Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş: ‘TBMM devlet kuran bir parlamentodur’
Kurtulmuş: ‘TBMM devlet kuran bir parlamentodur’
Kasapoğlu, Türkiye’nin Küresel Rolü’nü paylaştı
Kasapoğlu, Türkiye’nin Küresel Rolü’nü paylaştı
'Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfi'
'Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfi'
'Şanlı ordumuz destansı başarılar elde ediyor'
'Şanlı ordumuz destansı başarılar elde ediyor'
HABERLER>BÖLGE
20 Şubat 2013 Çarşamba - 03:19

Kar yolları kesti

Kar yağışının aralıklı olarak devam ettiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde 132 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yolları kesti

Kar yağışının aralıklı olarak devam ettiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde 132 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 15, Erzurum'da 12, Ardahan'da 9, Ağrı'da 6, Erzincan'da 3, Iğdır'da ise 2 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 2, Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da 1, Erzurum'da 3, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da 8 derece olması tahmin ediliyor.
Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşımda da aksamalara neden oldu. Erzurum'da 121, Ağrı'da 9 ve Kars'ta 2 olmak üzere toplam 132 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
KAR YAĞIŞI TRAFİĞİ AKSATTI
Bingöl merkezde etkili olan kar yağışı trafiği felç etti. Şehrin en önemli geçiş güzergahı olan Çabakçur Köprüsü’nde kayan araçların karıştığı küçük çaplı kazalardan dolayı ulaşım aksadı.
Çabakçur Köprüsü’nde yüzlerce araç saatlerce yolda mahsur kalırken, Kültür Caddesi ve Genç Caddesi’nde de uzun araç konvoyları oluştu.Karayolları kar küreme araçları ve trafik polislerinin çalışmalarının ardından Çabakçur Köprüsü’nde trafik önce tek şeritten sağlanırken, daha sonra trafik akışı normal seyrine döndü. Yolda kalan sürücüler ve vatandaşlar, her kar yağışında benzer manzaralar yaşandığına dikkat çekerek yetkililerin soruna kalıcı çözüm bulmasını istediler.
BİNGÖL’DE 145 KÖY YOLU KAPALI
BİNGÖL (İHA) - Bingöl’de etkili olan kar ve tipi nedeniyle 145 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Bingöl İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; Bingöl merkez ile Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu, Karlıova, Genç ve Solhan ilçelerine bağlı toplam 272 köy yolundan 145’inin etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Açıklamada, merkezinde 38, Genç’te 37, Yedisu’da 3, Karlıova’da 37, Yayladere’de 7, Adaklı’da 3 ve Solhan’da 20 köy olmak üzere toplam 145 köy yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
Açıklamada; 2 kar makinesi, 16 greyder, 12 dozer, 9 kepçe ve 3 kar küreme kamyonu ile karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.
BİTLİS’TE 183 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis’te dün akşam yağan kardan dolayı 183 köy yolu ulaşıma kapandı.
Bitlis'te bir haftalık aradan sonra dünden itibaren yeniden kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 183 köy yolu da ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalara başlarken, belediye ekipleri ise ana yol, mahalle ve sokakları kardan temizlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.
Meteoroloji yetkilileri, bölgede etkili olan kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla süreceğini söylediler. Dün gece başlayan kar yağışının şu ana kadar 26 santimetreyi bulduğunu belirten meteoroloji yetkilileri, eskisi ile birlikte yerdeki kar kalınlığının da 1 metre 93 santimetreye ulaştığını bildirdi.
İKİ AYDIR YOLU KAPALI OLAN KÖYLÜLER YARDIM BEKLİYOR
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı ve inen çığlar nedeniyle yolu kapanan ve elektrik direkleri düşen Yeşiltaş köyü sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.
Bölgede son zamanlarda etkili olan kar yağışı ve sık sık yaşanan çığ olayları nedeniyle köy yollarının kapanması, köylüleri zor durumda bırakıyor. İlçeye yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Yeşiltaş köyünde de karayolundan köy içerisine kadar olan 5 kilometrelik yolun 2 aydır kapalı olması ve birçok elektrik direğinin devrilmiş olması köylüleri zor durumda bırakıyor. Köylüler kapalı olan 5 kilometrelik yolda patika yolu açarak karayoluna ulaşmaya çalışıyor. Düşen elektrik direklerine de alternatif direkler kuran köylüler, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Köy muhtarı Sami Kartal, iki aydır köye hapsolduklarını belirterek, “Dağlıca bölgesinde ulaşımı sağlayan karayolu ulaşıma açık fakat karayolundan bizim köyümüzün içine gelen 5 kilometrelik yol hala kapalı. Bu yüzden bütün köylüler zor durumda kalıyor. İhtiyaçlarımızı doğru dürüst karşılayamıyoruz. Köye adeta hapsolmuş durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Köy sakini olan Resul Kartal ise, köye enerji akımını sağlayan birçok elektrik direğinin düştüğünü belirterek, düşen elektrik direklerine alternatif olarak bazı direkler diktiklerini söyledi.
HAKKARİ SİS ALTINDA
Hakkari’de yoğun kar yağışının ardından etkisini gösteren sis, şehir merkezini görünmez hale getirdi.
İHA muhabiri tarafından 2600 rakımda bulunan Şivekör Tepesi’nde saat 05.45’de çekilen şehir merkezi görüntüsü ilginç fotoğraf karelerine sahne oldu. Şehir merkezi sisten görünmez hale gelirken, üst kısımlarda kalan Sümbül Dağı ise güzel bir görüntü oluşturdu. Bulutların üzerinden çekilen fotoğrafları anımsatan kareler, Hakkari’de ilk defa objektiflere yansıtıldı.
KAR YAĞIŞI 141 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI
Muş’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il merkezi ve ilçelere bağlı 143 köy yolu da ulaşıma kapandı. Muş’ta dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeni ile belediye ekipleri gece geç saatlere kadar karla mücadele çalışması yaptılar. İstasyon ve Cumhuriyet caddelerinde karla mücadele çalışması yapan ekipler, vatandaşların ve araç sürücülerini sık sık uyardılar.
Kar yağışı nedeniyle 143 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Muş’ta, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri aciliyete göre köy yollarında çalışma başlattı. Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, mümkün olan en kısa sürede kapalı köy yollarını ulaşıma açacaklarını kaydetti.
Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, şehirlerarası karayollarında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, Muş-Kulp karayolunda çalışma yaptıklarını dile getirdi.
MALATYA’DA KAR NEDENİYLE 13 KÖY YOLU KAPALI
Malatya’da kar nedeniyle 13 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, Arapgir ilçesinde 5, Doğanyol ilçesinde 3, Hekimhan ilçesinde 4 ve Pütürge ilçesinde 1 olmak üzere toplam 13 köyün ilçe merkezleri ile irtibatı kesik durumda. İl Özel İdaresi ekiplerinin kardan dolayı kapalı olan köy yollarını açma çalışmasını sürdürdüğü kaydedildi.
VAN’DA KAR YAĞIŞI
Van’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 95 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gittikçe etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ile birlikte Van merkezinde 20, Başkale’de 1, Erciş’te 20, Gevaş’ta 3, Gürpınar’da 22, Muradiye’de 25 ve Saray ilçesinde ise 4 olmak üzere toplam 95 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kapalı 95 köy yolunu açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı belirtildi.
Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde de sürücüler kısa süreli etkilenirken, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van’ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, havanın parçalı ve çok bulutlu olduğunu, kar yağışının aralıklarla devam edeceğinin ifade ettiler.
ŞİRAN’DA KAR YAĞIŞI
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, bugünden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı yoğun bir şekilde etkili olurken, yağışın ardından caddelere nazaran yüksek kesimler ve yerleşim yerlerinin çatıları beyaz örtüyle kaplandı.Vatandaşlar kar ve soğuk havanın kendilerini üşüttüğünü belirtirken, kar yağışından en çok ilçe dışına sürekli gidip gelen esnaf tedirgin oluyor.
HAKKARİ ŞEHİR STADI KARDAN KAPANDI
Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, şehir stadında oynamaları gereken Erganispor maçının sahanın kardan kapalı olmasından dolayı Batman’da oynamak zorunda kaldıklarını söyledi.
Bölgesel Amatör Ligi 2. Grup’ta mücadele ettiklerini ifade eden Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, Hakkari Şehir Stadı’nın oynamaları gereken maçları sahanın kardan kapalı oluşundan dolayı sürekli farklı illerde oynamalarının takım üzerinde maddi ve manevi olarak olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Tekin, “Kendi sahamızda oynamamız durumunda şu anda küme düşme derdimiz olmayacaktı. Fakat sürekli deplasmanda oynamamız puan kayıplarına neden olduğu gibi küme düşme sıkıntısı yaşamaktayız. Eğer küme düşersek bunun sorumlusu ili yönetenler ve sahayı temizlemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’dür. 20 Şubat’ta Hakkari Şehir Stadı’nda Erganispor ile oynamamız gereken maçı maalesef saha açılmadığı için Batman’da oynamak zorunda bırakılıyoruz. Burada federasyonun hiçbir maddi desteği olmadan tamamen kendi imkanlarımızla gidip gelmekteyiz. Eğer bu haksızlıklar ve taraf tutmalar devam ederse takımımızı ligden çekeceğimizi buradan belirtmek istiyoruz” dedi.
Bütün girişimlere rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’nun Zapspor maçlarını ileriki tarihlere ertelemediğini ve aynı zamanda grupta bulunan Cizre Basraspor ve Bingölspor’un sürekli maçlarında büyük olayların çıkması ve bu olaylardan dolayı rakipleri üzerinde yaptıkları baskılarla puan almalarının haksız bir rekabet olduğunun ifade eden Tekin, “Net olarak görülmekteki şu an Cizre Basraspor’un ve Bingöl Genç Muratspor’un kendi sahalarında oynadıkları maçlarda sürekli olay ve kavga çıkartarak bu sebepten dolayı ligden atılmaları gerekirken, federasyon onları tüm gücüyle koruması altına almıştır. Bunun en büyük göstergesi son Cizre Basraspor ile Kurtalanspor arasında oynanan maçtır. Kesinlikle fair-play ruhundan uzak, tamamen şiddete dayalı kaba kuvvetle ligde kalmaya çalışan Cizrespor’un ligden atılmalıdır. Atılmaması durumundan çok vahim sonuçlar doğuracağı bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

 
Oltu Belediyesinden sosyal yatırım
 
Tapul son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kendi elektriğini kendi üretti
Erzurum’un Oltu ilçesinde Fehmi Atuğ, kendi elektriğini üreterek, elektrik ...
Sayır Hoca beka alemine uğurlandı
Ağrı’nın Patnos ilçesindeki kanaat önderi Abdulbaki Sayır vefat etti.
AFAD ve UMKE’den çığ tatbikatı
Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma ile Kars ...
 
Şampiyonluk için hala ümit var..
Bölgesel amatör Lig 1’inci gurupta, Baybutspor yenilgisi sonrasında zirve ...
Golf'ta Doğu açılımı
Türkiye'de sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Erzurum, ...
Cazibe Merkezinde yeni süreç
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışmalarına 2011 Ocak ayı itibariyle ...
 
Yakutiye taraftarını şok etti
BAL 1’inci gurupta zirve mücadelesi veren Yakutiyespor Bayburtspor’a 5-0 ...
Taşhan'da yeni süreç
2012 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanan Taşhan (Bedesten) Erzurum ...
Kar durdu, çile devam ediyor
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkisini yitirirken bölge illerinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri