Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
14 Mayıs 2023 Pazar - 08:34

Memiş’ten Eczacılar ve Çiftçiler Günü kutlaması

Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Mayıs’ta kutlanan “Dünya Çiftçiler Günü” ve “Eczacılık Günü” vesilesiyle birer mesaj yayınladı.

Memiş’ten Eczacılar ve Çiftçiler Günü kutlaması

Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Mayıs’ta kutlanan “Dünya Çiftçiler Günü” ve “Eczacılık Günü” vesilesiyle birer mesaj yayınladı.
“Fedakar eczacılara başarılar dilerim”
Eczacılığın insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biri olduğunu ifade eden Erzurum Valisi Okay Memiş, “Kökeni, hastalıkların tedavisinde ilaçların kullanılmaya başlandığı 3 bin yıllık bir tarihe uzanan eczacılık mesleği, ülkemizde 14 Mayıs 1839 tarihinde “Mektebi Tıbbiye-i Adliye-i Şahane” ye bağlı bir sınıf açılmasıyla bilimsel eğitim ile kurumsallık kazanmıştır. Eczacılar, 184 yıllık süre zarfında halk sağlığını korumak ve iyileştirmek adına etkin, nitelikli ve kesintisiz bir biçimde hizmet sunmaktadır. Eczacılar, sağlık sisteminin en vazgeçilmez meslek grupları arasında yer almakta, en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Eczacılar; ilaçların hazırlanması, saklanması ve reçete edilmesi hakkındaki bilgilerinin yanı sıra, ilaç olarak değerlendirilmesi gereken diğer ürünler hakkında da uzman olan kişidir. İlaç üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yüksek görev bilinci ve hassasiyeti ile mesleklerini yürüten eczacılarımız, herkesin kolay ulaşabileceği en yakın sağlık danışmanı olarak, hasta ve hasta yakınlarına hizmet vermeye çalışmaktadırlar. Bilimsel eczacılığın kuruluşunun 184. yılında, toplum sağlığının korunmasında birinci basamak sağlık çalışanları olarak, hizmetlerini sürdüren tüm Eczacılarımızın, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü içtenlikle kutlar, halkımıza fedakârlıklarını esirgemeyen eczacılarımıza en derin muhabbetlerimi sunar, çalışmalarında üstün başarılar dilerim.” dedi.
“Vefakar çiftçilerimizin yanındayız”
Çiftçilerin, toprağı aşkla, emekle işleyip, alın teri ile harmanladığını belirten Erzurum Valisi Okay Memiş, şöyle dedi, “Geçimini topraktan sağlayan, aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Onları hatırlamak için, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAD) tarafından, 1984 yılında alınan bir karar doğrultusunda, 14 Mayıs tarihi tüm ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanılmaktadır. Tarlalara ekilen sadece tohum değildir, emektir, sevdadır, hayattır, gelecektir. Toprağa düşen her tohum, onlarla hayat bulur. Çiftçilerimiz, ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan türlü nimetin üretiminde alın teri dökerek, yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Milli ekonominin temeli ziraattır” sözleriyle, tarım sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel taşı olduğunu belirtmiştir. Tarım ve hayvancılıkta her kademede çalışan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin artırılması için, hak ettikleri seviyeye ulaştırılmalıdır. İlimizde tarım ve hayvancılığın kalkınması büyük bir önem taşımaktadır. Bu alandaki yatırımları destekleyici çalışmalarımız her yıl artarak devam etmektedir. Bu vesileyle, nasırlı elleriyle toprağı yoğurup, alın terini eksik etmeyen, soframıza gelen her türlü nimette büyük payı olan ve emeklerini, üretime dönüştüren tüm çiftçilerimizin, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü” içtenlikle kutluyorum. Bol kazançlı, bereketli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 
Göçerlerin zorlu yayla yolculuğu başladı
 
Erzurum maden zengini
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyaliz hastalarına özel yaklaşım
Oltu Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar saksı boyaması yaparak ...
TCDD uyardı
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çadırkaya-Süngütaşı istasyonları ...
Ilıca’da müjdeli buluşma
Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da yıllar önce inşa edilen Yavuz ...
 
Erzurum’da Hemşireler Haftası etkinliği
12 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle, Türk Hemşireler Derneği Erzurum ...
Başvurular 15 Mayıs’ta başlıyor
Erzurum Şehir Hastahanesi okulların kapanmasına az bir zaman kala ve yaklaşan ...
3 gün yağış var
Doğu Anadolu bölgesinin güneybatısı hariç tamamı, Cuma, Cumartesi ve Pazar ...
 
Tanfer: ‘Sevgi her engeli aşar’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ...
ASKOM Erzurum’da toplandı
2023 yılının ilk Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyon (ASKOM) ...
‘Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin Türkiyem’
Cumhuriyetin 100'inci yılında “Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri