Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
Çanakkale’de Erzurum’un 122 şehidi var
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi açıklandı
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Kurtulmuş’tan Aile hassasiyeti vurgusu
Bakan Tekin’den bir ilk
Bakan Tekin’den bir ilk
HABERLER>BÖLGE
18 Şubat 2013 Pazartesi - 01:30

Golf'ta Doğu açılımı

Türkiye'de sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Erzurum, Ağrı ve Ardahan illerinin bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, " Amacımız bu bölgelere golfu getirmek."dedi

Golf ta Doğu açılımı

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfun bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacaktır" dedi.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmazı makamında ziyaret eden Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi kampusunda yapılacak olan golf sahası alanında incelemelerde bulunmak için buraya geldiğini ifade etti. Ağaoğlu, Ardahan'da golf sahasının açılmasının bölge için çok önemli bir yatırım olacağını, Golf sahası çalışmalarıyla ilgili Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile görüşmeler yaptığını ifade ederek şöyle devam etti:
"ARÜ kampüsünün arkasında bir saha yapma projemiz var. Kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Neticelenir neticelenmez hemen çalışmaya başlayacağız. İki ay içinde sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum. Karın kalkmasıyla burada çalışmaya başlayacağız."
SPOR’DA ÇEŞİTLİLİK
Türkiye'de sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Ardahan olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, "Federasyon olarak Ağrı, Erzurum ve burayı seçmemizin sebebi buydu. Amacımız bu bölgelere golfu getirmek. Bazıları ısrarla golf bu kitlelere yayılmaz' dese de bu eleştirileri bu şekilde çizgi dışında bırakmak amacıyla biz 2005'te bu projeyi başlattık" diye konuştu.
Ağaoğlu, Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek, "Golf turizm’i de yanında getiren bir spor, yani turizm ve endüstri söz konusu olduğu zaman listenin en tepesindeki spor. Sadece turizm olarak değerlendirmemek lazım, Golf sahası bir bölgede faaliyete geçtiği zaman bölgenin çehresi değişir. İki türlü bunun faydası olacak, birincisi golfün öyle çok pahalı, çok farklı kitleler tarafından yapılan bir spor değil de zaten Ardahan’da golf 6 senedir öğrenciler tarafından oynanan bir spor. İkincisi bölgede bir golf sahasının olması buraya olan turizmde biraz daha farklılık yaratacak, beklide özellikle yaz turizminde çünkü Akdeniz bölgesinde çok sıcak olduğundan Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklardan dolayı müsabaka yapılamadığını biliyorsunuz. Yayla havasında golf, belki farklı bir golf turizmine ilgi getirecektir" diye konuştu.
Türkiye'de golfun genel durumunun son derece iyi olduğunu da ifade eden Ağaoğlu, "Dünyanın Türkiye'deki golfa bakış açısı bir kere çok üst düzeyde. Profesyonel anlamda çok ciddi müsabakalar yapılıyor artık. Yani Avrupa profesyonel turunun yarı finali Türkiye'de oynanıyor. Dünyanın en iyi profesyonel golfçuları Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de mücadele ediyorlar. Her anlamda golf Türkiye’de büyük bir gelişim içerisinde. Tesisleşme fakiriyiz yalnız. Orada da tabi federasyonun yapacağı bir şey yok, tesisleşmeyle ilgili görevleri ve yükümlülükleri olan kurumlar da belli ve onlar biraz elerlini taşın altına elerlini koymaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

 
Pasinler'İn gururu oldular
 
Erzurum için müjdeli haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cazibe Merkezinde yeni süreç
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışmalarına 2011 Ocak ayı itibariyle ...
Yakutiye taraftarını şok etti
BAL 1’inci gurupta zirve mücadelesi veren Yakutiyespor Bayburtspor’a 5-0 ...
Taşhan'da yeni süreç
2012 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanan Taşhan (Bedesten) Erzurum ...
 
Kar durdu, çile devam ediyor
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkisini yitirirken bölge illerinde ...
Yakutiye için şampiyonluk fırsatı
Yakutiyespor 14 Ekim’de kendi evinde 3-1 yenildiği, gurup üçüncüsü Bayburt ...
Taraftar onlara güveniyor
Büyükşehir Belediyespor’un Spor Toto 3’üncü Lig üçüncü gurupta ikinci ...
 
Zigana Dağı 6. Kez şenlendi
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağı'nda bu yıl ...
'Altın At 1. Kış Şöleni
Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan ve yüzeyi buzla kaplı olan ...
ASİM-DER soykırım çadırı açacak
Erzurum’da da soykırım çadırları açacaklarını ifade eden Gülbey; “Azerbaycan’ın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri