Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
DSİ selzedelerin yanında, sahada
DSİ selzedelerin yanında, sahada
Pasinler Otluk Kapı'da üzüntü veren olay
Pasinler Otluk Kapı'da üzüntü veren olay
IV. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Festivali başlıyor
IV. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Festivali başlıyor
Tulum Peynirinin adını taşıyan her ürün takip edilecek
Tulum Peynirinin adını taşıyan her ürün takip edilecek
Trendyol Süper Lig: FB: 3 - C. Alanyaspor: 0
Trendyol Süper Lig: FB: 3 - C. Alanyaspor: 0
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
18 Ekim 2026 Pazar - 10:07

Erzurum Şehir Hastanesinden bilgilendirme etkinliği

Erzurum Şehir Hastanesi, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla yaptığı bilgilendirme çalışmasında, menopozun kadın yaşamında doğal bir süreç olduğuna dikkat çekerek modern tıp imkânlarıyla kişiselleştirilmiş tedavi seçeneklerinin önemini vurguladı.

Erzurum Şehir Hastanesinden bilgilendirme etkinliği

Erzurum Şehir Hastanesi, 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla yaptığı bilgilendirme çalışmasında, menopozun kadın yaşamında doğal bir süreç olduğuna dikkat çekerek modern tıp imkânlarıyla kişiselleştirilmiş tedavi seçeneklerinin önemini vurguladı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ahmet Çınar, Türkiye’de milyonlarca kadını ilgilendiren menopoz dönemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Genellikle 45-55 yaşları arasında ortaya çıkan menopozun, östrojen hormonunun azalmasıyla birlikte sıcak basmaları, gece terlemeleri, uyku problemleri, duygu durum değişiklikleri, vajinal kuruluk ve kas-eklem ağrıları gibi belirtilerle seyrettiğini ifade eden Dr. Çınar, uzun dönemde ise kemik ve kalp-damar sağlığının korunmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

"Kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımı esas alınmalı"
Menopozun doğal bir süreç olmasına rağmen yaşam kalitesini düşüren şikâyetlerin kabullenilmek zorunda olunmadığını vurgulayan Dr. Ahmet Çınar, şunları söyledi:
"Günümüzde menopoz yönetiminde ‘her kadına aynı tedavi’ anlayışı geride kaldı. Artık tamamen kişiye özel bir yaklaşım benimsiyoruz. Menopozal hormon tedavisi, uygun hastalarda belirtilerin giderilmesinde en etkili seçeneklerden biridir. Ancak bu tedavi her kadın için uygun değildir. Tedavi kararı; hastamızın yaşı, menopoza giriş süresi, rahminin bulunup bulunmaması, kişisel/ailesel tıbbi öyküsü ile meme kanseri, kalp-damar hastalıkları ve pıhtılaşma riskleri detaylıca değerlendirilerek verilmelidir. Hormon tedavisinin yanı sıra yaşam tarzı düzenlemeleri ve hormonal olmayan tedavi seçeneklerimiz de mevcuttur. Unutulmamalıdır ki menopoz bir hastalık değildir."

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mesud Fakirullahoğlu: "Kapsamlı sağlık hizmeti sunduk"
Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mesud Fakirullahoğlu ise hastane olarak kadın sağlığının her aşamasında nitelikli sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
"Kadınlarımızın hayatının her döneminde sağlıklı, konforlu ve kaliteli bir yaşam sürmeleri en temel önceliğimizdir. Erzurum Şehir Hastanesi olarak, gelişmiş tıbbi altyapımız ve alanında uzman kadromuzla menopoz dönemindeki kadınlarımıza da en modern ve güvenilir sağlık hizmetini sunuyoruz. Tüm kadınlarımızı, menopoz sürecini sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçirmek adına uzman hekimlerimize başvurmaya davet ediyorum."

 
DSİ selzedelerin yanında, sahada
 
Erzurumspor’u bekleyen 5 haftalık zorlu fikstür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den engelliler için örnek etkinlik
Büyükşehir Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Engelli Hizmetleri ...
Hacımüftüoğlu Aşı Bilimi Kongresine seslendi
Hacımüftüoğlu’nun davetli konuşmacı olarak katıldığı kongrede konuşan ...
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne Doğan atandı
Erzurum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne Suat Doğan atandı.
 
Erzurum’da risk esaslı denetim sistemi tanıtıldı
Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından geliştirilen ve denetim ...
Tarım ve Orman Bakanlığından destek bekliyorlar
Erzurum'da hobi olarak başladıkları istiridye mantarı üretimini büyüterek ...
Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzincan, Erzurum ve Bayburt çevrelerinde ...
 
ASHM Aile Eğitim Programı verileri paylaşıldı
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda il ve bağlı ...
Erzurum tarımında Cuma buluşmaları devam ediyor
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Şenkaya ve Olur ilçe ...
Erzurum’da kalorifer yakma dönemi başladı
Erzurum Valiliği, il genelinde kamu kurumları ve konutlarda kalorifer ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir şehri kurtaracak olan şey asfalt değil, aidiyettir.
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri