ile ilgili Anayasa değişiklik teklifinin bu hafta komisyonda görüşüleceğini ve gelecek hafta sonuna kadar diğer partilerin de destek vermesiyle Genel Kurul'dan çıkmasını beklediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, çalışma barışının sağlayacak Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın da bu hafta gündeme geleceğini belirterek, sınır ötesi operasyon yetki tezkeresi ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili verilen gensorunun görüşmelerinin ise haftaya yapılacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti kampı olarak adlandırılan, bu yılki genişletilmiş milletvekilleri toplantısının da 2-3-4 Kasım'da yapılacağını açıkladı.

 
‘Daha İyi Bir Dünya’yı tartıştılar
 
İpek şehit ailesine taziye verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez Camiler Haftasını başlattı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftasında ...
1071'den 2071'e...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedefinden sonraki hedefin 2071 olduğunu söyle
Camiler Haftası başlıyor
Camiler Haftası, 1 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da başlıyor.
 
Bölücülere lanet yağdı..
Erzurumlu Kadir Dadaş, ailesinin yaşadığı Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine ...
Dadaş bugün uğurlanacak
Dadaş’ın Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Karağaç beldesindeki baba ocağına ...
Berdel iddiası asılsız çıktı
Berdel iddiasıyla ilgili olarak Erzurum Valiliği’nce yazılı açıklama yapıldı.
 
Erzurum ekonomisinde kamu damgası
Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına düşen il geliri bin TL, kişi ...
Erzurum Türkiye'ye damga vurdu
Erzurum protestolu senet sayısı bazında ağustos ayı bazında bir ilki gerçekleştirdi
Onbinler tek yürek...
Şehit Eruluç, memleketi Manisa’nın Salihli İlçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri