Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Aliyev’den teşekkür
Aliyev’den teşekkür
Bakanlık bin 331 personel alacak
Bakanlık bin 331 personel alacak
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
14 Üniversiteye Rektör ataması
14 Üniversiteye Rektör ataması
HABERLER>ARAŞTIRMA
7 Şubat 2019 Perşembe - 10:21

Atatürk Üniversitesi’nden bir ilk

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve Dr. Murat Özdal tarafından, AR-GE projesinin sonucunda doğal keratinden saç ve cilt bakım şampuanı geliştirildi.

Atatürk Üniversitesi’nden bir ilk

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve Dr. Murat Özdal tarafından, AR-GE projesinin sonucunda doğal keratinden saç ve cilt bakım şampuanı geliştirildi.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde üretilen, dünyanın en kaliteli ileri boyutta nano ölçülere sahip doğal keratinli şampuan, patent proje ve prototip olarak geliştirilerek Prof. Dr. E. Başaran Kurbanoğlu tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya sunuldu. Rektör Çomaklı’yı ziyaret ederek, geliştirdikleri temeli nano-keratin olan şampuanı tanıtan Kurbanoğlu, şampuan hakkında bilgi verdi.

Atatürk Üniversitesi Bilim Dünyasına Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi araştırma laboratuvarında patent proje kapsamında geliştirilen keratin şampuanının herhangi bir toksik madde içermediğini belirten Kurbanoğlu, şampuanın saçları dıştan ve kökten besleyerek ince ve kırılabilir saçları kalınlaştırdığını ve sağlıklı bir görünüm kazandırdığını söyledi.

Kurbanoğlu: “Dünyada şu ana kadar saç bakımında ve yara onarımında kullanılan keratinden daha iyi sonuç veren başka bir madde veya yöntem bulunmamaktadır. Ülkemize yurt dışından büyük paralar karşılığında gelen keratin, koruyucu madde olarak bilinen formaldehit gibi kanserojenik maddeler içermektedir. Bu kanserojenik maddeler keratin uygulayan kuaför ve müşterilerin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Üniversitemizde geliştirilen keratin şampuanda ise insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir koruyucu ya da katkı maddesi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Diyabet Hastaları İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Keratinin, saç dökülmesini durdurduğunu veya yavaşlamasına neden olduğunu vurgulayan Kurbanoğlu ayrıca, ince boyuttaki kırışıklıkları giderdiğini, cilde parlak ve pürüzsüz, tırnaklara ise sağlıklı bir görünüm kazandırdığını söyledi. Keratin üzerinde yapılan çalışmalar ve yürütülen deneyler ile özellikle diyabet hastalarında oluşan yaraların onarılması noktasında da olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını belirten Kurbanoğlu, desteklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

Rektör Çomaklı: “Patentler, İnsanlığa Hizmet Eder”

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise gerçekleştirilen bu tarz çalışmalara Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak sonuna kadar destek vereceklerini ifade ederek, başarılarından ötürü Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve Dr. Murat Özdal’ı tebrik etti.

Temeli nano-keratin olan şampuan üretiminin, Yeni Nesil Üniversite kavramını simgelen bir çalışma olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı, ürünün patent proje olarak geliştirilmesinin de ayrıca önemli olduğunu çünkü patentlerin kişilere değil insanlığa hizmet ettiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin bilime, topluma ve ülkeye faydalı her çalışmayı desteklemekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Çomaklı, bu projenin gerçekleşecek yeni buluşlara öncü olabileceğini ifade etti.

 
ATAUNİ’de Engelliler ve Eğitim bilgilendirmesi
 
Aşkale’de “Öncelik Hayatın” bilgilendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan 28 şubat zulmü vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: ''İLİTAM sürecinde en önemli etken 28 Şubat ...
Tortum Antalya'ya kardeş oldu
İmzalar atıldı...
Kılıçsat 2021’de uzaya fırlatılacak
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Kılıçsat’ın (Küp Uydusu) 2021 yılının ...
 
PARİS İZLENİMLERİ - 2-
Erdal Güzel Yazdı...
ETÜ akademisyenlerine TÜBİTAK desteği
ARDEB (1001) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ...
PARİS İZLENİMLERİ - 1-
Erdal GÜZEL Yazdı...
 
TÜBİTAK 27 bin 468 projeyi destekledi
Mandal, “2018 yılında toplam 27 bin 468 projeyi destekledik. Projelere ...
Türkiye 39’uncu sıraya yükseldi
Pasaport Index 2019 Ocak verileri açıklandı. 115 ülkeye vizesiz seyahat ...
Oltulu Mimarın UNESCO başarısı
Oltulu Mimar Uğur Zengin’in Kuş köye yaptığı proje kabul edildi. 
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri