Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
14 Eylül 2023 Perşembe - 04:42

Su Elçileri'nden çevre seferberliği

Anı Ören Yeri’nden başlayan plastik çöp toplama etkinliği Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’nin ardından İpsala Sınır Kapısı'nda sona erecek.

Su Elçileri nden çevre seferberliği

Kars’tan Edirne’ye yaklaşık 2 bin 83 kilometrelik kara yollarında plastik toplama etkinliği, Sultan Alparslan’ın 1064’te ilk Anadolu topraklarına girdiği Ani Ören Yeri’nde başladı.
"İnsanı Dönüştür Projesi" çerçevesinde Uluslararası Su Elçileri Federasyonu tarafından plastik çöp toplama ve kirlilik ile mücadele amacıyla “100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü” Ani Ören Yeri’nden başlayan yürüyüş Edirne İpsala Sınır Kapısı’nda sona erecek.
Ani Ören Yeri’nde bir araya gelen Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) Genel Başkanı Özgür Aydıncak, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Aydıncak, “Ani Ören Yeri’nden Edirne İpsala Sınır Kapısı’na doğru, ‘İnsanı Dönüştür Projemiz’ istikametinde ‘Plastik Terörüyle Mücadele Kampanyamız’ plastik toplama etkinliğimizi bugün başlattık. Yaklaşık olarak 2 bin 83 kilometre yolculuğumuz olacak. Bu yolculuğumuz sırasında da arkadaşlarımız dönüşümlü olarak karayollarında bulunan plastikleri toplayarak, bu plastiklerle İpsala Sınır Kapısı’nda bir plastik heykeli yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Aydıncak, “Dünyada plastiklerin yüzde 97’si ne yazık ki toplanamıyor. Özellikle tek kullanımlık plastiklerin yoğun bir şekilde kullanılmasını engelleyebilmek, azaltabilmek ve insanları bu konuda bilgilendirebilmek için bugün yürümeye başladık. Çünkü yüzde 97’si toplanamayan plastikler özellikle Atlas ve Pasifik Okyanuslarında Türkiye’nin yüzölçümün 3 katı kadar büyüklüğünde kıtalar oluşturmaya başladı. Bu bizim için büyük bir tehdit, plastik atıklar ne yazık ki, hem insanların, hem doğadaki diğer canlılarında genetik yapılarının bozulmasına sebep olmakta, bunu engelleyebilmemiz için, azaltabilmemiz için, düşürebilmemiz için bizim plastik ve türevleriyle mücadele etmemiz gerçekten çok önemli, geri dönüşüm yalanıyla yıllardır bizleri yönlendiren Amerika’nın etkisi altında kalmadan bu endüstrilerle de kavga etmeden, torunlarımızın daha sağlıklı bir dünyada yaşamasını sağlamak için tek kullanımlık plastiklerden vazgeçmelerini topluma anlatmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
USEF tarafından başlatılan “İnsanı Dönüştür Projesi”; tüm dünyada doğaya verilen zararları önlemeyi, su kaynaklarını ve doğayı korumayı, dolayısı ile insanların ve diğer canlıların tüm dünyada temiz suya ve temiz gıdaya erişiminin sağlanması, sağlıklı bir yaşam biçimine ulaştırılması amacıyla toplumda farkındalık oluşturmayı ve toplumu harekete geçirmeyi, 2. yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada bu konuda önder olmasını hedefliyor.
Ani Ören Yeri’nden başlayan plastik çöp toplama etkinliği Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’nin ardından İpsala Sınır Kapısı'nda sona erecek. Yaklaşık olarak 2 bin 83 kilometre boyunca gerçekleşecek olan etkinlikte katılımcılar ormanlık, kültürel alanlar ve mezarlıklara ciddi önem verecek. Katılımcılar 2 bin 83 kilometrelik kara yolu güzergahında plastik atık toplayacak. Toplanan plastik atıklarla Edirne İpsala Sınır Kapısı’nda plastik heykel yapılacak.

 
Kahraman Mehmetçikler dualarla karşılandı
 
Hamarat Anadolu kadınlarından kış seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşım desteğinden 58 bin öğrenci yararlandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ...
Erzurum’un havası bilimsel mercek altında
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Sarı ...
Ülke genelinde eş zamanlı denetim
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel ...
 
Yetim çocuklar için seferber oldular
Erzurum’da bir grup gönüllü genç ve kadın, yeni eğitim-öğretim döneminde ...
Türkiye’nin çevre vizyonu küresel gündemde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde devlet başkanları ...
Göktaş yaşlılara yönelik eğitim verilerini açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aktif ve sağlıklı ...
 
Koca KETEM verilerini paylaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ...
Sağlıkta Doğu Anadolu yaklaşımı
Sağlık Bakanlığınca Tüm ülkede olduğu gibi Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, ...
Bingöl’e 119 yeni hekim için kadro açıldı
Sağlık Bakanlığı merkezi atama ile Bingöl’e 119 yeni hekim ve uzman hekim için kadro açtı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri