Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTIRMA
10 Aralık 2020 Perşembe - 05:05

Kasım'da bunlar konuşuldu

Kasım ayının siyasi ve toplumsal gündemi belirlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıldönümü’nü anma etkinlikleri, medyada en çok yer alan toplumsal konuların başında geldi.

Kasım da bunlar konuşuldu

Kasım ayının siyasi ve toplumsal gündemi belirlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıldönümü’nü anma etkinlikleri, medyada en çok yer alan toplumsal konuların başında geldi.
Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan raporda, Kasım ayının siyasi ve toplumsal gündemi belirlendi. Yapılan araştırmaya göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıldönümü’nü anma etkinlikleri, medyada en çok yer alan toplumsal konuların başında geldi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda ettiği tarihin 82. yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde, Anıtkabir’de devlet erkanının da katıldığı resmi tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları bulundu. Heyettekilerin maske takarak, koronavirüs tedbirlerine uyduğu da görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, "Vefatının 82'nci seneidevriyesinde İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Anıtkabir, tören öncesinde dezenfekte edildi. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı. Sabah erken saatlerde Anıtkabir çevresinde toplanarak kapıların açılmasını bekleyen vatandaşlar, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra sırayla içeriye alındı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk'ün mozolesine gelen vatandaşlar, çiçekler bırakıp dua etti. Anıtkabir'de görevli askerler ziyarette bulunan vatandaşlara koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve maske konusunda sık sık uyarıda bulundu.
Ermenistan karşısında bir zafer ilan ederek Dağlık Karabağ’da birçok kilit noktayı ele geçiren Azerbaycan’dan kritik bir açıklama geldi. Yıllardır Ermenistan’ın işgali altındaki Şuşa’nın bağımsızlığını kutlamak için daha önce 10 Kasım olarak belirlenen zafer gününün, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını yitirdiği gün olması nedeni ile değiştirilmesine ve bu özel günün 8 Kasım’da kutlanmasına karar kılındı.
Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıldönümü anma etkinlikleri, ay boyunca medyada 13 bin 86 haberde yer aldı.
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ÇOK KONUŞULDU
Geçtiğimiz yıl ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak için, Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen, Milli Ağaçlandırma Günü "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Programı"na katıldı. Buradaki konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, canlı bağlantıyla programı takip eden dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine teşekkür etti.
Programa bu yıl ilk defa yurt dışından da katılım oldu. Aralarında Azerbaycan, Bosna-Hersek, Irak, Libya, Malta, Karadağ, Kazakistan, Gürcistan, Ukrayna, Sırbistan, Afganistan, Kosova, Özbekistan, Senegal ve Arnavutluk gibi pek çok ülkenin de yer aldığı yaklaşık 30 ülke katılım sağlarken, etkinlikte sahada 70 ülke temsilci Türkiye ile aynı anda fidan dikti. MTM’nin aynı araştırmasına göre, ay boyunca toplam 10 bin 716 habere konu olan Milli Ağaçlandırma Günü, Kasım ayında siyasi ve toplumsal konuların başında yer aldı.
TORBA YASA TBMM’DE KABUL EDİLDİ
İstihdam adı altında 500 milyar TL civarındaki kamu alacağının yeniden yapılandırılması boyutuyla geniş kesimleri ilgilendiren torba yasa, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 10 Kasım'da İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin 22 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edilmişti. Yasalaşan teklife göre, Kovid-19 salgını sebebiyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlülerin izinli sayılmalarına ilişkin süre 31 Ocak 2021 tarihine uzatılıyor. Salgının sürmesi durumunda Kovid-19 izin süresinin en fazla 31 Temmuz 2021'e kadar uzatılabilmesi de öngörüldü. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılmasını içeren Torba Yasa, ay boyunca medyada 6 bin 316 haberde yer aldı.
DEPREM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU
İzmir depreminin ardından, TBMM'de 5 siyasi partinin ortak önerisiyle deprem zararlarının en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin saptanması amacıyla Araştırma Komisyonu kuruldu. TBMM Danışma Kurulu toplantısında, partilerin grup başkanvekilleri deprem araştırma komisyonu kurulmasına dönük tüm önergelerin birleştirilerek görüşülmesini kararlaştırdı. Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM Kararına göre, Komisyon Başkanlığı'na AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce getirildi. Depreme karşı tedbirlerin araştırılarak deprem yönetiminde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyondan ay boyunca toplam bin 478 haberde bahsedildi.

 
Çelik’ten AB’nin yaptırım tehdidine tepki
 
Ersoy’dan kültürel kalkınma vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ Organ Nakli Projesine TÜBİTAK desteği
Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Öztürk, "Karaciğer Nakil Merkezleri İçin Yapay ...
Bilim adamından örnek yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim ...
ETÜ’den bilimsel başarı
Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri, "Dünyanın En Etkili Bilim ...
 
Pandemiyi Türk düşmanlığına alet ettiler
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Doç. Dr. ...
Ermenistan’ın zulmünü belgelediler
Kamu Denetçiliği Kurumu, Azerbaycan-Ermenistan savaşında Ermenistan Silahlı ...
Covid-19’a karşı jeneratör üretti
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Albayrak, ...
 
ATAUNİ Tıp'ta Dünya’da 539’uncu, Türkiye'de 7'inci
Round University Ranking (RUR) sıralama kuruluşu, Clarivate Analytics ...
Prof. Dr. Çadırcı’ya TÜBİTAK ödülü
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çadırcı'ya TÜBİTAK ödülü verildi.
Covıd-19 tanı kitlerinde yerli ve milli dönem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Bize karşılaştırma için bile verilmeyen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri