Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
HABERLER>GUNDEM
8 Nisan 2016 Cuma - 17:13

‘Hoş geldin Rahmet İklimi’

Rahmetin Sağanak sağanak yağdığı üç aylar başladı. Yakutiye Müftülüğü Vaizlerinden Lokman Şahin, üç ayların manevi önemine dikkat çekti.

‘Hoş geldin Rahmet İklimi’

Rahmetin Sağanak sağanak yağdığı üç aylar başladı. Yakutiye Müftülüğü Vaizlerinden Lokman Şahin, üç ayların manevi önemine dikkat çekti.

Şahin, “Yüce Allah, kullarına olan rahmetinin bir boyutu olarak insanlar içerisinde özel insanlar, mekânlar içerisinde özel mekânlar, zamanlar içerisinde de özel zamanlar yaratmıştır. Dini geleneğimizde bu özel zamanlardan biri de, Mevlâ'mızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı 3 aylar mevsimidir. 3 aylarda yapılan ibadet Allah (c.c) katında diğer ibadetlerden kat kat üstündür. 3 aylar, mahzun gönüllere neşe ve sevinç kaynağı olmak, yıkık kalpleri mamur eylemek, insanı insan yapan, değerine değer katan bütün güzelliklerle bu feyizli anlardan nasiplenmek mevsimidir. Üç aylar: Denize düşmüş ve dalgalarla boğuşan, yani günah bataklığında bocalayan, çırpınanlara uzatılmış bir can simididir. Allah-u Teala Ayeti kerimede "Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin." buyurmaktadır. Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) “Muhakkak zaman, Allah’ın yarattığı günkü şekliyle akıp gitmektedir. Yıl on iki aydır. Bunlardan dördü haram aylardır. Zilkade, Zilhicce, Muharrem, Recep ayıdır." buyuruyor.” dedi.

ÜÇ AYLAR’DA YAPILMASI GEREKENLER…

Üç aylarda yapılması gerekenler ve yapılanların karşılığı elde edilenlere de vurgu yapan Şahin, “Receb'i "Allah'ın ayı" olarak nitelendiren Peygamberimiz (s.a.v.)'e bunun hikmeti sorulduğunda buyurmuştur ki: "Çünkü bu ayda özellikle mağfiret boldur. Bu ayda halkın kan dökmesine mani vardır. Bu ayda Allah Teâlâ peygamberlerinin tövbelerini kabul buyurmuştur. Hatta peygamber Efendimiz bu üç ayları anlatırken: “Recep, Allah’ın ayıdır, bu ayda Allah’a bol bol ibadet edin, Kuran okuyun,   Şaban, benim ayımdır, bana salatü selam gönderin,   Ramazan, ümmetimin ayıdır, mükâfatını Allah kendisine kat kat verecektir.” Buyuruyor. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Peygamberimiz (a.s.v)’ ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır.  İbn-i Abbas (ra) Hazretleri: “Resulullah(sav) Recep ayında bazen o kadar çok oruç tutardı ki, biz O’nu hiç iftar etmeyecek zannederdik. Bazen de o kadar çok iftar ederdi ki, biz O’nu hiç oruç tutmayacak zannederdik.” buyurmuştur. Receb ayı tövbe ayıdır,  Şaban ayı ibadetlere devam etme ayıdır, ayrıca Şaban ayı ibadetlerin Allah’a arz edildiği aydır.  Ramazan da mükâfatlarını alma ayıdır. Bir mahsulün ekilmesi gibi, Recep ziraat ekim ayıdır. Şa'ban bakım ayıdır. Ramazan biçim ayıdır, diğer bir ifade ile Receb, mahsulün ekildiği, Şaban sulayıp büyütüldüğü, Ramazan sebze, meyve ve hasadın alındığı aydır. Receb ve Şaban ayları, Mahlukatın en şereflisi insanoğlunu, Ayların en faziletlisi Ramazana ve onda tutulan oruca hazırlamak içindir .Receb ve Şaban aylarında yapılan ibadetlerle, kendisi makbul, ibadeti makbul bir şekilde Ramazana ulaşılmış olur.” diye konuştu.

 
Başkan Sekmen'le Erzurum'u konuştuk
 
Öğrenciler, 171’inci yıl coşkusunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Başka yolu yok..!’
Milletin birliğine, bayrağın ifade ettiği değerlere, vatanın bütünlüğüne ...
Altıparmak polis-halk dayanışmasına dikkat çekti
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Polis teşkilatının kuruluşunun 171.yıl ...
Üniversitelilerden Ermenistan’a tepki
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de toplanan Türk ve Azeri öğrenciler, açtıkları ...
 
Aksakal Taşeron işçilerin beklentilerini paylaştı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşeron işçilere ...
Altıparmak’a yatırım brifingi
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kurumların yürüttükleri çalışmaları yerinde ...
Şehit polisler mevlidle anıldı
Aşkale İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis teşkilatının kuruluşunun 171. Yılı ...
 
Regaib Kandili mübarek olsun
Tüm okurlarımızın, Üç ayların başlangıcı olan, Regaib Kandilini tebrik ...
Şehide son veda
Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Gümüşhaneli özel harekat ...
Sekmen: ‘Yüreklerimiz kardeşlikte buluşsun’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri