Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan: ‘Sessiz kalmayacağız’
Erdoğan: ‘Sessiz kalmayacağız’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
19 Ağustos 2023 Cumartesi - 03:55

Koca, Türk Dünyası Tıp Kurultayı'na seslendi

TDT Sağlık Bakanları Toplantısı'nın geçen yıl Türkiye'de yapıldığını anımsatan Koca, bu yıl Semerkant'ta gerçekleştirilen toplantıya katılmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Koca, Türk Dünyası Tıp Kurultayı na seslendi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ikincisi gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ‘Türk Dünyası Tıp Kurultayı, Sağlık Bakanları Toplantısı ve Türk-Özbek Sağlık İş Forumu'na katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

TDT Sağlık Bakanları Toplantısı'nın geçen yıl Türkiye'de yapıldığını anımsatan Koca, bu yıl Semerkant'ta gerçekleştirilen toplantıya katılmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

“Ülkelerimiz ve vatandaşlarımız arasındaki kardeşliğin ne kadar içten ve samimi olduğunu, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen ve 11 şehrimizi etkileyen 'asrın depremi' olarak isimlendirdiğimiz zor günlerimizde bir kez daha yakından hissettik” diyen Koca, Olayın vuku bulmasından hemen sonra gerek telefon ile arayarak gerek kurtarma ekibi, sahra hastanesi, sağlık personeli, ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz, temel ihtiyaç malzemeleri göndererek gerekse dualarında bizlere yer vererek acımızı yakından hisseden tüm kardeşlerime ülkem adına bir kez daha şükranlarımı arz etmek istiyorum."

"Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi'nin hayata geçirilmesi son derece önemli"

Bakan Koca, 16 Mart 2023'te Ankara'da gerçekleştirilen "Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve”si ardından yayınlanan bildiride yer alan üye ve gözlemci devletlerin, "ulusal tıbbi kurtarma ekipleri arasında işbirliğini güçlendirmeye ve ortak kapasite geliştirme faaliyetlerinde bulunmaya hazır olduklarını" ifade etmelerinin, sağlık bakanlarına yeni bir misyon yüklediği değerlendirmesinde bulundu.

Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi'nin hayata geçirilmesini son derece önemli bulduklarını belirten Koca, “Bu kapsamda her türlü ulaşım, konaklama, eğitim ve diğer masrafları ülkemizce karşılanmak üzere Türk Devletleri Teşkilatına üye ülkelerden ilk etapta üçer kişinin katılım sağlayacağı eğitici eğitimi programını 9-17 Eylül 2023 tarihleri arasında İzmir Urla Afet ve Simülasyon Eğitim Merkezi’nde düzenlemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN KOCA, TÜRKİYE-ÖZBEKİSTAN 2. SAĞLIK İŞ FORUMU'NA KATILDI

Forumun açılışında konuşan Koca, dünyada yaşanan gelişmelerin, sağlık sektöründeki tedarik sürecinin ne kadar önemli olduğunu yakın zamanda yaşanan koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve deprem, sel, yangın gibi doğal afetler ile bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Sağlık iş forumlarının, sağlık sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek ülkelerin karşılıklı sağlık pazar payının artırılması için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Koca, “Türkiye ve Özbekistan'da kamu ve özel sağlık sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 250 firmadan toplamda bin temsilci bugün Semerkant'ta yeni bir başarı hikayesi yazmak için bir araya geldi” şeklinde konuştu.

Koca, Sağlık Bakanlığına bağlı özel bir şirket olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi'nin (USHAŞ) her iki ülke temsilcilerinin bir araya getirilmesi konusunda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini belirtti.

İngiltere Londra'da yapılacak etkinlik ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "Health Türkiye" markasını tüm dünyaya duyurmaya devam edeceklerini bildiren Koca, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Afrika ve Asya gibi diğer coğrafyalarda devam eden çalışmalarının, önümüzdeki dönemin daha da yoğun geçeceğinin habercisi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"BU VE BENZERİ PROGRAMLAR, VAR OLAN DAYANIŞMAMIZI DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAKTIR"

Bakan Koca, Türkiye ve Özbekistan arasında sağlık alanındaki ticari faaliyetler bir yandan devam ederken diğer yandan da sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi amacıyla eğitim ve benzeri etkinliklerin sürdüğünü söyledi.

Bu kapsamda geçen yıl eğitimi tamamlanan 75 Özbek sağlık personeline ek olarak, 20 Özbek hemşirenin de Bakanlığa bağlı Ankara Şehir Hastanesinde iki haftalık eğitimlerine devam ettiği bilgisini veren Koca, "Türkiye ve Özbekistan'ın sağlık alanındaki işbirliğinin önemli göstergelerinden biri olan bu ve benzeri programlar, var olan dayanışmamızı daha da ileriye taşıyacaktır" diye konuştu.

Türkiye ve Özbekistan sağlık kurumları arasında 10 adet protokol imzalandı

 

Bakan Koca, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere, Türk ve Özbek kurumları arasında iş birliğine katkı sağlayacak 10 protokolü içeren 2024-2025 Eylem Planının Türkiye-Özbekistan Sağlık Bakanlıkları arasında yapılan törenle imzalandığını bildirdi.

Türk Devletleri Teşkilatı 2. Sağlık Bakanları Toplantısı hakkında konuşan Koca, şunları kaydetti: “Özbekistan’da gerçekleştirilen TDT 2. Sağlık Bakanları Toplantısını teşkilatın Genel Sekreteri, üye ülkelerle gözlemci ülkelerin bakanları olarak tamamladık. Toplantımızda ülkelerimizin sağlık alanındaki ilişkileri ve yeni ortak vizyonları ele alındı.

TDT 2. Sağlık Bakanları Toplantısı kapsamında Özbekistan Sağlık Bakanı Sn. Prof. Dr. Amrillo Inoyatov, Kazakistan Sağlık Bakanı Sn. Azhar Giniyat, Azerbaycan Sağlık Bakanı Sn. Teymur Musayev ve Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Tilek Mammadaliyev’le yaptığımız ikili görüşmelerde ülkelerimiz arasındaki iş birliği konularını değerlendirdik.”

 
Büyükataman: 'Millet İyi Parti'ye dersini verecek'
 
Tüketiciyi korumada kararlılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedir’den hastane inşa süreci açıklaması
Erzurum Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Karaçoban devlet hastanesinin ...
Karaçoban’a hastane müjdesi
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Karaçoban’da devlet hastanesi yapılması ...
ADSM’de örnek enerji tasarrufu
Küresel ısınma gerçeği ile karşı karşıya olan dünyamız, enerji tasarrufu ...
 
Sekmen Kentsel dönüşüm hedefini paylaştı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Sadece kentsel dönüşüm ...
Göktaş: 'İhmal veya hataya toleransımız sıfır'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakım verdiğimiz ...
Göğebakan: ‘Valimiz, şehre iz bırakanlardan oldu’
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, AFAD Başkanlığı'na atanan Vali Okay ...
 
Meteor yağmuru için toplandılar
Erzurum’da yüzlerce kişi, yılın en etkileyici Perseid Meteor Yağmuru'nu ...
ASHB: ‘İddialar gerçek dışıdır’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzurum'daki özel bir bakım merkezinde, ...
ESKİ içme suyu depolarını yeniliyor
Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, 20 ilçede vatandaşlara içme ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri