Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
3 Mayıs 2020 Pazar - 16:15

RUR 2020 sıralaması belli oldu

Üniversitelerin etkinliğini değerlendiren ve bir dünya üniversite sıralaması olan Rusya merkezli RUR Rankings Agency tarafından 11 yıldır yayımlanan Round University Ranking (RUR), 2020 sıralaması belli oldu.

RUR 2020 sıralaması belli oldu

Üniversitelerin etkinliğini değerlendiren ve bir dünya üniversite sıralaması olan Rusya merkezli RUR Rankings Agency tarafından 11 yıldır yayımlanan Round University Ranking (RUR), 2020 sıralaması belli oldu.
Dünyanın önde gelen Bin 100 lider üniversitesinin performansını 4 temel kategoride 20 gösterge ile ölçen bir dünya üniversite sıralaması olan Round University Ranking, 29 Nisan 2020’de yayımladığı listede Türkiye’den 17 üniversite yer aldı.
Atatürk Üniversitesinin ilk defa başvurduğu RUR listesinde, Atatürk Üniversitesi Araştırma kategorisinde Dünyada 636. olurken, listedeki diğer Türk üniversiteleri arasında 11’inci, devlet üniversiteleri arasında ise 7. sırada yer aldı. Aynı şekilde Finansal Sürdürülebilirlik kategorisinde dünyada 625. olan Atatürk Üniversitesi listede yer alan Türk üniversiteleri arasında 13’üncü, devlet üniversiteleri arasında ise 10. sırada yer aldı.
“Hedefimiz; üniversitemizi dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına taşımaktır”
Atatürk Üniversitesinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak adına yoğun gayret gösterdiklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, son günlerde peş peşe açıklanan dünya sıralamalarında elde edilen başarılı sonuçların ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefine kendilerini daha da yaklaştırdığını ifade etti.
Uluslararası pek çok istatistik kurumunun dünya üniversiteleri sıralamalarında Atatürk Üniversitesi olarak yer aldıklarını belirten Rektör Çomaklı: “Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitenin etkinliğini her alanda artırmayı hedefleyen çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite mensuplarımızın üstün gayretleri, yurt içi ve yurt dışında yapılan üniversite değerlendirme indeksleri açıklandıkça kazanılan başarılar ile taçlanıyor. Tabii ki bu sıralamalar yeterli değil. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedef doğrultusunda üniversitemizi dünya sıralamalarında daha yukarıya taşımak için çok çalışıyoruz, çok çalışmaya devam edeceğiz. Yeni YÖK vizyonu doğrultusunda yürütmüş olduğumuz Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde üniversitemizde; eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma adına huzurlu, güvenli ve nezih bir ortam oluşturduk. Bilim üreten, araştırma geliştirme yapan model bir Atatürk Üniversitesi iklimi oluşturduk. Bu iklim bizleri başarıya taşıyor. Hedefimiz üniversitemizi dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına taşımaktır” şeklinde konuştu.
“Ülkemiz adına böyle bir başarıya imza atmış olmaktan gurur duyuyoruz”
Son olarak, eğitim konusunda dünyada otorite kabul edilen derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan Dünya Üniversite Sıralamasında Atatürk Üniversitesinin oldukça önemli bir başarı gösterdiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hazırlanan sıralamada Nitelikli Eğitim ve Karasal Yaşam alanlarında dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer aldıklarını söyledi.
Eğitim, araştırma, atıf sayısı, sanayi geliri ve üniversitelerin uluslararası görünümlerinin temel alınıp değerlendirildiği sıralamada Atatürk Üniversitesi ayrıca ‘Sanayi ve İnovasyon’ alanında dünyanın en etkili ilk 300 üniversitesinden biri olma başarısını gösterdiğini dile getiren Rektör Çomaklı, bu kapsamda akademik alanda üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmış olmaktan ve ülkemiz adına böyle bir başarıya imza atmış olmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

 
Karataş’tan 3 Mayıs Türkçülük günü mesajı
 
12 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK’ten üniversitelere siber güvenlik” eğitimi
Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya ...
ETÜ’de online doktora sınavı
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde doktora yeterlilik ve tez savunma sınavları online olarak yapılıyor.
ETÜ’den "Geleceğe Nefes" projesi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu "Geleceğe Nefes" projesi ...
 
Üniversitelilere ücretsiz "Uzaktan eğitime destek" kotası
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine ücretsiz 6 GB'lık ...
Uzaktan Eğitimde yeni süreç
Selçuk, “Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanımızın ...
AÖF online sınav yapacak
Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi vize (ara) sınavları 04-15 ...
 
Küçük öğrencilerden anlamlı 23 Nisan mesajı
Erzurum Kayakyolu İlkokulu minik öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
İlkokul öğrencilerinden anlamlı klip
Erzurum Sabancı İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Münise Serap ...
Ceylan: ‘TBMM demokrasimizin beşiği’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri