Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
1 Mart 2023 Çarşamba - 06:40

‘Hep yanınızda yer alacağız’

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde konteyner kente ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bu depremde da aynını yapacağız" dedi.

‘Hep yanınızda yer alacağız’

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde konteyner kente ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bu depremde da aynını yapacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki konteyner kente ziyarette bulundu. Burada depremzede vatandaşlar ile görüşen Erdoğan, konuşmasına hayatını kaybedenler için Fatiha okuyarak başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat tarihli depremler, devam eden yaklaşık 10 bin artçı sarsıntısıyla yüreklerimizde derin yaralar açtı. Kaybettiğimiz canların, yıkılan evlerin ve onların altında kalan hayatların acısı şüphesiz ki hep içimizde kalacak. Ölenleri geri getirmek elimizde değil. Bununla birlikte kalanların yaralarını sarmak, yıkılanların yerine yenisini yapmak elimizdedir. Hemen kolları sıvadık. Güvenli, huzurlu yeni konutların inşası için çalışmalara başladık. Adıyaman'da ilçeleriyle birlikte 50 bin konut ve köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmaları sonucuna göre bu sayı daha da artabilir. İnşallah bir yıl içerisinde yıkılan şehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Dünyada bu kadar geniş bir alanda bu kadar çok nüfusun etkilendiği, bu kadar büyük bir felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır ve yoktur. Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bunu Van'da, Bingöl'de, İzmir'de, Simav'da, Malatya'da yaptık. Elazığ'da yaptık. Birçok şehrimizde yaşadığımız gerek deprem gerek sel felaketleri, bütün bunların altından kalkmayı başardık. Antalya'da, Muğla'da, Manavgat'ta yaptık. Hiçbirinin altında bu hükümet kalmamıştır. Hepsini başarıyla yeniden hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı evlerine kavuşturduk" dedi.
"BİR YIL İÇERİSİNDE SİZLERİ YENİ YUVALARINIZA KAVUŞTURACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yaşanan tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülke olduğunun altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bu depremde aynını yapacağız. Müsterih olun. Aç açıkta, sahipsiz, mazlum, mağdur hiç kimseyi bırakmayacağız. Depremzede her vatandaşımıza ayni ve nakdi her türlü yardımı sağlıyoruz. Sizler önce geçici barınma alanlarında, ardından kalıcı konutlarda yeni bir hayata başlayana kadar hep yanınızda yer alacağız. Bu büyüklükte bir afette elbette kimi eksiklikler, kimi gecikmeler yaşanabiliyor. Ama emin olun devlet ve hükümet olarak tüm gücümüzle bunları tamamlamanın gayreti içerisindeyiz. Allah'ın izniyle verdiğimiz sözleri tutarak bir yılda sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız. Rabbim ülkemizi daha büyük felaketlerden korusun. Sizleri bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

 
Bahçeli’den islami, insani ve vicdani miras vurgusu
 
Erdoğan: ‘İnancımız ve irademiz kuvvetlidir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah'ın yardımıyla hiçbir felaket bizi yıkamaz’
Asrın felaketi olarak tarif edilen 6 Şubat depreminde ölen canların geri ...
Çavuşoğlu: ‘Kardeşlik zor zamanlarda belli olur
Mısır'dan deprem sonrası Türkiye'ye gönderilen 525 tonluk yeni yardım ...
‘Depremden etkilenen coğrafya Türkiye'nin kalbi’
Karaismailoğlu, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraşlı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Kararlıyız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağırına hafifine bakmadan şehirlerimizi yeni bir ...
Erdoğan: ‘Hiçbir engel tanımıyoruz’
Erdoğan, ‘Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça ...
Erdoğan depremzede çocukları ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş ...
 
‘Devletimiz, depremzedelerimizin yanındadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de ...
'Bu afet birliğimizi, beraberliğimizi parçalayamaz'
Erdoğan, “Devletimizin gücü, milletimizin gönül zenginliği bunların hepsini ...
‘Asla vazgeçmedik, asla umutsuzluğa kapılmadık’
Erdoğan, “Şehirlerimizin tamamını konutuyla, iş yeriyle, sanayisiyle, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri