Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
HABERLER>GUNDEM
24 Ağustos 2021 Salı - 09:24

Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı

Malazgirt Zaferi'nin 950’nci yılı nedeniyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük ikinci millet bahçesinde program düzenlendi.

Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı

Malazgirt Zaferi'nin 950’nci yılı nedeniyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük ikinci millet bahçesinde program düzenlendi.
Çarho bölgesinde inşa edilen ve Türkiye’nin ikinci büyük millet bahçesinde gerçekleştirilen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, vali yardımcıları, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Mehteran takımının gösterisinin ardından konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bugüne kadar bu toprakların vatan olmasında emeği geçen tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Çağatay, “Bu yılki etkinliğin kültürel faaliyet olarak geçmesine sebep olan başta Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan orman yangınlarında hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. 950 yıl önce bugün Sultan Alparslan, komutanları ve askerleri ile birlikte burada toplanarak, buradan Malazgirt’e geçerek bu toprakları bizlere vatan kıldı. Ne tesadüftür ki, tam 100 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sakarya’da düşmanları mağlubiyete uğrattı. Sultan Alparslan, Atatürk ve bugünlere ulaşmamızda canını veren tüm komutanlarımıza minnettarız. Bütün güvenlik güçlerimize, terör şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu yılki kutlamalarımızı çok daha özel ve güzel bir mekanda gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu alanda Cumhurbaşkanımızı misafir edeceğiz. Okçular Vakfına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına ve diğer bakanlıklara teşekkür ediyoruz. Sizlerden ricamız, pandemi şartlarına Allah aşkına dikkat edelim. Bütün imkanlar elinizin altında. Sağlık çadırlarımız girişte konuşlandırıldı. PCR testlerimizi de burada yapma imkanımız var. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Açılışta konuşan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise tarihi bir güne şahitlik ettiklerini ifade ederek, “Tarihi bir güne yine şahitlik ediyoruz. Sultan Alparslan öyle bir toprak aldı ki yüzyıllar boyunca bunu sizden almaya kimsenin gücü yetmez. Türk milleti olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Aziz vatanı bölmeden bölünmeden bizden sonraki nesillere taşıyacağız. Bugünkü ülke temsilcileri 10 faklı devletlerden gelenler sizlerle mutfak kültürünü paylaşacaklar. Belediyeler sağlam kuvvet veriyorlar. 80 milyon adına ülkemizin tüm şehirlerinden katkı var. Sultan Alparslan’ın ordusuna duaları ile kuvvet veren İslam çatısı altında toplandığı gibi bugünü de böyle yaşıyoruz. Tüm misafirlerimizi yürekten kutluyoruz. Ahlat 1071 önceki başşehrimizdir. O gün olduğu gibi bugünde 80 milyona, Irak’tan, Kırgızistan’dan, Azerbaycan’dan gelenlere de yürekten selamlarımızı yolluyoruz. Bu vatanı korumak her birimizin görevidir. Burada toplanmak millet muhabbetidir. Bunun için de bu muhabbeti alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Türk Yıldızları gösterisi katılanlardan tarafından ilgiyle izlendi. Atlı birliğin gösterisinin ardından açılışa katılanlar çadırlardaki stantları tek tek gezdi.

 
Bahçeli: ‘Sakarya, imanın istilaya direnişidir’
 
ASHB'den yeni Sosyal Hizmet Modeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haydi Dadaşlar.. Aşıya..
Erzurum’da 664 bin 464, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon ...
Bakan Koca uyardı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu an Delta varyantı Türkiye’de yüzde 90’ı ...
Deprem haberleri son 3 yılda yüzde 148 arttı
Yapılan bir araştırmaya göre; son 3 yılda yansımada yer alan deprem haberlerinde ...
 
Vali Memiş’ten uyarı
Erzurum Covid-19 aşı oranlarında turuncu kategoriden sarı kategoriye geçti. ...
Erzurum Kaymakam atamaları Resmi Gazetede
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Kararname ...
Annelerin evlat nöbeti 717’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Erzurum'da vaka sayısında dikkat çekici artış!
Erzurum’da covid19 vaka sayısı 7 -13 Ağustos döneminde de yükselişine devam etti.
Erzurum aşıda sarı kategoriye yükseldi
Sağlık Bakanlığı aşı haritasını yayımladı. Aşı oranı yüzde 65.1’e yükselen ...
Erzurum’da 645 bin 798 doz aşı uygulandı
Erzurum’da 645 bin 798, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 4 milyon ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri